Dolar 32,2157 0.14%
Euro 35,1342 -0.08%
Gram Altın 2.459,88 -0,32%
Çeyrek Altın 4.061,00 -0,44%
Yarım Altın 8.122,00 -0,45%
Tam Altın 16.111,85 0,40%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ÇOCUKLARA İSTİSMAR FELAKETTİR,  SESSİZ KALMAYALIM!

ÇOCUKLARA İSTİSMAR FELAKETTİR, SESSİZ KALMAYALIM!

ABONE OL
16 Ekim 2018, 15:28:00

Erbaa’da 9 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen emekli öğretmen A.A.A.’nın yargılanmasına başlandı. Tokat Adliyesinde görülen davadan önce UCİM üyesi bir grup tarafından basın açıklaması yapılarak çocuklara yapılan istismara sessiz kalınmaması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, “Lütfen, çocuklarımıza istismar bir felakettir. İstismara sessiz kalmayalım. Ve lütfen bu çocukları hep birlikte koruyalım.” ifadeleri kullanıldı.

            Olay, iddiaya göre 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Erbaa ilçesindeki Yunus Emre İlkokulunda meydana geldi. Okulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan, dönem sonunda emekli olan evli ve üç çocuk babası A.A.A (58), meslektaşının iddiasına göre 9 öğrencisine (M.N., S.T., D.B., N.K., S.Ü., H.D., S.G.B., E.S.Ö., C.E.Ş.) cinsel istismarda bulunmuştu. Aradan 2 buçuk geçmesinin ardından o dönemde okulda görev yapan başka bir öğretmen olayı gündeme taşıdı ve UCİM tarafından olaya ilişkin suç duyurusunda bulunuldu. Daha sonra emekli öğretmen hakkında soruşturma başlatılmış ve Eskişehir’de tutuklanmıştı. A.A.A. hakkında, TCK’nın çocuğun cinsel istismarını içeren 103’üncü maddesi kapsamında 9’ar kez, 8 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Tokat 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. A.A.A.’nın ilk duruşması Tokat 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülmeye başlandı. Davadan önce UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) üyeleri Tokat Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

            Basın açıklamasında ilk olarak konuşan UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, istismarı deşifre eden kişinin bir öğretmen olmasının önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

            “Kahraman öğretmenlerimiz çıkmaya başladı. Öğretmenliğin yalnız ders öğretmek olmadığını göstermeye başladı. Tokat’ta da kahraman bir öğretmenimiz çıktı ve üzerine düşeni yaptı. Yıllar sonra, 2-2,5 yıl sonra 9 tane çocuğumuza yapılan bu kötülüğü deşifre etti. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz.”

            UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan ise, “Bu çocuklar dünyaya geldikleri zaman, mutlu olmak, güzel hayatlar yaşamak, oyun oynamak için geliyorlar, gerçek sevgiyi yaşamak için geliyorlar ama istismarcılar karşılarına çıktıklarında, hayatlarını karartan bu insanlara karşı vatanda hep birlikte mücadele etmeliyiz. Çocuklar bizim vatanımız. Bizler eğer çocuklarımıza sahip çıkmazsak bu çocukların geleceği nasıl aydınlık olabilir? Nasıl sağlıklı meslek sahibi olabilirler? Bugün de burada Tokat’ a geldik. Bakın bu ülkemizde bir çok yerde; ne bir Tokat, İstanbul, Ankara, Türkiye’nin her yerinde, dünyanın her yerinde bu sorun var.

DİKKAT!  YENİ DÖNEMDE EN ÖNEMLİ GÜNDEM KENTSEL DÖNÜŞÜM

            Onlar bu dertlerini anlattığında sırtlarını dönen kim varsa her biri de bir istismarcı kadar suçludur. Bizler bize gelen, okullardaki öğretmenlere sesleniyoruz. Valilikler bunlarla ilgili genelgeler yayınlıyorlar, bunlarla ilgili eğitimler yapıyorlar. Yani devletin kademeleri bunlarla ilgili diyor ki; siz öğretmenseniz, çocuklarınızın başına, öğrencilerinizin başına böyle bir durum geldiğinde bu durumu yetkili makamlara bildirin diyorlar.

            Bizim bu memleketimizin çocuklarına sahip çıkmamız lazım. Çocukları görmezden gelmeyin, duymazdan gelmeyin. Kendi mahkemenizi kurmayın. Bu ülkenin mahkemeleri var, bu ülkenin yargıçları var. Bu ülkenin bütün sisteminde çocukları koruyacak mekanizmalar ve yasalar var. Bu ülkenin polisi eğer gelip orada tutukluyorsa, ondan sonra da biz mücadeleyi halk olarak vereceğiz ve çocuklarımıza sahip çıkılacağız. Lütfen, çocuklarımıza istismar bir felakettir. İstismara sessiz kalmayalım. Ve lütfen bu çocukları hep birlikte koruyalım.” ifadelerini kullandı.

MAHKEME HEYETİ TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERDİ

            Basın açıklamasının ardından Tokat 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde davanın görülmesine başlandı. UCİM üyeleri ve çok sayıda vatandaş davayı takip etti. Çocukların davasını üstlenen avukatın yanı sıra UCİM’in avukatı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından bir avukat da davayı takip etti. Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olarak bulunan A.A.A mahkemeye Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından Mahkeme Başkanı sanık A.A.A’ya 9 çocuk ve öğretmenin ifade  tutanaklarını okudu ve sanığa hakkındaki suçlamaları sordu. A.A.A hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini beyan ederek, 31 yıllık meslek hayatında öğrencilerine kendi çocukları gibi davrandığını, sınıfta diğer öğrencilerin önünde başka bir öğrenciyi taciz etmesinin mümkün olamayacağını, öğretmenlerin ve öğrencilerin ifadelerinin çelişkili olduğunu söyledi.

            Daha sonra sanık avukatının talebi üzerine A.A.A.’nın eşi D.A. ve komşuları C.A. tanık olarak dinlendi. Kocasına yönelik iddiaları kabul etmediğini belirten D.A. kocasına iftira atıldığını savundu.

DİKKAT!  İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMALI PANEL DÜZENLENDİ

Sanık avukatı eksik delillerle dava açıldığını belirterek müvekkilinin tahliyesini istedi, aksi takdirde adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini talep etti. Çocukların davasını üstlenen avukatlar ise sanığın en ağır ceza ile yargılanmasını talep etti. Daha sonra savcının mütalaasını vermesinin ardından Mahkeme Heyeti çocuklar ve ailelerinin dinlemesi için davayı 26 Kasım  2018’e erteledi. Sanığın tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet