Dolar 32,2845 0.02%
Euro 35,0424 -0.14%
Gram Altın 2.472,27 0,24%
Çeyrek Altın 4.060,00 -0,17%
Yarım Altın 8.121,00 -0,15%
Tam Altın 16.111,85 0,40%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
YENİ ZELANDA ŞEHİTLERİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

YENİ ZELANDA ŞEHİTLERİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

ABONE OL
19 Mart 2019, 06:50:14

Tokat Ali Paşa Camii'nde akşam namazı sonrası tüm şehitler ve Yeni Zelanda şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu,Ak Parti İl Başkanı Metin Polat ve Merkez İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Akşam namazını müteakip kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili şehitler için dua etti. Duanın ardından kitle adına basın açıklamasını Vicdan Hareketi Derneği Başkanı Mahmut Delen yaptı.

İSLAM'A SAHİP ÇIKACAĞIZ

Yüreklerde hissedilen acıyı paylaşmak ve dünyada mazlumlara karşı artan saldırılara karşı meydan okumak üzere toplandıklarını belirten Vicdan Hareketi Derneği Başkanı Mahmut Delen, Yeni Zelanda şehitlerinin aileleri başta olmak üzere tüm İslam milletine taziyelerini sunduklarını söyledi. İslam'a ve onun kutsallarına sahip çıkacaklarını belirten Delen, “Kısa süre içerisinde az sayıda sivil toplum teşekkülüne ulaştık. Ancak biliyoruz ki hangi siyasi görüşten, hangi meşrepten olursa olsun bütün vatandaşlarımız, zalime karşı duruşta ortak bir irade oluşturmaktadır.Gün geçmiyor ki, İslam düşmanları İslam’a ve İslam’ın kutsallarına karşı beslemiş oldukları kini kusmasınlar. Ellerine geçen her fırsatta Müslümanlara saldırmayı şiar edinenler, geçtiğimiz cuma günü alçakça bir terör saldırısı daha gerçekleştirerek, organize bir şekilde aynı anda iki mabedimize saldırmak suretiyle 49 kardeşimizi şehit ederken onlarcasını da yaraladılar. Bizler biliyoruz ki, bu alçak saldırı, vahşi batının kurguladığı küresel siyasetin, medya aracılığıyla yürüttükleri İslam karşıtı söylem ve eylemlerinin hem bir parçası hem de sonucudur. Vuku bulan bu menfur terör saldırısı, sosyal medya hesapları üzerinden yapılan canlı yayınlarla bütün dünyanın gözü önünde gerçekleştirilmiştir. Bu suretle aynı alçaklığı yapmak niyetinde olan potansiyel teröristler özendirilirken, Müslümanlara da korku salınmak istendiği ortadadır.

DİKKAT!  Kollu Bariyerlerin  Çalışma Prensibi ve Faydaları

626d48fa 42f5 4de8 a5a2 5e2a064b4811

Mazlum ve mustazaf milletler tarih boyunca hep aynı zalimliklerle karşı karşıya kalmıştır. Dün, Dünya Vicdan Günü idi. Bundan tam 16 yıl evvel Amerikalı bir barış gönüllüsü olan RachelCorrie’yi acımasızca katleden Siyonist zalimler, bugün hala zulümlerini artırarak devam ediyor. Tarihteki en acımasız savaşlarda bile silahsız insanlara, kadınlara, çocuklara, mabetlere, hastanelere saldırmak suç kabul edilmiştir. Bu çağda ise hastanelerin bombalandığını, camilerde ibadet eden insanların canlarına fütursuzca kast edildiğini görüyoruz. Geçen hafta Polonya’da PKK’lı teröristlerce şehit edilen Furkan Kocaman kardeşimizin şehit edilme sebebi de bu zihniyetten ayrı düşünülemez.

            Onlar, korkuyla, baskıyla, zulüm ve işkence ile İslam'ın nurunu söndürmeye çalışıyorlar ama buradan tüm müstekbirlere bir daha sesleniyoruz:  “Son bir fert kalıncaya kadar İslam'a ve O’nun kutsallarına kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Sizin yıkmak için her türlü fırsatı denediğiniz yeryüzündeki mescidleri canımız pahasına da olsa koruyup imar edeceğiz” şeklinde konuştu.

MÜSLÜMANLARIN KİMSESİZ, ÇARESİZ VE ZAVALLI OLMADIKLARINI HAYKIRINIZ

Vicdan Hareketi Derneği Başkanı Mahmut Delen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Buradan tüm İslam âlemine de sesleniyoruz. Bizler biliyoruz ki bu alçak teröristler cesaretlerini bizim bölünmüşlüğümüzden almaktadır. Bugün değilse bu millet ne zaman bir araya gelecektir? Bugün değilse bu millet, ne zaman kardeşlerinin hesabını soracaktır? Bizi öldüren güçsüzlüğümüz değil, sessizliğimiz ve etkisizliğimizdir.

Buradan İslam dünyasının liderlerine de bir çağrıda bulunuyoruz: İstanbul’da bir araya geliniz. Ayasofya’dan başlatacağınız yürüyüşle, Müslümanların kimsesiz, çaresiz ve zavallı olmadıklarını haykırınız! Göreceksiniz ki tüm millet ardınızdan yürüyecektir. Sadece bu yürüyüşümüz bile Teröristlere ve terör devletlerine korku salmaya yetecektir.

Kitabımız, Kur’an-ı azimü’şşan, “Allah’ın mescitleri içinde, Allah’ın isminin anılmasını men eden ve o mescitlerin harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır? İşte o zalimler yok mu, onların bu mescitlere korka korka girmekten başka hakları yoktur. Bunları yapan o zalimlere, dünyada büyük bir felaket ve mahrumiyet, ahirette de büyük bir azap vardır.” (Bakara: 114) Buyuruyor.

DİKKAT!  Aydın Seçim Sonuçları 2023

thumbnail 0554bea7 8979 4f5c b230 7e9d6d9c0327

Zalimlere karşı her zaman teyakkuzda olacağız. Bundan böyle hem askeri hem de düşünsel olarak devletlerimiz ile uyanış sürecine girmek için hep sahada kalacağız. Ancak bizi hiçbir zaman gayrı meşru sahaya çekmenize müsaade etmeyeceğiz. Bizleri terörize etmenize izin vermeyeceğiz. Kardeşçe ve sulh içinde yaşama irademize sekte vurmanızı engelleyeceğiz. Zalimlerin ayakta olduğunun ve çok sayıda olduğunun bilincindeyiz. Bizi yalnızca kendi yurtlarından sürmekle kalmayıp kainattan da süpürmeye niyetlenildiğinin pek ala farkındayız. Biz bu menfur saldırıyı unutmayacağız. Irak’ı, Suriye’yi, Filistin’i, Doğu Türkistan’ı, Mısır’ı ve unutmayacağız. 40 yıldır emperyalizmin maşalığını yapan PKK’nın ülkemizde hala kanattığı yarayı da unutmayacağız. Şehitlerimizi unutmayacağız! Size de müjdelendiğiniz azabı hatırlatıyor ve bu azabı tarihte olduğu gibi yarınlarda da bizim elimizden tatmanız için Rabbimize dua ediyoruz. Bugün yalnızca bağırma çağırma, öfke kusma günü değildir.”

thumbnail 2f08ebd5 ef92 47a7 a789 f63d1eb8d46d

İSLAM ÂLEMİNE TAZİYE

Delen, “Artık mazlumlar için büyük bir direnç oluşturma, kurgulanan senaryolara karşı kutlu bir bilinç kuşanma zamanıdır. Bu vesileyle Yeni Zelanda'da meydana gelen saldırıda şehit olan kardeşlerimizin şehadetlerini tebrik ediyor, başta şehitlerin aileleri olmak üzere tüm İslam milletine taziyelerimizi sunuyoruz. Ve programımızı bir dakika sükuta ile mazlumları tefekküre davet ederek tamamlıyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet