Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
BÜYÜKSÜN TÜRKİYE

BÜYÜKSÜN TÜRKİYE

ABONE OL
20 Aralık 2019, 11:53:28

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Birlik ve Kardeşlik Gecesi programı düzenlendi.

İl Göç İdaresi Müdürü İdris Coşkun, “190 ülkeden 5 milyon civarında göçmen barındıran Türkiye, farklı kültürlerin buluştuğu ve kaynaştığı en stratejik kavşaktır” dedi.

Tokat Valiliği himayesinde, İl Göç İdaresi Müdürlüğü işbirliği ile 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında gerçekleştirilen programa, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, İl Göç İdaresi Müdürü İdris Coşkun,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, kurum müdürleri, daire amirleri ve göçmen aileler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sonrasında açılış konuşması İl Göç İdaresi Müdürü İdris Coşkun tarafından yapıldı. Türkiye’nin tarihine kültürüne ve toplumsal dokusuna uygun olarak dünyanın en büyük göçmen-sığınmacı nüfusuna ev sahipliği yaptığını belirten Coşkun, “İnsanlık tarihi, göç tarihidir. Türkiye, dünya tarihinin temel bir karakteristiği olan göç hadisesinin ayrıca küresel ve bölgesel krizlerin kalbinde yer alan bir ülkedir.  Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 5’ini oluşturan söz konusu göçmen gruplarına yönelik gerçekleştirilen insani yardımlar ise Türkiye’yi en büyük donör haline getirmektedir. 2019 yılında göçmen nüfusu  BM verilerine göre 272 milyonu geçmiş durumdadır. 190 ülkeden 5 milyon civarında göçmen barındıran Türkiye, farklı kültürlerin buluştuğu ve kaynaştığı en stratejik kavşaktır” dedi.

Hayata geçirilen projelerle ilgili bilgiler veren Coşkun, “Erken yaşta evliliğin önlenmesi için Çocuk Gelinler Projesini icra ettik. Çalıştaylar, forumlar yaptık. Tiyatral çalışmalarda birlikte oynadık. Sokak ve mesire alanları temizliği ile farkındalık oluşturduk. Şeb-i Aruz programı yaptık, piknikler tertip ettik. Çeşitli kurum ve derneklerle işbirliğimiz sürmektedir.” Şeklinde konuştu.

Program, uyum-entegrasyon üzerine video sunusu ve Fawad Yunusi’nin Muhammed İkbal’den Kanaat şiirini okuması ile devam etti. Akabinde Afgan uyruklu Ümit Yunusi, Uzun ince bir yoldayım ve Kardeşlik türküsünü söyledi. Iraklı Hürmüz Elbelatiy, Türkmen Gelini türküsünü Süryanice söyledi. Somali’den Abdulkadir Şerif İdris Mevlam birçok dert vermiş türküsünü seslendirdi. Mahmutpaşa ilkokulu 2. Sınıf öğrencisi Sonya Yakubi Mevlana şiirini okudu. Afgan uyruklu Derya Ahmedi Göçmen kızı ve Gün gelir türkülerini söyledi. Afgan uyruklu Muhammed Halid Ahmedi Başındaki Yazmayı Da Sarıya Mı Boyadın türküsünü söyledi. Gazipaşa İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Afgan uyruklu Şekibe Nazari, Sana geldim Türkiye’m şiirini okudu. Namık Kemal Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Merve Yusufi İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okudu. Sonrasında Türk Bayrağı açan Merve Yusuf i‘Büyüksün Türkiye’ sözleri ile misafirleri selamladı.

DİKKAT!  DÜKKAN KİRALARINA ZAM YAPILMASIN

Etkinlik hediye takdimi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet