Dolar %
Euro %
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
FARKLI OLAN KIZIM

FARKLI OLAN KIZIM

ABONE OL
04 Temmuz 2018, 11:02:45

Sevgili Kızım,

Her insan farklıdır. Kadın erkek nasıl farklıysa karakter olarak insanlarda farklıdır. Bu farklılık cinsiyette, sosyal yaşantıda, dini inançlarda ortaya çıkar. Aynı topluluklarda aynı gayelerde bir araya gelen insanlar bile temelde birbirinden farklıdır. Hatta aynı kurumda yaşamak zorunda olanlar bile dışarıya “uyumlu insanlar” imajı verseler de temelde farklıdırlar.

Canım kızım,

İnsanlar temelde farklıdır ve hatta zaman ve mekanda bile farklılıklar gösterirler. Mesela köyde yaşayan bir insan farklıdır. Lise veya Üniversite okumak için veya çalışmak ve gelişmek için büyük şehre giden insan orada daha farklı olur. Bu da bir farklılıktır. Gene aynı şekilde bir kasabada lise okuyan insan farklıdır ama aynı insan İstanbul Ankara gibi yerlerde güzel bir Üniversite okusa o da farklı olur ve farklıklara yani eğitimin insanı geliştireceğine inanan insana farklılık gözle görülür şekilde görünür. Ama Üniversite eğitiminin insanı değiştireceğine inanamayan insana bu farklılık görülemeyebilir.

Canım kızım,

 Ben farklılıklara inanan ve eğitimin, gerçek manada bir eğitim olması halinde insanı farklılaştıracağına ve geliştireceğine inanan bir insan  olarak  sendeki farklılıkları görmek, bu farklılıkların hem bedensel büyümeden hem de eğitimine ve sosyal yaşantına göre gelişmenden kaynaklanan bir   farklılık olduğunu gördükçe senin geleceğine dair umutlarım çok artmakta.

Canım kızım,

Sende gördüğüm farklılıkları herkesin yaşamasını isterim ama başkalarının da senin olduğu kadar anne ve babaları var. Ne yazık ki her anne ve babanın eğitim, bilinç ve anlama düzeyi aynı olmuyor ve bu farklılıkları ister istemez çocuklara da yansıyor. Bazen “ ben anne ve babamdan farklıyım. Onlardan daha çok gelişmem lazım”  diye düşünen ve bunu uygulayan insanlar farklılıklarını bunu görmek istemeyenlere bile fark ettiriyorlar işte.

DİKKAT!  MASA DONATMAK

Sevgili kızım,

Bende farklı olduğumu halen çevreme kabul ettirmekte zorlanmaktayım. Başka insanlardan birçok farklı yönüm var. Bazıları bizim elimizde olmayan olumsuz farklılıklarımız bedensel olarak yani. Ama birde okumaktan öğrenmekten ve yazmaktan gelen farklılıklarımız var ki, toplum ne yazık ki bu görünmeyen ama sadece bilinçli insanların fark edeceği farklılıkları göremez de herkesin hemen fark edebileceği bedensel farklılıkları fark eder. Mesela bana rastlayan bir insan okumayı sevmiyorsa rastlayınca   “Bu hafta kaç kitap okudun? Kimim Kitabıydı? Sana hayatta ne kattı?” diye sormazlar da “Ya bu ne gene göbek bağlamışsın “ diyerek bedensel farklılıklara bakarlar. Görünmeyen ama görülmesi gerekeni herkes göremez de sadece kalp gözü dediğimiz gönülden ve beyinden gelen hisler ile beslenen duygular anlar bunu.

Canım kızım,

Farklılıklara inanmayan insanlar ise herkesin aynı olduğunu söyleyerek mesela herkese aynı laubaliliği gösterirler ve karşıdaki insan farklıysa ve tepki gösterirse bu laubaliliğe anlayamaz ve onu kendini büyük görmekle suçlayabilirler. Farklılıklara inanan insan ise kime nasıl davranılacağını bildiğinden hayatı kolay olur.

Canım kızım,

Sen hayatın boyunca herkesten farklı olmaya ve herkesten bilgi ve sevgi olarak farklı olmaya bakarsan ve bu meziyetlerinle her yerde her insan tarafından fark edilemesen bile çok insan tarafından fark edilirsin. Zaten bir insanın herkes tarafından anlaşılması ve fark edilmesi beklenemez.  İnsanlar fark edebildiği kadar fark eder. Senin özelliklerini fark etmek istemeyen veya fark edemeyen insan eşin, iş arkadaşın ve kardeşin olsa bir şey yapamazsın. Zaten huzursuzlukların çoğu insanların farklı yönlerini fark etmek istemememizden ve bencil davranmamızdan meydana gelmez mi bir düşün.

Canım kızım,

Farklılıklar sadece insanlar arasında değil, eşyalar arsında da fark edilemezler çok zaman. Bir ürünün kalitesini bazıları üstün görürken bazıları görmeyebilir ve görenlere de kızar. Reklam dünyası bunu fark ederek farklılıklarının üstünlüklerini anlatmaya bakarlar ve Farklılıklarını en iyi anlatanlar malını en çok pazarlayan ve en çok kazanan insanlar olurlar.

DİKKAT!  KIRKPINAR'IN DOĞUŞU

Sevgili kızım,

 İnsanlarda işte böyledir. Kendisini çevresine en iyi fark ettiren, daha doğrusu kendisini çevresine en iyi anlatan insan hem kendisini en iyi tanıtan hem de çevresini iyi anlayan ve işleri gelişen ve rast giden insan olur. Tabii bu genel bir değerlendirme. Bunun istisnaları da olabilir ve herkes bu istisnaları fark etmeyebilir.

Sevgili kızım,

Tabii ki biz insan olarak güzel yönlerimizin fark edilmesini isteriz. Karşımızdaki insan da bizim kötü yönlerimizi fark ederek onları görmek isteyebilir hatta bizim olmayan yönlerimizi bile bizde varmış gibi başkalarına anlatabilir. Ya da davranışlarımızı kendi kafasına göre yorumlayabilir. Mesela karşısındaki insana sırf insanca yardım eden insana bir siyasi çıkar için veya bir maddi çıkar için yaklaştığını zannederek onu anlamayabilir. Bu durumda bize düşen görev kötü düşünceler üreten insanlardan uzak kalmamız ve çevremizi de onlardan uzak kalmaları için uyarmak olabilir. Bu gibi durumları ben çok yaşadım. Arkadaşlarıma sorduğum zaman onlarında yaşamış olduklarını görerek kötü niyetli insanların iyi olması için dua etmekten başka çaremiz olmadığına da inanarak iyi niyetli insanlar ile olmaya baktım. Buda hayatımızı güzelleştirdi.

Canım kızım,

Kendisine saygısı olan insan başkalarının da kendisine kendisi kadar saygı duymasını istiyorsa mutlak surette o insanlara da saygı duymalıdır. Mesela biz başkalarını küçümseyelim ama o insan bize her zaman destek olsun demek sadece boş duygular beslemekten ibarettir. Unutmamak lazım ki güçlü insanların yanında çok insan onun güzel yönlerini öve öve bitiremez ama zayıflayınca bu sefer onu övenler yermeye ve onu görünce kaçmaya başlarlar da, bir zamanlar küçümsediği için selam vermediği ve kendisine yardım etmediği insanların bir selamı ile mutlu olurlar. Ben bu durumlara çok şahit oldum da. Önce çok yükselen ama sonradan yere çakılan insan olmaktansa yerlerde kendi ayakları üzerine hep aynı tempoda yürüyen insan olmak ile mutlu oldum.

DİKKAT!  HERŞEY İNSAN İÇİN… (2)

Canım kızım,

İşte bunlara bakınca senin hem çevrendeki arkadaşlarından farklı hem de daha bilinçli olduğunu görüyorum. Bu senin çabanla olduğu gibi anne ve babanın sana bilgi ve sevgisini azami olarak vermesi ve senin de bu bilgi ve sevginin farkına vararak bunu benimsemen senin farklı yapmakta. Bu farklılıklar senin başkalarını küçümsemen anlamına da gelmez. Sen başkalarına bilgi ve sevgini aktararak iyilik yapan insan olacaksın. Bizde zaten ismini iyilik yapan kız manasına geldiği için o ismini koyduk sana.

Canım kızım,

İlerleyen zamanlarda baba ve annendeki farklılıkların da farkına vararak güzel şeyleri de fark etmeye devam ederek farkını herkes daha iyi olarak görecek ve seni daha iyi anlayacaklar. Buna baba olarak candan inanmaktayım. Senin farklarınla güzelliklere yelken açman bana her zaman mutluluk vererek. Zira senin yaşında çok kız anne ve babasına yük olmaktan farklı olmak için çaba harcamadan bir hayat sürmekteler. Farklı olan insanlar ise anne ve babasına yük olmadan kendi sorumluluklarının bilinci ile gelişim yolculuğuna hızlı adımlar ile devam ederler.

 

Farklı insan olduğunu çevresine fark ettirerek yoluna devam eden kızımı tüm samimiyetimle kucaklıyorum. Böyle farklı özellikleri olan insanları kucaklayalım ki, onlarda güzelliklere daha çok güzelliklere yelken açsınlar.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet