Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
GÜVENLİ İNTERNET TIRI TOKAT’TA

GÜVENLİ İNTERNET TIRI TOKAT’TA

ABONE OL
05 Nisan 2019, 09:04:43

Tokat Valiliği, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen İnternetin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı Eğitici Eğitimi Projesi kapsamında, Güvenli İnternet Tırı Tokat’a geldi.

            Cumhuriyet Meydanı’nda öğrencilerin hizmetine sunulan Güvenli İnternet Tırı ile teknolojiye ulaşma fırsatı sınırlı olan öğrenciler teknoloji ile tanışma imkânı buldu. Sanal gerçeklik teknolojisi deneyimi yaşayan çocuklar, Crytek'in geliştirdiği  TheClımb,  TheRobinson, Warface,  isimli sanal gerçeklik oyunlarını oynadı. Güvenli internet kullanımı ile ilgili öğrencilere bilgiler veren eğitmenler, zararlı içeriklerden korunmak için güvenli internetin önemini anlattı.

            Güvenli İnternet Tırını ziyaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, tırdaki stantları gezerek bilgiler aldı. Vali Dr. Ozan Balcı, sanal gerçeklik gözlüğü takarak, oynanan oyunlara katıldı. WhatsApp%20Image%202019 04 04%20at%2013 42 22 (4)Teknolojiyi çocuklara tanıtmak, yeniliklerle buluşturmak, teknoloji konusunda duyarlılık için Güvenli İnternet Tırının Tokat’a getirildiğini belirten Vali Balcı, “Türkiye’mizin önemli kurumlarından biri Bilgi Teknolojileri Kurumu Tokat ilimizde âdete teknoloji üssü açtı. Çocukların akademik, zihinsel, fiziksel anlamda gelişmesini önemsiyoruz. Bu kapsamda Eğitim Tokat’ı ve Spor Tokat’ı başlatmıştık. Eğitim Tokat’ta da 40’a yakın yaptığımız güzel iş var. Kitap Tokat, Etüd, müzik, resim, kültür-sanat gibi ama teknolojiyi de çok önemsiyoruz. Bu anlamda çocuklara teknolojinin inceliklerini göstermek, teknoloji konusunda farkındalık oluşturması açısında bu teknoloji tırı çok önemli. Bütün çocukların bu tırı görmesini istiyorum. Teknoloji önemli ancak onun güvenli kullanımı da önemli. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Onların her alanda yetişmesi çok anlamlı, kıymetli, onların zihinsel, ruhsal gelişimlerini korumamız lazım. Teknolojinin, internetin nasıl güvenlikli şekilde kullanılacağı konusunda 200’e yakın rehber öğretmenimize eğitim veriyorlar. Onlarda öğrencilerimizi bu konuda eğitecek. Dolayısıyla teknolojinin güvenli kullanımı ve teknolojik yeniliklerin çocuklarla tanıştırılması konusu çok anlamlı ve önemli bir aktivite” dedi.

DİKKAT!  TOKAT’TA KONUT SATIŞLARI AZALDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet