Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
EĞİTİMDE NİTELİĞİ ARTIRACAK PROJE,

EĞİTİMDE NİTELİĞİ ARTIRACAK PROJE,

ABONE OL
27 Aralık 2018, 14:57:57

Tokat Valiliği öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülecek olan “Eğitim Tokat” Projesi başladı. Proje kapsamında uygulanacak projelerle eğitimde nitelik artırılacak.

            Gaziosmanpaşa Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen proje tanıtım törenine Vali Dr. Ozan Balcı, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, il protokolü, okul ve kurum müdürleri ile öğretmenler katıldı.

            İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program proje tanıtımı ile devam etti.

“Eğitim Tokat” Projesi tanıtımı İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali tarafından yapıldı.

            “Eğitim Tokat” Projesi kapsamında bir dizi proje yapıldığını ifade eden Murat Küçükali bu projeleri ve amaçlarını şu şekilde sıraladı.

“Eğitim Tokat” Projesi Kapsamında Uygulanacak Projeler

Kitap Tokat Projesi; Bütün eğitim-öğretim kurumlarında okuma ortamlarını zenginleştirmek, nitelikli kitaba erişimi sağlayarak öğretmen-veli-eğitim yöneticisi işbirliği ile öğrencilerin okuma yazma edinimine katkı sunmak, okuyan-yazan birey sayısını arttırmak; böylece okumayı bir yaşam becerisi ve hayatın vazgeçilmez alışkanlığı haline getirmek amaçlanmıştır.

Tokat Öğretmen Akademisi; Yönetici ve öğretmenlerimizin akademik kariyerlerini zenginleştirmeleri ve eğitim ve öğretim faaliyetlerinde ihtiyaç duydukları noktalarda birikimlerini güçlendirmeleri.

Bir Harf Bir İnsan; İlkokul, ortaokul ve liselerde, ara sınıflarda (2-12. sınıf) okuma-yazma bilmeyen ve okuma-yazma becerilerinde güçlük çeken öğrencilerin ilk okuma-yazma ve okuduğunu anlama becerilerini geliştirebilmek.

Çölyak Yaşam Projesi; Çölyak farkınlığını artırmak, Çölyak hastası öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza destekte bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırmak.

Evde Eğitim; Evde eğitimi daha denetlenebilir kılabilmek, Evde eğitim veren öğretmenlerimizin evde eğitim konusunda daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak, Evde eğitim alan öğrencilerimizin başarı öykülerini duyurmak ve başarı güdülerini yükseltmek, Evde eğitim alan öğrencilerimizin ödüllendirilmesi ve ihtiyaç sahibi ailelerin maddi olarak desteklemek.

Devlet Kahramanların Çocuklarına Sahip Çıkıyor; İlimizde babaları şehit ve gazi olmuş çocuklarımızın, eğitim ve sosyal hayatlarına daha verimli devam etmeleri için gerekli tüm desteği sağlamak.

Parlayan Dişler; İlimiz merkezinde eğitim öğretime devam eden tüm öğrencilerimize yönelik diş taramalarının yapılarak saptanan problemlerin çözümüne yönelik tedavilerinin belirlenmesi ve tamamlanması ile sağlık açısından dişlerin önemi ve korunması, gerekli farkındalık çalışmalarının yapılması sağlanması.

DİKKAT!  Moda Ala Tesettür Giyim ile Modayı Yakala

NO-NEZİTE; Projenin amacı, hem dünyada hem de ülkemizde obezitenin küçük yaşlardan itibaren başlamasından dolayı; velilerin ve öğrencilerin obezite hakkında bilgilendirilmesi ile konu ile ilgili farkındalık oluşturmak ve toplum olarak bunun önüne geçilmesini sağlamak.

Beyazın Dengeli Kullanımı; Sağlıklı yaşamın ön şartlarından biri olan beslenme alışkanlıkları insan hayatının önemli bir parametresi olmakla birlikte un tuz ve şeker kullanımın doğru ve dengeli beslenme için önemi hakkında öğrencilerimizi bilgilendirme ve bunu alışkanlık haline getirebilmelerini sağlamak.

Gülümseyen Gözler; Öğrencilerimizin göz sağlığı hakkında bilgili ve bilinçli birer birey olmalarını, ayrıca mevcut durumda göz problemleri yaşayanların tespiti ve tedaviye yönelik yönlendirme çalışmaları ve takibini sağlamak.

Daha İyi Duyuyorum Projesi; Öğrencilerimizin kulak sağlığı hakkında bilgili ve bilinçli birer birey olmalarını, ayrıca mevcut durumda kulak problemleri yaşayanların tespiti ve tedaviye yönelik yönlendirme çalışmaları ve takibini sağlamak.

Ortopedik Taramalar Projesi; Öğrencilerimizin ortopedik sağlık hakkında bilgili ve bilinçli birer birey olmalarını, ayrıca mevcut durumda ortopedik açıdan problemler yaşayanların tespiti ve tedaviye yönelik yönlendirme çalışmaları ve takibini sağlamak.

Tokat Kodluyor; Öğrencilerimizin kod yazma becerilerini artırmak ve yazılım geliştirmelerini sağlamak. Bu alanda kamu/özel sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahip, yeni fikirleri değer yaratan çıktılara dönüştüren, “ÜRETEN” 21 yy becerilerine sahip bireyler yetiştirmektir.

Okullar Sanatla Renkleniyor; Proje ile kültürümüzün en güzel motiflerinden birisi olan müzik ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kademesinde eğitim öğretim faaliyetlerinden yararlanan öğrencilerimize tanıtılması ve sevdirilmesi, öğrencilerimizin müzik ve sanatla ilgilenmesine teşvik edilmesi, dostluk, arkadaşlık, sorumluluk,  kendini tanıma, kendine güven ve estetik değer gibi duyguların kazanılması.

Tokat Folklorunu Yaşatıyor; Kültürümüz ve folklor geleneğimizin en güzel motiflerinden birisi olan halk oyunlarımızın okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kademesinde eğitim öğretim faaliyetlerinden yararlanan öğrencilerimize tanıtılması ve sevdirilmesi.

DİKKAT!  TOKAT GOÜ'DE PARMAK ALFABESİ TASARIM SERGİSİ

Tokat Toplum 5.0; Bir program dâhilinde öğretmenlerimize, velilerimize ve her tür/ kademedeki öğrencilerimize toplum 5.0 konusunda farkındalık kazandırmak, teknolojinin toplumun faydasına yönelik kullanımı konusunda rehberlik etmek, 21.yüzyıl becerilerine hakim bir toplum oluşturmak konusunda katkı sağlamaktır.

Köy Çocuklarına Sahip Çıkıyoruz; İlkokul seviyesinde köylerden başlayarak ilçe, belde, merkez okullarımızda üstün yetenekli- üstün zekalı olan ve gelecek vaat eden öğrencilerimizin imkana ulaşma konusunda yaşadıkları maddi/manevi sıkıntıları gidermek, planlı şekilde sosyal-kültürel etkinlikler gerçekleştirerek devletimizin sıcak elini üzerlerinde hissetmelerini sağlamak.

Öğretmen Cevherle Buluşuyor; Köylerden başlayarak ilçe, belde, merkez okullarımızda üstün yetenekli- üstün zekalı olan ve gelecek vaat eden öğrencilerimizin BİLSEM’e, STEM’e ve gelişimleri için gerekli olan imkanlara ulaşamamaları konusundaki engellerini tespit etmek ve bu engelleri ortadan kaldıracak çözüm önerilerini sunarak hayata geçirmek.

Kültürüme Köprü Bilsem Projesi; Öğrencilerimizin BİLSEM algılarının sadece akademik başarı odaklı olmaması; Bilim ve Sanat Merkez’lerinin aynı zamanda bir kültür köprüsü olduğunun hissettirilmek.

Eğitim Bayrağı Ailemde; Tokat’taki resmî okullarda (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim, özel eğitim) öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik okul-veli arasında iletişimi ve iş birliğini güçlendirmek suretiyle velileri bilinçlendirerek veli öğrenci arasındaki iletişimin ve beraber geçirdikleri zamanın kalitesinin arttırarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak.

Dezavantajlı Çocuklarımıza Destek; İlimizde eğitim öğretime devam eden ve akranlarına göre dezavantajlı durumda olan öğrencilerimize yönelik fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla devletimizin sıcak ve kucaklayan yüzünü göstermek.

Okul Aile Birlikte Güçleniyor; Okul aile birliği başkanlarından okul çevresindeki doğal lider olabilecek velilerden yeterince yararlanmak. Velilerimizin İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Belediye, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Valilik tarafından uygulanmış olan projelere ve faaliyetlere yeterli ölçüde katılım sağlamak. Velilerimizin okullarımızdaki sosyal etkinlik ve sanatsal kültürel faaliyetlerinden etkin bir şekilde yararlanmaları sağlamak.

Değerler Eğitimi; İlimizdeki tüm öğrencilerimizin milli ve manevi yönden geliştirilmesi ve değerlerle donatılmış bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirilmiştir.

DİKKAT!  TEMA İL TEMSİLCİLİĞİ OFİSİ AÇILDI

Projeler Değer Üretecek

            Hazırlanan projelerde bir ruh olduğunu belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Arkadaşlar projeleri çok güzel hazırlamışlar. Bu projeler memleketimize, milletimize, insanımıza değer üretecek, onların ruhlarına, yüreklerine dokunacak işler ve projeler. Özellikle de geleceğimizi teminat altına alacak olan sevgili çocuklarımız için üretilen projeler.” dedi.

“Tokat Türkiye’ye Örnek Olmalı”

            Daha sonra “Eğitim Tokat” Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, en büyük zenginliğin insan olduğunu söyledi. İnsanımızı en iyi şekilde yetiştirmek gerektiğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı,  Eğitim Tokat Projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünün çok güzel çalışmaları hazırlandığını kaydetti. Tokat’ın kitapta bir numara olması gerektiğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Bütün okullar z kütüphaneye kavuşmalı. Her çocuk bir kitap taşımalı. Kitap okuma ve kültürü oluşmalı. Selçuklu’nun, Osmanlı’nın, Cumhuriyet döneminin eserlerinin görüldüğü nadir şehirlerden bir tanesi Tokat. Demlenmiş bir şehir, demlenmiş bir insan yapısı ve demlenmiş bir kültür yapısına sahip bir yer. Tokat Türkiye’ye örnek olması gerekir. Bizim bu projelere destek vermemiz lazım. Tokat bu konuda da Türkiye’ye örnek olmalı.” diye konuştu.

Vali Dr. Ozan Balcı, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Yılmadan Yorulmadan Yeter Demeden Yapmamız Lazım”

            Projelerin sürdürülürken asıl ödülün, işi yapmak, hayır duası almak olduğunun altını çizen Vali Dr. Ozan Balcı, “Bu işleri yaparken aşkla, sevgiyle, şefkatle ve merhametle yapacağız. Ama bu da yetmez, mücadeleci olarak yılmadan, yılgınlık göstermeden, yorulmadan, yeter demeden yapmamız lazım. Pes etmememiz lazım.” dedi.

Protokoller İmzalandı

            Vali Dr. Ozan Balcı’nın konuşmasının ardından “Eğitim Tokat” Projesini yürütecek kurumlar adına Vali Dr. Ozan Balcı, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Kaymakamlar ve İl Müdürleri “Eğitim Tokat” Projesi Protokolünü imzaladı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet