Dolar 32,2033 -0.14%
Euro 34,6754 -0.39%
Gram Altın 2.449,48 0,70%
Çeyrek Altın 4.058,00 0,47%
Yarım Altın 8.118,00 0,50%
Tam Altın 16.107,78 1,82%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KAHRAMAN DAĞITICI, AİLEYİ KURTARDI

KAHRAMAN DAĞITICI, AİLEYİ KURTARDI

ABONE OL
24 Ocak 2019, 07:32:44

Gazete dağıtıcısı Remzi Özyurt Afgan aileyi yangından kurtardı

Gazetemizde dağıtıcı olarak görev yapan Remzi Özyurt, gördüğü yangını itfaiye ekiplerine haber vererek, Afgan ailenin kurtulmasını sağladı.

            Nedeni henüz belirlenemeyen yangın, dün sabaha karşı 04.00 sularında Ali Paşa Mahallesi Buzluk Sokakta Afgan Muhammed Norazi ve ailesinin yaşadığı iki katlı ahşap evde çıktı. O sırada gazete dağıtımı yapan Remzi Özyurt, evin yandığını fark ederek, itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Baba Muhammed Norazi 7 ve 5 yaşında ki iki çocuğunu 2. kattan atmak istedi. Remzi Özyurt atılan çocukları yakalayarak yangın yerinden uzaklaştırdı ve ailenin komşularına teslim etti. Baba Muhammed Norazi ve eşini de polis ve itfaiye ekipleri evden çıkardı. Afgan aile, sağlık ekiplerince Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Yangın, Tokat Belediyesi itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yaklaşık 1 saatte söndürüldü.

     yang%C4%B1n4      

Yangında yaşananlara ilişkin açıklama yapan Remzi Özyurt, "Normalde orada saat 04.30'da geçiyordum. Bugün de tesadüfen 04.00 sularında geçtim. Yangını gördüm hemen itfaiyeyi aradım. Baktım alevler baya yükseliyor, evdekiler cama çıkmışlar ama çocuklar çıkamıyor. Babaları çocukları camdan attı ben de tuttum. O arada komşular geldi. Çocukları komşulara verdim, üşümesinler diye battaniyeye sardık. O orada itfaiye geldi zaten. Olayla ilgili hem polise hem itfaiyeye bilgi verdim. Aile Türkçe bilmiyordu, itfaiyeyi falan arayamazlardı. Ben orada olmasam yanabilirlerdi. Sonuçta orada bir can var, kendi çocuklarım da aynı durumda olabilirdi. O yüzden böyle bir şeyi Allah bana nasip ettiği için mutluyum, onun sevabı bize yeter. Allah rızası için yaptım ben bunu. Kim olsa aynı şeyi yapardı. Bu bir insanlık görevi." dedi.

            Remzi Özyurt, daha sonra yangından kurtardığı aileyi hastanede ziyaret etti. Tercüman aracılığıyla Remzi Özyurt ile konuşan aile ise Özyurt'a teşekkür etti.

DİKKAT!  TOKAT’TA TOPLU ULAŞIM KULLANMA ORANI DÜŞTÜ

            Ailenin, geçici olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tahsis edilen evde yaşayacağı öğrenildi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet