Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
iPhone’da Yüksek Sesleri Azaltmayı Etkinleştirme

iPhone’da Yüksek Sesleri Azaltmayı Etkinleştirme

ABONE OL
04 Mayıs 2024, 08:42:25

Kulaklık kullanırken aşırı seslere maruz kalmanız bir süre sonra işitme kaybı ile sonuçlanabilir. Apple  iOS 15 ile birlikte bu konuda bir yenilikle karşımıza çıktı. İsterseniz kulaklık ses seviyesini sınırlandırabilirsiniz. Bu özellik ebeveynlerin de çocukları için kullanabileceği bir özellik. Çocuğunuz çok yüksek sesle müzik dinliyorsa bu yazıda anlatacağımız yöntemle yüksek sesleri azaltabilirsiniz. Yani kulaklık ses seviyesini sınırlandırabilirsiniz. 

Bilimsel çalışmalar 80db ve üstü ses seviyesinin işitme kaybına neden olabileceğini gösteriyor. Arada sırada 100 Db’in üstünde ses seviyeleri zaten işitme kaybına neden oluyor. Apple bu sağlık sorunun önüne geçmek için iPhone’lara yeni bir özellik ekledi. Bu özellikle kulaklık ses seviyesini sınırlayabiliyorsunuz.

iPhone’da Yüksek Sesleri Azaltma Özelliği

Ses seviyesi uzun bir süre yüksek seviyelerde kaldığında bu konuda bir bildirim alabilirsiniz. Cihazınıza bağlı kulaklık vb.. ses aksesuarlarının da sesi kısılır.

Aşağıdaki adımları kullanarak yüksek sesleri sınırlandırabilirsiniz. 

Adım 1: İlk olarak, Ana ekrandan Ayarlar simgesine dokunarak Ayarlar uygulamasını açın.

Adım 2: Ayarlar menüsünde Sesler ve Dokunuşlar öğesini bulup dokunun.

Adım 3: Açılan ekranda daha fazla ses özelliği göreceksiniz. Kulaklık Sesi bölümüne gidin ve ardından Kulaklık Güvenliği’ne dokunun. Kulaklık Güvenliği menüsünde, Kulaklık Bildirimleri ve Yüksek Sesleri Azalt yazısını görüyorsunuz.

Adım 4: Yüksek Sesleri Azalt’ın yanındaki anahtarı açtığınızda Kulaklık ses sınırını etkinleştirmiş olursunuz.

Adım 5: Tercih ettiğiniz desibel seviyesini ayarlamak için desibel kaydırıcısını etkinleştirmeniz gerekir. Bunun için Yüksek Sesleri Azalt’a dokunun. Cihazınızda istediğiniz maksimum desibel seviyesini ayarlamak için kaydırıcıyı sola veya sağa sürükleyin.

Kulaklarınızın bozulmasının önlemek için 80 db’in altında bir ayar yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bu ayarı anlamanız için birkaç örnek verelim. 75 Db olarak ayarladığınızda ortalama bir elektrikli süpürge gürültüsü kadar ses seviyesine izin vermiş olursunuz. 100 Db’e ayarlarsanız ambulans sireninin ses seviyesini ayarlamış olursunuz.

DİKKAT!  NİTELİKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETMENE STATÜ VURGUSU

Apple ses seviyesi ayarlarını kendi kulaklık modellerine göre yapıyor. AirPods ve Beats kulaklıklarda tam ayar yapılabilirken, farklı firmalarda bu ayar tam olarak ayarlanamayabilir.

Önemli hatırlatma:

iPhone’da yüksek sesleri azalt özelliğini etkinleştirdiniz. Aradan bir süre geçti. Bu özelliği aktif ettiğinizi unuttunuz. Yeni bir ses aygıtı; Hoparlör veya kulaklık satın aldınız. Bu cihazları denemek istiyorsunuz. Sesi ne kadar açarsanız açın ses cihazınızdan yüksek ses alamazsınız. Bunu ses cihazının bozuk olduğu şeklinde algılayabilirsiniz. Bu durumdaki gibi, cihaz denemelerinde yüksek sesleri azalt özelliğini kapatarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet