Dolar 32,2234 -0.11%
Euro 34,9331 0.17%
Gram Altın 2.446,32 0,57%
Çeyrek Altın 4.080,00 1,02%
Yarım Altın 8.160,00 1,02%
Tam Altın 16.107,78 1,82%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İdare Avukatı Nedir?

İdare Avukatı Nedir?

ABONE OL
24 Temmuz 2020, 10:48:00

İdare Avukatı nedir? ohal komisyonu red kararına itiraz dilekçesi örneğini nereden bulabilirim gibi sorularınız cevabı bu yazıda.

Ankara’da bulunan hukuk bürosu 2017 yılından beri hizmet veriyor. Deneyimli avukatlarla çalışan hukuk bürosu haklarında dava açılan ve karşı tarafa dava açan kişiler için çalışıyor. Böylelikle davanın büroya başvuran kişinin isteği ve lehine sonuçlanması amacıyla gerekli belge hazırlığıyla savunmalarını en iyi şekilde yapıyor.

Hukuk Bürosunun Faaliyet Alanları

Ankara’da hizmet veren hukuk bürosunun faaliyet alanları arasında ceza, aile, iflas, gümrük, idare, iş, sigorta, icra ve vergi hukuku bulunuyor. Kişiler bu hukuk alanlarına giren davalar için büronun avukatlarından hizmet alabiliyorlar. Örneğin idare davaları için idare avukatı ile çalışarak davaların olumlu sonuçlanmasını isteyebiliyorlar.

Hukuk Bürosunun Baktığı İdare Davaları

Hukuk bürosu avukatlarının baktığı davalar arasında idare davaları da yer alıyor. İdare davaları memurlar tarafından açılan davalar olabiliyor. Memurlar disiplin ya da mesleği kötüye kullanma gibi durumlarda mesleklerinden atılmaya kadar devam eden bir süreç yaşıyorlar. Memur davalarına bakan avukatlar Ankara hizmeti sayesinde haklarında açılan davalara itiraz haklarını kullanabiliyorlar. Böylelikle haklarında yapılan araştırmalar ve davanın görülmesi neticesinde memuriyetlerini geri kazanabiliyorlar.

Ohal Komisyonu Red Kararı İptal Davaları

Hukuk bürosunun deneyimli avukatlarının baktığı davalar arasında ohal komisyonu red kararı iptal davaları da yer alıyor. Ohal komisyonunu genellikle olağanüstü hal döneminde çıkarılan kanun hükmünde kararnameler neticesinde mesleğinden, okulundan, rütbesinden ve diğer görevlerinden atılan kişilerin başvurduğu komisyondur. Ayrıca dernek ve sendika üyelerinin de üyelik iptali durumunda komisyona başvurma hakkı bulunuyor. Bu komisyona kişiler memurluk ve öğrencilik haklarının geri verilmesi amacıyla başvuruyorlar.

Başvurunun sonucu olumsuz olduğunda ise ohal komisyonu red kararı iptal davası açabiliyorlar. Bunun için ohal komisyonu red kararına itiraz dilekçesi örneği ile hukuk bürosunun avukatlarından yardım alabiliyorlar. Büronun idare avukatları bu davaların kişilerin lehine sonuçlanabilmesi için gerekli savunmayı ve delil teslimini yapıyor. Böylelikle davanın görülmesi ve verilen kararın incelenmesiyle net bir karar verilmiş oluyor. Bu davalara başvuran kişilerin haklı olmaları durumunda mesleklerine geri iadeleri yapılıyor. Ohal kararlarına itiraz davalarını memurlar, öğretmenleri, polisler, jandarmalar ve öğrenciler açabiliyorlar.

DİKKAT!  DİŞ HEKİMLİĞİ ÖĞRENCİLERİ ÖNLÜK GİYDİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet