Dolar 32,3120 0.14%
Euro 34,8251 -0.12%
Gram Altın 2.452,39 0,32%
Çeyrek Altın 4.042,00 0,07%
Yarım Altın 8.083,00 0,06%
Tam Altın 16.085,47 1,68%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
YEREL KALKINMA, İSTİHDAM,  ŞEHİRLEŞME, KENTSEL DÖNÜŞÜM

YEREL KALKINMA, İSTİHDAM, ŞEHİRLEŞME, KENTSEL DÖNÜŞÜM

ABONE OL
18 Şubat 2019, 05:58:26

Yeni dönem için hazırlanan 71 projenin bu hafta içerisinde kamuoyuna sunulacağını belirten Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Özellikle yerel kalkınma ve istihdam projeleri diye önemli bir başlığımız var. Tokat'ta yerel kalkınma ve istihdamın yol haritasını belirliyoruz. Belediye olarak iş atölyeleri açarak ilk etapta 300 vatandaşımıza iş kapısı oluşturacağız. Yerel kalkınma bizim en önemli hedefimiz olacak. Şehirleşme, şehrin alanını büyütme, mevcut şehrimizin mahallelerinde kentsel dönüşümler de önemli görevlerimizden birisi olacak." dedi.

            AK Parti'nin Çekenli  seçim irtibat bürosu dün gerçekleştirilen törenle açıldı. ak%20a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%20

Törene eski Milletvekili Zeyid Aslan da katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldığını ifade etti. AK Partililerin AK Parti davasını hiçbir zaman yalnız bırakmadığını belirten Öztürk,şunları kaydetti:

            “31 Mart yerel seçimleri arifesindeyiz. 16 yıldır bu teşkilatlar, bu millet hiçbir zaman bu davayı, lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmadı, bırakmayacak. Kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, belediyeleriyle, genel meclis ve mahalle temsilcileriyle, sandık müşahitleriyle, sandık başkanlarımızla ve siz değerli milletimizle her zaman zaferlere imza attık inşallah yine atacağız. 16 yıldır çok uğraştılar, denediler ama başaramadılar. 2002 3 Kasım seçimlerine gittiğimizde Genel Başkanımıza ‘Muhtar bile olamazsın’ dediler. Ama hamdolsun bugün devletin başkanı. Allah bu milletten razı olsun.  2004-2005 yıllarında darbeye kalkıştılar. 2006 yılında Danıştay saldırısıyla karşımıza çıktılar. 2007 yılında e muhtıra verdiler. 2008 yılında partimiz kapatılmayla karşı karşıya kaldı.  2012 yılında karşımıza MİT Krizi çıkıyor. 2016 yılına geldiğimizde hain FETÖ örgütünün alçakça saldırısıyla karşı karşıya geldik. 2018 yılı ve 2019’a geldik bu seferde parayla, dövizle  Cumhurbaşkanımızın önüne taş koymaya çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar. Bu yol çetin bir yol. Bu binlerce yıllık bir mücadele. Bugün 100 yıl öncesine baktığımızda Abdülhamid Han’ın başına ne geliyorsa ona ne kumpaslar kurulduysa bugün de Cumhurbaşkanımız için aynı planlar yapılmakta. Çünkü biliyorlar ki bu coğrafya bir ve beraber olduğunda mazlumun ve mağdurun yüzü gülecek. Egemen güçler istedikleri gibi at oynatamayacaklar."

DİKKAT!  CC Krem Nedir?

"FIRSATÇILARIN HESAPLARI BAŞLARINA GEÇTİ"

            31 Mart seçimlerinin Türkiye için çok önemli olduğuna işaret eden Öztürk, "31 Mart yerel seçimleri 2023 hedefine giden 2053 hedefine doğru koşarak ilerleyen, 2071 hedeflerini gerçekleştirecek olan Türkiye için çok önemli. Biliyoruz ki sizlerin destekleriyle bu seçimleri de başarıyla atlatacağız. 16 yıldır bu şer odaklarıyla mücadele verilirken bir taraftan da vatandaşımıza her türlü hizmetin gayretindeyiz. Bugün geldiğimiz nokta ortada. Okullarımızın fiziki şartları 2002 öncesi ortadayken şuan hamdolsun çok iyi durumda. Yol çetin. Yaptığımız yolları, doğalgazı saymayacağım. Ama Milli Savunma Sanayinde geldiğimiz nokta çok iyi. Milli silah ve savunma sanayiyle donatılmış Türk Silahlı Kuvvetlerimiz var. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında terör örgütlerine başta iman ve cesaretle sonra da elimizdeki teknik imkanlarla daha başarılıyız. Suriye’de olanları görüyoruz. Fırat’ın batısında tek terörist kalmayana kadar mücadele ettik. Şimdi de diyoruz ki Fırat’ın doğusunda tek terörist kalmayana kadar mücadelemiz devam edecek.  Cumhurbaşkanımız dünyanın dört bir yanında mazlumların yanında. Venezuela’daki olaylar dahi bu ülkeyle alakalı. Venezuela dedi ki artık altını ben Türkiye’de işleyeceğim. Akabinde Amerika Başkanı Venezuela’nın içindeki mualif birine bu ülkenin başkanı sensin dedi. Baktığınızda olaylar tanıdık geliyor. Bu süreçleri önce milletimizin duası ve feraseti ile inşallah atlatacağız. Şimdi sebze ve bakliyat üzerinden birileri vatandaşı dara sokma gayretinde. Cumhurbaşkanımız çıktı dedi ki bunu düzeltin. Tabi düzeltmediler. Bunun üzerine Ticaret Bakanlığımız yaptığı incelemede alış ve satış fiyatları arasında yüzde 800 fark tespit edildi. Bu da bir yerden tanıdık geliyor. Millet dara düşmesin diye Tanzim Satış noktaları kuruldu. Fiyatlar düştü. O fırsatçıların hesapları başlarına geçti. Evet ekonomik olarak dar boğazın içerisindeyiz. Bizler de ticaretle uğraşan insanlar olarak bunu hissediyoruz. Ama bu süreci de atlatacağız. Önümüzdeki günler 2023 hedefine giden Türkiye için çok daha aydınlık olacak.” diye konuştu.

"1 NİSAN SABAHINDA ŞEHRİMİZİ BÜYÜTME GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ"

DİKKAT!  Aydın Seçim Sonuçları 2023

            Tokat'ın AK Parti kurulduğundan itibaren en büyük başarıya imza atan iller arasında olduğunu belirten Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "16 yıldır bugünlere sizinle geldik. Daha nice güzel günlere birlikte koşacağız. Tokat'ımız Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı, AK Parti sevdalısı bir şehir. Tokat, 2002'de AK Parti kurulduğundan beri en büyük başarıyı sağlayan iller arasına girmiştir.

            Yine bir seçimin arifesindeyiz. İnşallah 43 sonra Tokat'ta güzel bir zaferi elde edeceğiz. 5 yılda yaptıklarımızı, yürüyüşümüzü gördünüz. 5 yılda Tokat'ta yaptığımız bu yürüyüşünün daha hızlısını yapmak için heyecanla 31 Martı bekliyoruz. 1 Nisan sabahında ilk günkü aşkla şehrimizi daha büyütmenin gayreti içinde olacağız.

            Biz bu şehrin evladıyız, Tokat'ı iyi biliriz. Cirik, Örtmeliönü, Mehmetpaşa, Dabakhane Mahallesi deyince bunların neyi ifade ettiğini iyi bilirim. Kışlamız, Erenlerimiz, Sulusokağımız, Behzatımız şehrimizin en önemli merkezlerinden biri. Biz dersimizi de çok iyi biliyoruz ve dersimize çalıştık. Nasıl ki 2014'te bir şehir hayal ettik ve bu noktada hayalimizi gerçekleştirdiysek, 5 yıl sonra da hayalimizi gerçekleştireceğiz." dedi.

91 PROJE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

            Mevcut 5 yıllık dönemde 91 proje gerçekleştirildiğini belirten Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu,          "Adaylığımız açıklananıca 61 projenin altını imzaladık ve söz verdik. Şimdi bakıyorum 61 değil 91 projemizi gerçekleştirdik. Siz destek verdiniz sizin sayenizde yaptık ve yine sizin sayenizde yapacağız. Eski parayla 350 trilyon lira yatırıma harcadığımız para. Şehri her anlamda güzelleştirecek Meydan projemiz bitmek üzere. Behzat deremizi temizledik, ışıklandırma yaptık, korkuluklar yaptık. Hanımlarımıza kültür sanat merkezleri yaptık, gençlerimize bilgi evleri yaptık. 61 projemizle şehrimize değer kattık. Yine hep beraber şehrimizin nüfusunu artırdık. Bugün nüfusumuz 22 bin arttı. Bugün 150 bin olan şehrimizin nüfusu on yıl sonra 250 bin olsun diyoruz. Yeni iş sahaları oluşturmamız lazım bu şehirde. Bu şehrin vatandaşı burada doğduysa burada doymalı. Bugün şehrimizin fabrikalarda çalışan nüfusu 2 binlerden 5 bin 500'lere çıktı. Yetmez, 2024'e kadar şehrimize yeni yatırımcılar getirelim, yeni iş sahaları oluşturalım ve 5 bin 500 değil 10 bin insanımız çalışsın. Tokat'ın tarımsal potansiyeli çok yüksek, ovaları var. Domates üretimde Tokat 4'üncü sırada. Tokat yaprağı da Türkiye'de çok meşhur. Tokat sebze ve meyvede de önemli yer tutuyor. O zaman tarımda da bu şehri büyütmeliyiz, hayvancılığı da büyütmeliyiz. Turizmde de tanıtımda da bu şehri büyütmeliyiz. Değerli kardeşlerimiz bizim hayalimiz bu. Tokat'ı getirmek istediğimiz seviye bu. İnşallah bunu başaracağız. Heyecanımız ve şevkimiz var özellikle de siz varsınız." diye konuştu.

DİKKAT!  TOGED-DER’DEN GÖNÜL KÖPRÜSÜ

YENİ PROJELER BU HAFTA SUNULACAK

            Yeni projelerin bu hafta kamuoyuna sunulacağını söyleyen Başkan Eroğlu, şöyle devam etti:

            "Önümüzdeki hafta inşallah yeni projelerimizi açıklayacağız. Şehrin ihtiyaçlarına cevap veren, şehri büyütecek 71 proje ile karşınıza çıkacağız. 9 başlıkta 71 projemiz var. Özellikle yerel kalkınma ve istihdam projeleri diye önemli bir başlığımız var. Tokat'ta yerel kalkınma ve istihdamın yol haritasını inşallah belirliyoruz. Hükümetimizden alacağımız desteklerle, sizlerden alacağımız desteklerle bunları bir bir yapmanın derdinde olacağız. Belediye olarak iş atölyeleri açarak ilk etapta 300 vatandaşımıza iş kapısı oluşturacağız. Yerel kalkınma bizim en önemli hedefimiz olacak. Şehirleşme, şehrin alanını büyütme, mevcut şehrimizin mahallelerinde kentsel dönüşümler de önemli görevlerimizden birisi olacak. Kaledibi kentsel dönüşüm projemizi de bu dönem 71 projemizin  içerisine aldık. Sulusokakta, Erenlerde, Kışlada da kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Bunu yaparken Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğini aldık. Daha sonra Örtmeliönü, Oğulbey ve Mehmet Paşa'nın üzerinde de nasıl bir kentsel dönüşüm yapacağımızı görüşeceğiz. Yeni iki önemli yol çalışmamız olacak. Şehrimizin trafiğini rahatlatan Gaziosmanpaşa ve Behzat Bulvarımız var. Şimdi Gıj Gıj'ın altından 20 metre yol yapalım yine yanı şekilde kalenin altından bir yol yapalım, Çevre yolunu güçlendirelim şehirle bağlantılarını yapalım diyoruz. Hem şehrimizde yeni bulvarlar caddeler olsun hem de trafiği rahatlatacak hamleler yapalım hem de şehir daha da büyüsün istiyoruz. Behzat'ta saat kulesinin etrafında saat kulesi meydanı yapacağız. Kız Meslek Lisesinin orada otopark yapacağız. Beysokağı ve Beyhamam Sokağını Türkiye'ye tanıtacağız, Sulusokak gibi marka yapacağız."

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet