Dolar 32,5300 0.24%
Euro 34,9806 0.52%
Gram Altın 2.433,15 -0,23%
Çeyrek Altın 4.079,00 -1,04%
Yarım Altın 8.219,00 -1,96%
Tam Altın 16.239,95 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ERDEMLİLER TAKIMI

ERDEMLİLER TAKIMI

ABONE OL
19 Ekim 2018, 09:49:18

ERDEMLİLER TAKIMI

                Erdemliler takımı 11 kişilik dev yazar kadrosuyla yaşları 11 ile 13 arasında değişen yazdıkları gerçek öykülerle bam telimize dokunan  hayale dayalı yazılan öykülerle geleceği tasarlayan değerler eğitimi üzerinden okuyucuya mesaj veren bir değil iki kitap yazan akranları arasında fark yaratarak Türkiye’de bir ilke imza atan küçük dev bir takım.

                1984 yılında Tokat Karşıyaka’da dünyaya geldim. Bir bağ evinde büyüdüm. Annem ev hanımı babam işçi. Ben Anadolu öğretmen  lisesinden mezun oldum. Gazi üniversitesi Türkçe öğretmenliği bölümünü bitirdim. Eşim sınıf arkadaşımdı. Severek evlendim ve iki tane çocuğum var. 11 yıllık öğretmenim ve 6 yıldır bu okulda 26 Haziran İlköğretim okulunda görev yapıyorum. Çocukların kitap okumasına çok çok önem verdim. Yılda 90 -100 kitap okudular ve yıllardır kitap okuyan bu çocuklar doldular ve artık boşalma zamanı geldiğinde çocukların yazma yönlerini geliştirmek için böyle bir girişimde bulunduk ve Erdemliler Takımı’nı kurduk. Bu çocuklar yaşlarına göre boylarından büyük işler başardılar. Geleceğin yazarlarını yetiştirmek ve özgüvenlerini geliştirmek için çok güzel bir çalışma oldu. Amacımız öğrencilerimizle bu çalışmayı yaparken sorumluluk bilincini geliştirmeyi, sorgulamayı, duyarlılığımızı arttırmayı, bakış açılarımızı değiştirmeyi, okuma ve yazma bilincini geliştirmeyi, ben değil biz kavramı içinde bir takım halinde üretmenin ve paylaşmanın şevkini ve hazzını öğrencilerimize kavratmak ve geleceğin temellerinin atıldığı ilköğretim okullarında bunu çocuklarımıza yaşayarak öğretmek ve bir ilke imza atarak fark yaratmak farkındalık oluşturmaktı.

                Öğrencilerimizin bu çalışmasının alt yapısı çok sağlam. Yüzlerce kitap okuyarak dolan  ve boşalmak için yazan öğrencilerin eseri bu iki kitap. Kitabın içindeki resimleri öğrencilerimiz kendileri çizdiler. Bugünün küçükleri yarının büyükleri bu öğrencilerimizin yazdıkları öykülerde kendimizden bir şeyler bulabileceğimizden hiç şüphem yok. Kitapları ihtiyacı olan okullara hediye gönderdik. Satarak para kazandık ihtiyacı olan öğrencilere para yardımı yaptık. Her çocuk bir şeyler yapabilir dedik ve başka bir projede atık kapaklardan dev Mevlana portresi yaptık. 25 bin tane  pano çivisinden Atatürk silueti yaptık. Ses getirdi çok güzel bir çalışmaydı. Televizyon kanalı kurduk ve bunu çocuklarımız yönetti. Ben standart iş yapmasını sevmiyorum. Farklı işlerle fark yaratarak öğrencilerimizin dikkatini çekip ve öğrencilerimizi bu işe dahil ederek onlarında sorumluluk almalarını sağlıyorum. Okumanın önemini çocuklarımıza aşıladığımızı ufuklarını açtığımızı düşünüyorum. Çocuklarımızı devlet tiyatrosuna götürdüm onların gelişmesi  için elimden geldiğince her şeyi  onlara vermeye çalışıyorum. Bir çok başarıya imza attık hep beraber. Çocukları ve mesleğimi çok seviyorum ve severek yapıyorum.” diyen Mevlüt Taşkın öğretmenim yaptığı projelerle fark yaratan ve gönülleri feth eden işini severek yapan koca yürekli sıra dışı bir eğitimci.

DİKKAT!  VESAYET SORUNU

              Başarılarınız daim olsun Mevlüt Taşkın öğretmenim bize ve öğrencilerinize yaptıklarınızla değer kattığınız için teşekkürler…Kitap kurtlarına şiddetle tavsiye ederim çok güzel öyküler var içinde …

Dünya Köylüsü

Ayla Bağ

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet