Dolar 32,5900 0.35%
Euro 34,7640 0.02%
Gram Altın 2.499,43 0,60%
Çeyrek Altın 4.362,00 0,55%
Yarım Altın 8.935,00 0,55%
Tam Altın 17.021,61 -0,71%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“GAZİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

“GAZİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

ABONE OL
20 Eylül 2019, 11:46:02
19 Eylül Gaziler Günü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1921'de kanunla ''Müşir'' (Mareşal) rütbesi ile ''Gazi'' unvanı alışının 98. Yıl dönümü Tokat’ta törenle kutlandı. Kutlanma etkinlikleri kapsamında gaziler onuruna verilen yemekte konuşan Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, "Türk devletinin ve milletinin şehitlerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize şükran borcu vardır. Bugün bayrağımız dalgalanıyor, ezan okunuyorsa, hür ve bağımsız şekilde yaşamamızı onlara borçluyuz. Biz bir aileyiz. Her zaman yanınızdayız. Sizlerle gurur duyuyoruz." dedi.

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören çelenk sunumuyla başladı. Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Ayhan Ocak, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Tokat İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kınay, Tokat Belediye Başkan Vekili Mustafa Bandırmalı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tokat Şubesi Başkanı Bilal Özmen, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı İbrahim Güleç’in çelenklerini sunmalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziler Günü Mesajı okundu.

Daha sonra konuşmasını yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tokat Şubesi Başkanı Bilal Özmen Türk milletinin hürriyeti ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda daha çok kenetlenmesini bilerek, azmi iradesi ve kudreti ile hainlere diz çöktürdüğünü kaydetti.

Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazi ve mareşallik unvanı verilmesinin 98’inci yıldönümüdür. Cephede Türk’ün gücünü ve kararlılığını gösteren gazilerin günüdür. 19 Eylül tüm gazilerimizin şeref, onur günüdür. 19 Eylül Kore’de, Kıbrıs’ta, Cudi’de, Kandil’de vatan için, bayrak için, kurşun atan, kurşun yiyen kahraman gazilerin günüdür. 19 Eylül Türkiye Cumhuriyetinin toprak bütünlüğü uğruna, vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden gazilerimizin günüdür. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının önderliğinde yürütülen hürriyet ve bağımsızlık mücadeleleri kıvılcımdan ateş topuna dönerek zafere ulaşmıştır. Sizler Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin temel taşlarısınız.” diye konuştu.

Özmen’in konuşmasının ardından Piyade Yüzbaşı Hasan Çağlar Halli günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Her karışı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutlamanın heyecanı içerisinde olduklarını belirten Yüzbaşı Halli, şunları kaydetti:

DİKKAT!  VALİ BALCI ÖZEL İDAREYİ DENETLEDİ

“Bugün aynı zamanda sergilediği üstün komutanlık veya asıl cesaret ve kahramanlığın kadirşinas milletimizce takdir edilişinin bir nişanesi olarak Türkiye büyük millet Meclisi tarafından ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ve mareşallik rütbesinin verildiği günün yıl dönümüdür. Sakarya meydan muharebesinin kazanılmasını müteakip 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye büyük millet Meclisinin 79’uncu birleşiminde alınan karar ve 153 sayılı kanunla ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verilmiştir. Muharebenin en büyük rütbesi şehitliktir. Vatan ve vazife uğruna seve seve ölüme giden Aziz ulusumuzun şehadet şerbetini içemeyen evlatları hak ettikleri bazı Müslümanların büyük bir gururla kutlamaktadır.

Ulusumuzu birbirine bağlayan değerlerin başında Tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar, toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canlar gelmektedir. Ülkemizin bugün ulaştığı seviye başta Kurtuluş savaş olmak üzere Kore’de Kıbrıs’ta teröristle mücadele harekatında 15 Temmuz hain darbe girişiminde Fırat Kalkanı ve Zeytindalı harekatlarında, diğer el Nusra ile El-Bab’ta ve Afrin’de hayatlarını kaybeden Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin eseridir.

Dünyanın en hassas bölgelerinden birinde yer alan ülkemiz bölgede bir istikrar unsuru ve uluslararası toplumun saygın bir üyesi olarak birlik ve beraberliğini bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel bu güzel vatanda, bağımsızlık şerefiyle yaşayabiliyor ise bunu Aziz şehitlerimize ve siz değerli gazilerimize borçluyuz.

Türk toplumunun yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan değerlerin başında şüphesiz ki vefa duygusu gelmektedir. Bu duygu aynı zamanda Türk silahlı kuvvetlerin sahip olduğu değişmez değerlerin merkezinde yer almaktadır.

Başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını Aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal  eden gazilerimizi rahmetle anıyorum.

Hayatta olan gazilerimize ve gazilerimizin muhterem anne babalarına, saygıdeğer eşlerine, sevgili evlatlarına ve her zaman desteğinden güç aldığımız yüce milletimize şükran ve saygılarımızı sunuyoruz.”

DİKKAT!  VELİLER BU LİSENİN YIKILMASINI İSTEMİYOR

DERNEK ZİYARETLERİ

Törenin ardından protokol, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tokat Şubesi ve Türkiye Harp Malülü Gaziler- Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tokat Şubesini ziyaret etti.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tokat Şubesi Başkanı Bilal Özmen tüm gazilerin bayramını kutladığını söyledi.

Daha Vali Balcı ve beraberindekiler Türkiye Harp Malülü Gaziler- Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tokat Şubesine ziyaret gerçekleştirdi.

GAZİLER ONURUNA YEMEK

Dernek ziyaretlerinin ardından Gaziler Günü programı Tokat İşeri Sosyal Tesislerinde verilen öğle yemeği ile devam etti. Yemek Kur’an tilaveti ile başladı.

Gaziler onuruna verilen yemekte konuşan Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, “Cumhuriyetimizin kurucusu, bu milletin yetiştirdiği en büyük kahramanlardan biri olan Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesinden sonra mareşallik ve gazilik unvanı verilmesinin yıl dönümü olması ve Gaziler Günü olması nedeniyle bir araya geldik. Hem bu günü kutlamak hem de Türk vatanseverliğinin timsali olan gazilerimize şükranlarımızı ifade etmek için onlarla bir araya geldik. Türk devleti sayılı devletlerden biridir. Vatanı için, bayrağı, ezanı, namusu için gözünü kırpmadan canını verecek insanları vardır. Bu kahramanlarıyla beraber Türkiye dünyanın sayılı devletlerinden biridir. Şehitlik, gazilik bizim içimizde yeri olan kavramlar. Elbette ateş düştüğü yeri yakıyor ama şehitler bizim ortak hafızamızdır. Gazilerimiz keza öyle. Ben de burada devletimizin temsilcisi olarak, Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olarak Türk devletinin ve milletinin şehitlerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize şükran borcu vardır. Bugün bayrağımız dalgalanıyor, ezan okunuyorsa, hür ve bağımsız şekilde yaşamamızı onlara borçluyuz. Biz bir aileyiz. Her zaman yanınızdayız. Sizlerle gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet