Dolar 32,2730 0.09%
Euro 34,7634 -0.05%
Gram Altın 2.408,64 -0,03%
Çeyrek Altın 3.997,00 -0,52%
Yarım Altın 7.994,00 -0,51%
Tam Altın 15.887,71 0,21%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
DÜKKAN KİRALARINA ZAM YAPILMASIN

DÜKKAN KİRALARINA ZAM YAPILMASIN

ABONE OL
18 Aralık 2019, 10:59:26
Tokat Bakkallar ve Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya esnafın zor durumda olduğunu dile getirdi.

Dükkan kiralarına bu yıl zam yapılmamasını talep eden Tokat Bakkallar ve Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya, “Bir seferliğe mahsus bu sene esnafın dükkan kiralarına zam yapılmasın. Emlak sahiplerinden ricamız, esnafımıza bir can suyu vermelerini istiyoruz.” dedi.

İNDİRİM GÜNLERİ BAŞLAYACAK

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Birliği, Tokat Pazarcılar Derneği organizesinde 29 Aralık 2019 tarihinde saat 12.00’de Tokat Kapalı Pazar Yerinde Çarşı Pazar Tokat El Ele indirim günleri etkinliği yapılacak. Esnaf ve pazarcıları tek tek gezerek indirim günlerinin duyurusunu ve planlamasını yapan Tokat Bakkallar ve Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya esnafın dükkan sahiplerinden beklentisine de tercüman oldu. AVM, süpermarket ve zincir marketler dolayısıyla küçük esnafın zor durumda kaldığını belirten Şaban Kaya, “ülke olarak girdiğimiz ekonomik kriz esnafı çok yıprattı. Üç harflilerin piyasada çoğalması, rekabet şartlarının artması esnafı zor duruma soktu. Zaten esnafı rekabet ortamından uzaklaştırıp piyasayı tekelleştirmeye başladılar. Esnafın olmadığı yerde mali değer, emlak değeri düşer. Şehrin ekonomiksel değeri de düşer. Tokat Merkezdeki kiralara örnek verecek olursak; NOVADA heykelden yukarı tüm esnafımızı bitirdi. Revaçta olan yerler artık kiracı bulamaz hale geldi. Sokaklarımız caddelerimiz boşalıyor. Dışarıdan bir misafir geldiğinde canlı olarak gezdirebileceğimiz bir çarşımız kalmamak üzere, bitmek üzere. Biz de diyoruz ki Tokatlı ilk defa milliyetçilik yapsın, birlik olsun, beraberlik olsun. Esnafının bir seferliğe mahsus bu sene dükkan kiralarına zam yapmasın. ‘Biz de esnafımızın yanındayız. Bizim kötü günümüzde, cenazemizde, düğünümüzde, paramız varken, yokken, çocuğumuzu evlendiremezken evlendirmeye yardımcı olan ki bunu çok önemli; bir aile çocuğunu evlendirirken çok büyük masraflara giriyor, ama yine yerel esnafa dayanıyorlar. Bütün malzemeleri uzun vadeli alıyorlar, çocuklarının düğünlerini yapıyorlar. Herkesin bir tarafı esnaftır; amcası, teyzesi, dayısı. O yüzden biz birbirimizle akrabayız, iç içeyiz.

DİKKAT!  "GAZİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ"

EMLAK SAHİPLERİNE SESLENİŞ

Bu kriz ortamında esnafın dükkan kiralarına zam yapılmasın. Bu Tokat için de başlangıç olur, Tokatlı Tokatlıyı sevmeye başlar. Her şey Tokat için diyoruz. O zaman şuandaki emlak sahiplerinden tek ricamız esnafımıza bir can suyu vermelerini istiyoruz. Gözümüzü dışarıdakine dikmektense kendi içimizde çözelim. Kendi içimizde var olalım, şehrimiz yaşasın.” diye konuştu.

İLK DESTEK TESOB’DAN

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (TESOB) Başkanı Fehmi Çankaya, gazeteci Fatih Kılıç’ın Tokat Bakkallar ve Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya’nın çağrısını sosyal medyadan duyurmasının ardından konuya desteklerinin olacağını beyan etti ve Tokat Sanayi Sitesi Kooperatifinin kiracıları için 2019 yılında zam yapmadıkları gibi 2020 yılında da zam yapmama kararı vererek konuya desteklerinin olacağını bildirdi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet