Dolar 32,3641 -0.38%
Euro 34,7860 -0.11%
Gram Altın 2.397,61 -1,04%
Çeyrek Altın 4.004,00 -0,92%
Yarım Altın 8.009,00 -1,22%
Tam Altın 15.822,70 -0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Genç Yazar Onur Pıtırlı

Genç Yazar Onur Pıtırlı

ABONE OL
06 Temmuz 2018, 13:02:35

”Tokat harika bir yer. Gezilecek ve görülecek önemli yerler var. İnsanları çok güler yüzlü ve sevecen kişiler. Türkiye’nin önemli yerlerinden bir tanesi.”

 

Onur Pıtırlı, Adanalı, üniversite öğrencisi ve “Seni Yıllarım Anlatsın” adlı kitabının yazarı. Geçtiğimiz hafta Tokat’a gelerek 4 gün kaldı. Tokat gezisi üzerine bir söyleşi yaptık.

 

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

 

*Merhaba ben Onur Pıtırlı. 18 Temmuz 1997 tarihinde doğdum. 21 yaşına basmış bulunmaktayım. Mersin Selçuk Üniversitesi Turizm ve Konaklama öğrencisiyim.

 

SORU- Tokat’a gelme fikri nereden uyandı? Tokat’a gelmeden önce ve şu an duygularınız arasında ne farklar var?

 

*Öncelikle Tokat’a gelmeden önce Turan Yalçın adında önemli bir insanla karşılaştım. Ve kendisinin gençlere yol göstermesi için çabaladığını gördüm. Tokat’ı ziyaret ederek insanların sıcakkanlılığını ve hoş bir misafirperverliklerinin olduğuna şahit oldum. Görmediğim birçok güzelliklerle karşılaşmak benim için sevindirici bir durumdu.

 

SORU- İyi bir yazar olmak isteyenlerin tecrübeli yazarlardan faydalanması nasıl bir duygu?

 

*İyi bir yazar olmak için en başta gelişmek gerekiyor. Tecrübeli yazarlardan faydalanmak tabi ki önemli bir şey.

 

SORU-Bir turizm öğrencisi olarak Tokat’ı nasıl buldunuz?

 

*Tokat’ta birçok güzellikleri gördüm. Dağların güzelliklerini ve eski zamanlardan kalmış birçok kalıntılara şahit oldum. Tokat Kalesi ayrı bir güzeldi. Bence ileri ki zamanlarda her turistin gelebileceği güzel yerlerden bir tanesi diyebilirim.

 

SORU- Mevlana’nın Tokat’a gitmek gerek” sözü sizi nasıl etkiledi?

 

*Mevlana’nın bu sözü tabi ki günümüze kadar dayanıyor. Her sözü bana çok önemli ve faydalı geliyor. Ben de bundan yararlanmak istedim.

 

SORU- Tokat’a ilk defa gelmiş ve 4 gün kalmış bir insan olarak Tokat’ı bir kaç cümle ile anlatın derseler nasıl anlatırsınız?

DİKKAT!  YAŞAMIN YANKISI

 

*Tokat harika bir yer, gezilecek ve görülecek önemli yerleri var. İnsanları çok güler yüzlü ve sevecen kişiler. Türkiye’nin önemli yerlerinden bir tanesi. Bence herkes gelsin ve manzaranın tadını çıkarsın isterim. Bir o kadar da kültürlerini yaşamalarını da.

 

SORU-Tokat’ı daha önceden görseniz burada  Üniversite tercihi yapar mıydınız?

 

*Yani tabi ki yapmak isterdim sonuçta gelişmiş yerlere aday şehirlerden birisi olarak görülüyor.

 

SORU- Tokat’a gene gelmek istemenizin sebepleri nelerdir? 

 

*Doğal güzelliği ve insanları için yeniden gelmeyi isterim. Gidip tanıştığım insanların desteklerini de hissettim sevgileri olduğu kadar.

 

SORU-Tokat’ta nereleri gezdiniz ve Tokat basınının ilgisi sizi nasıl etkiledi?

 

*Tokat kalesi, Taşhan, Tokat Müzesi, Yağıbasan Medresesi, Sık Dişini Helası, Sultan Hamamı, Tarihi Taş bina, Müze, Park Vadi ve bir çok güzel yerleri gezdim. Adını bile hatırlayamadığım birçok yer. Tokat basınının çalışanları çok güler yüzlü ve samimi insanlar. Çok güzel sohbetlerimiz oldu, onlarla tanıştıktan sonra iyi ki de tanışmışım dedim.

 

SORU-Bu konuda başka neler anlatacaksınız  

 

 

*Bu konu hakkında aslında fazla bir şey anlatamam ama daha birçok güzelliklerin olduğu o şehire uğramayan insanlar varsa gelmelerini çok isterim. Emekçi esnaflarımızı da ziyaret ettim ve hepsinin hayat hikayelerini anlatmaları için bolca vaktimiz oldu.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet