Dolar 32,4111 -0.05%
Euro 34,7964 -0.16%
Gram Altın 2.428,00 -0,29%
Çeyrek Altın 4.053,00 -0,39%
Yarım Altın 8.130,00 -0,39%
Tam Altın 15.957,29 -1,74%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
UMRE NOTLARI – AKABE BİATI

UMRE NOTLARI – AKABE BİATI

ABONE OL
20 Mayıs 2019, 09:53:05

AKABE BİATI

            Peygamberimiz İslam’ı gizliden gizliye yayarken Mina civarında AKABE’de kurulan panayırlarda açıktan İslam’ı anlatıyordu. Mekke müşrikleri de efendimizin arkasından gidip buna inanmayınız, bu adam Mecnun’dur diyorlardı.

Peygamberimiz bir gece Akabe’de 6 kişi ile buluştu, onlara İslam’ı anlattı, onlar da İslam’ı kabul ettiler. Medine’den İslam’ı kabul edenlerin ilki bu 6 kişiydi.

            Ertesi yıl 12 kişi geldi, onlar da Müslüman oldular. Bir sonraki yıl 75 kişi Müslüman olarak Medine’ye döndüler. Bu sefer yanlarında Onlara ve Medine’ye İslamiyeti anlatacak Musab bin Umeyr hazretleri de vardı.

**

NURDAĞI – HİRA MAĞARASI

             Mekke’ye 5 km. Programı hacılarımıza duyurduk. Herkes oraya çıkmak istiyordu. Yaşlılarımıza “Siz çok yorulursunuz. Siz Kabe’ye gidin, tavaf edin.” dediysek de 3 otobüs Umreciyi 2 otobüse düşürebildik ve yola çıktık. Daha Nur dağının dibindeki ilk tırmanış rampasında Umreciler dökülmeye başladılar. Hira’ya çıkamayacaklarına tam kanaat getirdiler. Onlara orada en az 2 saat beklemeleri konusunda tembihledikten sonra kutlu kervan yürüdü. Bir saat sonra zirvedeyiz. Din görevlimiz hafız Abdullatif hocamız önden, biz de arkadan birlik ve düzenimizi koruyarak yürüdük. Yolumuz taşlı ve virajlı, üstelik yol yapımına katılan 10 metrede bir “aleyküm selam Türki, sadaka…” diye çeviriyorlar. En cömert Umreciler Türkler, onlar fakire veriyor yüce Allah da onlara…

            Yolculuk gece saat 11.00 (23.00)’da başlamıştı. 12.00 (24.00)’da zirvedeyiz. Bizden önce çıkan grupların hocaları Kuran, ilahi okuyarak orayı coşturmuşlardı. Sıramızı bekledik. Çok dar ve zor olan bir geçitten geçerek Hira’ya ulaştık. Her hacı sadece orada bir secde yapabildi. Dua etti.

            Benim Nurdağı HİRA mağarasına 2. çıkışımdı. 1. ziyaretimde oradan BAKTIĞIMDA KABE bütün güzelliği ile görünüyordu. Şimdi ECYAT OTELİ kapatmış Kabenin önünü.

DİKKAT!  KİTAPLA İŞTİGAL

            Allah rasülü 35 yaşından kendisine Peygamberlik gelinceye kadar orada inzivaya çekilir, tefekkür ederdi. Hz. Annemiz oraya suyunu, yemeğini taşırdı. Ne büyük insan. Ne büyük azim. Ne büyük sevgi… Yıllarca Rasüle gönülden hizmet ve 610, 27 Ramazan Kadir Gecesi Cebrail gökyüzünden süzüldü, İLK VAHİY geldi. “Yaratan Rabbinin adıyla OKU” Peygamberimiz ürperdi, biraz korktu.

            Sonra Cebrail bütün ufku kaplayan muhteşem görüntüsü ile seslendi.

            “Ya Muhammed Sen Allah’ın Peygamberisin, Ben de Vahiy Meleği Cebrail.”

            Tabiî ki vahyin ilk kaynağını canlı canlı ziyaret insanı çok duygulandırıyor. Hira’dan yeryüzüne, aşağıya iniş başladı. 1 saate yakın bir zamanda indik, otobüsle binip “Fındıka” geldik. Yani otele, saat 03’te yattık, saat 04’e doğru yeryüzünün incisi KABE’ye sabah namazına, tavafa gittik.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet