Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT’TA TOPLU ULAŞIM KULLANMA ORANI DÜŞTÜ

TOKAT’TA TOPLU ULAŞIM KULLANMA ORANI DÜŞTÜ

ABONE OL
18 Mart 2020, 11:07:31
HALK OTOBÜSLERİNDE DEZENFEKTE ÇALIŞMASI

Tokat’ta koronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşların sıkça kullandığı toplu taşıma araçlarında  dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı, tüm toplu taşıma araçları ilaçlanarak dezenfekte edildi.

Tokat’ta koronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşın toplu olarak kullandığı alanlarda dezenfeksiyon çalışmaları hız kazandı. Tokat Belediyesi ekipleri tarafından halk otobüsleri ve otobüs durakları ilaçlandı.

ARALIKLARLA ARAÇLAR DEZENFEKTE EDİLECEK

Tokat S.S. 3 No.lu Şehiriçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mahmut Öztürk, koronavirüse karşı halk otobüslerinde dezenfekte çalışması yapıldığını kaydetti. Şehirde faaliyet gösteren tüm araçların dezenfekte edildiğini belirten Öztürk, “Koronavirüse karşı toplu ulaşım noktasında duyarlılığımız göstermek zorundayız. İki günde bir araçlarımız dezenfekte ediliyor. 90 tane aracımızın tamamını dezenfekte ettik. Virüs ortadan kalkana kadar belli periyotlarda biz araçlarımızı dezenfekte etmeye devam edeceğiz.” Dedi.

tokat’ta toplu ulasim kullanma orani dustu
HALK OTOBÜSLERİNDE DEZENFEKTE ÇALIŞMASI

TOPLU ULAŞIM KULLANIMI YÜZDE 60 ORANINDA DÜŞTÜ

Koronavirüs sebebi ile toplu ulaşım kullanma oranının düştüğünü belirten Öztürk, “İnşallah bu virüs sorunu uzun sürmez. Esnaf olarak biz çok zor durumdayız şuanda. Vatandaş dışarıya ve çarşıya çıkmıyor. Pazartesi günü hafta başı olması sebebi ile işlerimizin çok yoğun olması gerekirdi ama olmadı. Şuanda bizim işimiz yüzde 60 oranında düştü. Yani bu durum uzun sürerse esnafımız iflas aşamasına gelir çünkü yüksek maliyetli iş yapıyor esnaf. Belli giderlerimiz var, şu anda tahminen araçlarımız yakıt ücretini dahi çıkaramayacak durumda. Çarşı boş, vatandaş tedirgin ama fazla da panik yapmamak ve abartmamak gerekir. Tokat Belediyesi ve Kooperatif olarak biz her türlü tedbirleri aldık.  Vatandaşlarımız toplu ulaşım araçlarını kullanmakta bir tereddütleri olmasın çünkü her türlü tedbiri aldık.  Normalde mesai saatleri içerisinde araçlarımızın beş dakikada sırası vardı. Biz araçların sıralamalarında kısıtlamaya gittik. Çünkü araçlar çok fazla yakıt yakıyor, maliyet yüksek oluyor. Araçlar boş gidip geliyor. Yani bu durum uzun sürecek olursa gerçekten esnaf olarak biz sıkıntıya düşeceğiz. Burada çözüm olarak bizim elimizden gelen bir şey yok. Burada devreye devletimizin girmesi lazım.  Herkesin bankaya borcu, kredisi, sigorta primi, vergisi var. Esnafa sahip çıkılmalı. Devlet destek vermezse gerçekten esnaf bitebilir. Koronavirüsün ortaya çıkmasından itibaren işlerimiz yüzde 60-70 oranında geriledi.” Şeklinde konuştu.

DİKKAT!  DÜĞÜN SAATLERİNE KORONAVİRÜS KISITLAMASI

KOLONYALI ÖNLEM GÜNDEMDE

Öztürk, “Şuanda araçlarda yolculara kolonya ikramı gibi bir çalışmamız olmadı ama ilerleyen zamanlarda duruma göre şoförlerimize kolonya hediye ederek yolculara kolonya ikramı yapmayı düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

“YAŞLILAR DİKKAT ETMELİ”

Koronavirüsün yaşlıları daha çok tehdit ettiğini belirten Öztürk, “Şuanda toplu taşımayı ücretsiz kullanan 65 yaş üstü yolcularımızın oranında bir düşüş olmadı. Yaşlılarımızın bu süreçte mecbur kalmadıkça evden çıkmamasını, toplu taşımayı fazla kullanmamalarını tavsiye ediyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet