Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
HANIMELİ KURSLARI İLE AİLE EKONOMİSİNE KATKI

HANIMELİ KURSLARI İLE AİLE EKONOMİSİNE KATKI

ABONE OL
07 Ağustos 2018, 12:18:10

Tokat Belediyesi tarafından bayanların hizmetine sunulan Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezlerinde çeşitli mesleklere yönelik kurslar düzenleniyor.

            Tokatlı kadınların iş yaşamına katılabilmeleri için Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli iş ve meslek danışmanları tarafından, Tokat Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gülbahar Hatun ve Karşıyaka Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezlerinde çeşitli mesleklerde kurslara katılan kadınlara yönelik bilgilendirme sunumları gerçekleştiriliyor.

            Konu ilgili açıklamalarda bulunan Tokat İŞKUR İl Müdür Bekir Fındık, “Kadınlarımız işgücü piyasamızın asla vazgeçilmeyecek, çok önemli unsurlarıdır. Başka bir ifade ile ailesinden zaman ayırarak fikrini, emeğini, projesini ortaya koyarak, hem ailesinin hem de ülke ekonomisin kalkınması için çalışan kadınlarımız, bir elmanın diğer yarısıdır” dedi.

            Tokat’ta en fazla kadın istihdamının hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde olduğunu belirten Fındık, “İlimizde 4857 Sayılı İş Kanunu’na göre kadınların çalıştırılmasının yasak olduğu su ve yer altı işleri, kanalizasyon, maden ocakları vb. alanlar hariç diğer sektörlerin neredeyse tamamında kadınlarımız çalışabilmektedir. Hazır giyim sektöründen sonra ilimizde en fazla kadın istidam edilen sektörler sağlık ve eğitim sektörleridir. Ayrıca girişimcilik belgesine sahip olan ve KOSGEB desteği ile kendi işyerini açarak yanında istihdam sağlayan girişimci kadın sayımız da küçümsenmeyecek kadar fazladır. Kadın girişimci sayımızın artması ekonomimizin canlanması açısından büyük önem arz etmektedir.

            İş Kanununda kadınlarımızın işgücü piyasasında yer alırken, aile hayatından uzaklaşmaması adına birçok pozitif ayrımcılığa da yer verilmiştir. Geçen sene uygulamaya giren, doğum sonrası yarım çalışma ödeneği ile kadınlarımız doğum sonrası yarım gün çalışabilmekte, belirli şartların sağlanması durumunda, ücret ve sigorta primlerinin yarısını devlet, diğer yarısını işveren karşılamaktadır. Doğum sonrası yarım çalışma ödeneği ile hem kadınlarımız işgücü piyasasından uzaklaşmamakta, hem de annelik görevini yerine getirebilmektedir” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  KULLANILMAYAN DEPO "HAYAL BAHÇESİ"NE DÖNÜŞTÜ

KÜLTÜR VE SANAT MERKEZLERİNDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

            Tokat Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kültür ve sanat merkezlerinde, çok sayıda bayanın eğitim aldığını ve meslek sahibi olduğunu belirten Fındık konuşmasını şöyle sürdürdü: “Meslek sahibi olan bu kadınlarımız içerisinden işgücü piyasasına katılmak isteyen kadınlarımızın işgücü piyasası, İş Kanununda kadının yeri, kadın girişimciliği ve teşvik programları hakkında bilgilendirilmesi çok önemlidir. Bu kapsamda Karşıyaka Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi ile Gülbahar Hatun Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi’nde eğitim gören kadınlarımıza geçen hafta iş ve meslek danışmanlarımız tarafından eğitim verilmiş olup, eğitimlerimiz kültür ve sanat merkezlerimiz ile ortaklaşa belirlediğimiz gün ve saatlerde, 2 hafta daha devam edecektir. Kadınlarımızın fikirleri, emekleri ve girişimcilik ruhları ile işgücü piyasasına dahil olmaları, ülkemizin 2023 hedefine ulaşabilmesi amacıyla çok önemlidir. ” dedi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet