Dolar 32,4836 0.06%
Euro 34,8614 0%
Gram Altın 2.428,97 -0,25%
Çeyrek Altın 4.057,00 -0,29%
Yarım Altın 8.139,00 -0,28%
Tam Altın 15.957,29 -1,74%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
FİSKELER

FİSKELER

ABONE OL
26 Mart 2020, 09:59:43

(Nazlı yare fiske ile taş attım

geri döndü bana delisin dedi.)

Akşam bir dostum aradı. “İki gündür evde bunaldım. Yarın sabah namazından sonra stada gidip sporumu yapacağım. Bu saatte kim ne diyecek? Hem kimseyle konuşmam ki. Evinizin bahçesi müsait. Senin yerinde olsam bahçede yarım saat yürür, girerim evime.” Dostum, yılın her mevsim ve gününde yağmurlu günler hariç yürüyüş ve sporuna ara vermez.

Ona uydum. Akşamdan kararımı verip, eşofman ve ayakkabılarımı hazırladım. Sabah kalkınca bir başka sevgili arkadaşımın “Kaldırımda yürüyelim de araç çarparsa suç bizim olmasın” sözünü hatırlayıp vazgeçtim. Gerçi hastalanırsam evden çıkmasam da hastalanırım. Ama bahçeye çıkarsam, “Söz dinlemedi. İyi oldu. Çıkmasaydı” derler. İnsanlara koz vermemek için evde yaptım sporumu. Dostum stada gitti mi bilmem.

*HAYALİ DÜŞMAN

Trump, korona virüse “Hayali düşman” demiş. Ne hayalisi kardeşim, ne hayalisi? Günümüzde en etkili silahın, atom bombasının bile etki alanı sınırlı. Bu meret, bütün dünyayı etkiliyor. Elinden gelse uzaya bile uzanmak istidadında… İyi ki aya duble yol yapmamışız. Hayali olsa görünür mü? Mikroskoptaki görüntüsünü çizdiler sosyal medyada. Etkisini ise bir karış çocuk bile öğrendi.

MASKE

*Uzmanlar virüsten korunmak için elinizi yüzünüze götürmeyin, hatta virüs, vücuda ağız, burun ve gözlerden girer diyorlar. Şimdiye kadar gördüğüm maskeler, yalnız ağız ve burunu koruyordu. Gözü neden korumazlar? Birilerine hatırlatsam mı diye düşünürken sabah haberlerinde bazı eczanelerin ona da çare bulduğunu gördüm de rahatladım şükür.

*UZAKTAN EĞİTİM

İlk derslerin birinde rahmetli Menderes’in idamı ile Selahaddin Eyubi işlenmiş. Milli eğitim’in, en önemli konuları bunlar mı imiş? Dersi izleyiciler de beğenmemiş, “Benim haberim yok” diyen bakan da. Kendileri çok mu beğenmiş acaba?

DİKKAT!  İTÜ öğrencisi Mehmet Akbulut: “Okumak beni farklı bir evrene taşır”

*ALTMIŞ BEŞ YAŞ

Altmış beş yaş üstündekilerin ve kronik rahatsızlığı olanların hastalığa karşı dirençleri az olduğu için sokağa çıkmamaları istenmiş. Cezayı 3 bin150 TL olarak belirlemişler. Yani bir aylık emekli maaşına eş. Polis, ihtiyarları görünüşlerinden anlayabilir diyelim. Kronik hastaları nasıl anlayacak? Yoksa onlara ceza yok mu?

*KOMŞU GÜNÜ

Bu gün, gün yapılamayacağı için komşular paralarını eve getirdiler. Birisi özellikle dikkatimi çekti: Parayı, sardığı bir kâğıt peçeteyle uzattı. İşte görgü bu. Maya Muhammed’den gelir demişler.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet