Dolar 32,2561 0.01%
Euro 34,8687 0.4%
Gram Altın 2.430,25 1,54%
Çeyrek Altın 4.035,00 0,93%
Yarım Altın 8.070,00 0,94%
Tam Altın 15.805,57 -0,49%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
BÖLGENİN YEREL YÖNETİMLERİ TOKAT’TA BULUŞACAK

BÖLGENİN YEREL YÖNETİMLERİ TOKAT’TA BULUŞACAK

ABONE OL
15 Şubat 2018, 07:05:50

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Karadeniz Bölge Toplantısı Tokat’ta yapılacak. Merkezi ve yerel paydaşların karşılıklı beklentilerinin ortaya konulacağı, yerel aktörlerin tecrübelerinin ve sunumlarının paylaşılacağı toplantıya Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 12 bakan yardımcısı, 18 ilin yerel yönetimler başkanları ile 13 ilin il genel meclis başkanları katılacak. Üç gün sürecek program Tokat’ın turizmi ve tanıtımı açısından da önemli katkı sağlayacak.

            AK Parti Tokat İl Başkanlığında 16-17-18 Şubatta Tokat’ta gerçekleştirilecek AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Karadeniz Bölge Toplantısına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve AK Parti İl Başkanı Metin Polat toplantıya ilişkin bilgiler verdi.

            AK Parti teşkilatının 2019 ve 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürümeye devam ettiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Metin Polat, bu kapsamda “Ak Belediyeler 2019 Yolunda” adı altında gerçekleştirilecek bölge toplantısının merkezi ve yerel yönetimleri bir araya getirecek bir çalışma olduğunu söyledi.

            Program kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin merkezi ve yerel paydaşların karşılıklı beklentilerinin ortaya konulacağı, yerel aktörlerin tecrübelerinin ve sunumlarının paylaşılacağı faydalı bir çalışma olacağını vurgulayan Polat,

            “AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız Sayın Erol Kaya’nın başkanlığında 16-17-18 şubat 2018 tarihlerinde Tokat Dedeman Otel’de düzenlenecek olan toplantımıza çevre ve şehircilik bakanımız Mehmet Özhaseki, 12 bakan yardımcımız, Karadeniz Bölgemizdeki 18 ilimizin il, ilçe ve belde belediye başkanları, 18 il yerel yönetimler başkanları ve 13 il genel meclisi başkanlarımız iştirak edeceklerdir.

            Her zaman söylüyoruz, kurulduğumuz günden beri yerel yönetimleri önemseyerek vizyon odağına koyan, belediyecilik politikalarıyla da marka olmuş bir partiyiz. Kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bir belediye başkanı olarak adeta yerel siyasetin kitabını yazmış bir liderdir. Bu referanslardan güç alarak yapacağımız bu çalışmanın, vatandaşlarımıza talep ettiği hizmetlerin yerine getirilmesi ve şehirlerimizin yaşanılabilirliğinin daha yukarılara taşınması noktasında son derece faydalı olacağına inanıyoruz. Diğer yandan 258 misafirimizi ağırlayacağımız bu 3 gün boyunca, Tokat Belediyemizle birlikte gerçekleştireceğimiz çeşitli programlarla şehrimizin ekonomisine ve tanıtımına çok önemli katkı sağlanacağı da muhakkaktır.” diye konuştu.

DİKKAT!  Gelin Çiçeği Modelleri

Toplantı Tokat için büyük fırsat

            Gerçekleştirilecek toplantının Tokat için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Karadeniz Bölgesindeki 16 ilimizin 215 il, ilçe ve belde belediye başkanlarının, il genel meclis başkanlarının ve o illerdeki teşkilatların da katılacağı bu program şehrimizin tanıtımı, turizmi ve misafirperverliğini göstermek açısından çok önemli bir program olacak. Hazırlıklarımızı genel merkezimiz doğrultusunda il başkanlığımızla birlikte koordineli bir şekilde yaptık. Tüm hazırlıklarımız tamam. Gelen misafirlerimiz Tokat’ın tarihi ve doğa güzelliklerini yerinde görürken, insanımızın misafirperverliğini de yakinen hissedecek.” dedi.

            Toplantı için gelen misafirlere Pazar günü Tokat’ın tarihi mekanlarının gezdirileceğini belirten Eroğlu, Tokat’ın tanıtımı açısından toplantının bu boyutunun çok önemli olduğunu vurguladı.

            Yapılacak toplantıyı tecrübe paylaşımı açısından değerlendiren Eroğlu, şöyle devam etti:

            “Gelen belediye başkanlarımızın tecrübe paylaşımları olacak. Burada bizim yaptıklarım çalışmaları ya da onların yaptığı çalışmaları karşılıklı diyaloglarla aktarmış olacağız. Bunu şehrimiz ve belediyemiz için önemsiyorum. Bakanımızın Tokat’a gelmesi de çok önemli. Şehrimizin bazı sorunlarına bakanımızla birlikte karar vereceğimiz birçok konu olacak. Kentsel dönüşüm, Kale dibi risk alanı çalışmaları ve diğer çevre şehircilik anlamında yapılacak çalışmalar konusunda istişare yapma fırsatımız olacak.

            AK Belediyecilik bir markadır, AK Belediyeler 2002 yılından itibaren Türkiye’de destan yazan belediyelerdir. Burada yapılan seminer ve toplantılarda AK belediyeciliğin daha iyi yerlere nasıl gitmesi gerektiği varsa eksikliklerin tamamlanması ile ilgili konuştuğumuz bir program olacak.  Tüm bunları değerlendirdiğimizde şehrimiz de bu toplantıdan ziyadesiyle istifade edecektir.

Meydan projesinde 2. ve 3. Etap temel atma töreni

            Cuma günü de Meydan Projesi kapsamında Yeşilırmak Ortaokulunun olduğu bölgede yapacağımız çalışma ile ilgili temel atma programımız var. Tüm halkımızı temel atma programımıza bekliyoruz.”

DİKKAT!  TOKAT 'TA İHRACAT %46,9 İTHALAT %48,7 ARTTI

Katılacak bakan yardımcıları

Bölge toplantısına katılacak bakan yardımcılarının isimleri şöyle;

            Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Mehmet Karabay, Avrupa Birliği Bakanlığından Ali Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Orhan Yeğin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Mehmet Ceylan, Gençlik ve Spor Bakanlığından Abdurrahim Boynukalın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Mehmet Daniş, İçişleri Bakanlığından Mehmet Ersoy, Kalkınma Bakanlığından Yusuf Coşkun, Kültür ve Turizm Bakanlığından Hüseyin Yaman, Maliye Bakanlığından Cengiz Yavilioğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığından Harun Tüfekçi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından Yüksel Coşkunyürek

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet