Dolar 32,2746 -0.08%
Euro 34,8403 -0.04%
Gram Altın 2.431,68 0,28%
Çeyrek Altın 4.038,00 0,27%
Yarım Altın 8.075,00 0,27%
Tam Altın 16.006,05 -0,49%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KABALI BAHÇE ÖRNEĞİ TOKAT’TA UYGULANACAK

KABALI BAHÇE ÖRNEĞİ TOKAT’TA UYGULANACAK

ABONE OL
26 Ekim 2019, 10:42:53
Vali Dr. Ozan Balcı, yetiştirilen kirazların Çin’e ihraç edildiği Kabalı köyünde 2009 yılında 352 kişiye ait 803 tarlanın birleştirilmesi ve 2010 yılında Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesinin uygulanmasıyla oluşturulan,  kiraz, elma, armut gibi çeşitli meyvelerin üretildiği bahçenin Tokat’ta da Tarım Tokat ve Orman Tokat kapsamında uygulanabileceğini belirtti.

Vali Dr. Ozan Balcı, Yozgat’ın Kadışehri ilçesine bağlı Kabalı köyünde meyve bahçesinde incelemelerde bulundu.

Kabalı köyü sakinlerinin tarlaları birleştirilerek 5 bin dekar alanda Türkiye’nin en büyük meyve bahçelerinden biri haline getirilen arazide incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kadışehri Kaymakamı Fikret Dağ, Meyve Bahçesinin Kurucu Muhtarı Hüseyin Ünal ve İşletme Genel Müdürü Fahrettin Aksakal’dan bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, Kabalı köyü sakinlerinin uygulamaya koydukları Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi kapsamında tarlalarını birleştirerek ortaya çıkardıkları 10 bin 920 dekar tarım alanının 5 bin dönümlük kısmında üretilen meyve bahçesi projesinin örnek bir proje olduğunu söyledi.

2009 yılında 352 kişiye ait 803 tarlanın birleştirilmesi ve 2010 yılında Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesinin uygulanmasıyla oluşturulan,  kiraz, elma, armut gibi çeşitli meyvelerin üretildiği bahçenin Tokat’ta da Tarım Tokat ve Orman Tokat kapsamında uygulanabileceğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı,  Türkiye’de tarımsal üretimin önünün açık olduğunu kaydetti.

Kabalı Köyü meyve bahçesinde yetiştirilen kirazların Çin’e ihraç edildiği ayrıca yine bahçede yetiştirilen elmaların da iç piyasada ve meyve suyu imalatına yönelik pazarda özellikle tercih edildiği belirtildi.

Ziyarete Başçiftlik Kaymakamı Server Sinanoğlu, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tunçel, İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, DSİ Müdürü Ali Çetinkaya, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Halil İbrahim Sever, OKTAM Müdürü Ahmet Boz, TKDK Müdürü Fevzi Çiçek, Orman İşletme Müdürü Mehmet Sandalcı ve meclis üyeleri katıldı.

DİKKAT!  BAŞKAN EROĞLU ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet