Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
DOWN SENDROMLU GENÇLER TARİHİ FOTOĞRAFLADI

DOWN SENDROMLU GENÇLER TARİHİ FOTOĞRAFLADI

ABONE OL
19 Şubat 2018, 07:06:54

TOFDER ve Down Sendromu Derneği Tokat Şubesi tarafından “Objektifimize Artı Bir Değer Katıyoruz” adlı etkinlik düzenlendi.

            Tokat Fotoğrafçılar Derneği ve Down Sendromu Derneği Tokat Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Objektifimize artı bir değer katıyoruz” etkinliği kapsamında down sendromlu gençler;Yazmacılar Hanı, Beysokağı, Atatürk Evi ve Gaziosmanpaşa Evi’nde fotoğraf çekti.

            Etkinlik kapsamında down sendromlu gençler Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi. Profesyonel fotoğrafçılar tarafından down sendromlu gençlere fotoğraf makineleri verilerek, eğitmenler eşliğinde fotoğraf çekme teknikleri öğretildi. Boyunlarına fotoğraf makinelerini asan gençler tarihi çarşıda fotoğraf çekmenin heyecanını yaşadı.

            Down Sendromu Derneği olarak farkındalık ve duyarlılık oluşturmak istediklerini ifade eden, Down Sendromu Derneği Tokat Şubesi Başkanı Seyhan Çoluk, “Down Sendromu Derneği olarak Tokat Fotoğrafçılar Derneği (TOFDER) ile birlikte yapıyoruz bu etkinliği. Down sendromlu gençlerimize fotoğraf makinelerini veriyoruz. Yanlarında eğitmenlerle birlikte Cumartesi günü Yazmacılar Hanında çekim yaptık. Pazar günü Atatürk Evi ve Beysokağı’nda çekimler yapacağız. 21 Mart Dünya Down Sendromlular gününde çekilen fotoğrafları sergileyeceğiz. Biz bu etkinliği geçen yılda yapmıştık. Geleneksel hale getirerek bu yılda yaptık. Gençlerimizin çok hoşuna gidiyor bu etkinlik. Makinelerle kendi çektikleri fotoğrafları görüyor olmaları çok mutlu ediyor onları. Onlar için de farklı bir aktivite oluyor. Sosyal bir etkinlik oluyor. Farkındalık oluşuyor çevre için. Aileler ve gençler içinde güzel bir farkındalık çalışması oluyor. “Objektifimize artı bir değer katıyoruz” adı altında güzel bir etkinlik oluyor. Programa 25 genç katıldı” şeklinde konuştu.

            Tokat Fotoğrafçılar Derneği (TOFDER) Başkanı Mehmet Alperen Timur etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz etkinliğimizi geçen seneye göre daha kapsamlı yaptık. Cumartesi ve Pazar olmak üzere iki gün boyunca, Yazmacılar Hanı, Beysokağı, Atatürk Evi ve Gaziosmanpaşa Evi olmak üzere fotoğraf çekimlerimize devam ettik. 4 Mart’ta yapacağımız Offroad etkinliğimiz var. Topçam olarak güzergâhı belirledik. Araçlarla öğrencilerimizi oraya götüreceğiz, gezi düzenleyeceğiz, orda da fotoğraf çekimi yapacağız. Böyle bir etkinlik yapmayı planlıyoruz. Akabinde de 21 Mart’ta da Dünya Down Sendromlular gününde öğrencilerimizin çektiği fotoğrafları da sergi açarak sergileyeceğiz. Böylece bu etkinliğimizi de sonlandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

DİKKAT!  Bayrampaşa Bölgesinin Profesyonel Kilit Hizmetleri

            Down sendromlu öğrenciler tarafından çekilen fotoğraflar, 21 Mart Dünya Down Sendromlular gününde sergilenecek.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet