Dolar 32,3823 -0.18%
Euro 34,7017 -0.13%
Gram Altın 2.421,92 -0,69%
Çeyrek Altın 4.016,00 -2,57%
Yarım Altın 8.061,00 -3,84%
Tam Altın 15.940,51 -1,84%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“BENİM EN GÜZEL SEYAHATİM”

“BENİM EN GÜZEL SEYAHATİM”

ABONE OL
10 Temmuz 2018, 07:09:38

“Altı asırdan beri faal olarak kullanılan ve Türkiye’nin en güzel ve orijinal hamamları, kebabı, yiyecekleri, samimi insanları doğal ve tarihi dokusuyla Tokat, Giorgos için apayrı bir medeniyetin keşfi olmuştu. Daha önce Almanya’ya gittim, Romanya, Bulgaristan ve İtalya’ya gittim, benim için bu kadar özel bir yere ilk defa geldim, keşke burada yaşama imkanım olsa idi.>> diyecekti Giorgos.

“Ben Türk dostu Eftim değil, Türkoğlu Türk Eftim’im. Ben her zaman her yerde Türk olduğumu beyan ettim. Bir yabancı Türk dostu olabilir fakat benim gibi halis bir Türk vatandaşının yabancı bir Türk dostu gibi gösterilmesi onun milletinden şüphe edilmesine delalet eder ki bundan incinmemek imkansızdır. Bana Türk demeyip Türk dostu diyenleri hiçbir surette affetmem.“ (Papa Efttim)

“Papa Eftim bu memlekette bir ordu kadar hizmet etmiştir ve benden daha Türk’tür.” (Mustafa Kemal Atatürk)

“Be evlat gaya duruyor mu orada? Bir böyük gaya varmış. Anamgil gayanın hemen yanında otururlarmış.” (Haralambos Çavuşidis)

“Bize sormadan bizleri hayvanlar gibi yer değiştirdiler.” (Giorgos cenitsifsopoulos)

“Ne suçumuz vardı bizim böyük gafalar birbirini yeyorsa? Söyleyin bana a yawrum.” (Despina çiftigu)

“Üzülerek ve utanarak söylüyorum: Dedem Trabzon’da çete imiş. Sizlere çok zarar vermiş olabilir. Fakat ben kardeş olduğumuza inanıyorum, Türkleri çok seviyorum. Türkçe öğrenmek istiyorum.” (Vangelis İkonomoudu)

30.01.2018 günü Kemal Özdilek’i gazetede yanına ziyarete gittim. Kemal; “Hocam sana bu kitabı hediye ediyorum. Yazarı bizim Tokatlı Melih Asaroğlu. Okuduktan sonra notlar çıkar, gazetede yayınlayacağım’’ dedi. Kitap elime verilmiş geri de çeviremedim. “Hay hay olur dedim’’ bir kitap okumanın ötesinden daha dikkatli dipnotlar çıkartarak, özetler alarak kitabı birkaç defa okudum. Sonunda 22 sayfalık bir not çıkartarak 23.02.2018 Cuma günü gazeteye verdim. Kitapla birlikte birkaç da resim çekindim. Kemal beye teşekkür ederim. Hem bana bir kitap vermiş oldu hem de bilmediğim tanımadığım bir konu üzerinde bildiğimin üstüne bilgi eklerken, Melih Asaroğlu gibi bir dostla telefonla tanışma şansını yakaladım.

DİKKAT!  BİLGİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN SORULARINI CEVAPLARIMIZ

Bazen kitaptan notlar çıkarırken öğrencilik günlerimi hatırlayıp, nasıl da zorlandığımı anımsadım. Ama şimdi okurken de yazarken de severek yaptım.

Karşıdaki komsularımız’’ TÜRKOSPOROSLAR’DAN’’ Öğrendiğim ana fikir. (Dilin, dinin, mezhebin, rengin ne olursa olsun, önce insan olmayı, insan onur ve şerefi haysiyetini yüceltmek olmayı anladım. Sonra dilinle, kimliğinle, dininde başka insanların karşısına çıkınca, herkes seni takdir edecektir.) kitapta hüzünlü yanları olduğu kadar, gurur verici yanları daha ağır basıyordu. Kısaca dipnotlar halinde ne kadar okuyup anlatsam da her bireyin bu eseri okumasını isterim. Ama her şeyden önce kitap okumak başka bir güzellik olduğunun kavramına varılması gerekmektedir.

Sevgiden kalanlarla, sevgi üreterek yaşamayı bilenlere selam olsun.

Yaşamını insanlara adayanlara, insanca yaşayan yürekli tüm dünya insanına selam olsun.

Güzel yürekli insanlar iyi ki varsınız? İyi ki sizlerle bu dünyada yaşama birlikte gözlemleyip paylaşıyoruz? Bu mutluluk bana yeter. Herkese saygılarımla…

SÜLEYMAN ERKAN  

-BİTTİ-

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet