Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
YENİ KONUK FATMA ESİN TUNA OLDU

YENİ KONUK FATMA ESİN TUNA OLDU

ABONE OL
16 Şubat 2018, 06:50:07

Kırk Kızlar Kız Lisesinde Projesi etkinlikleri devam ediyor

“Kırk Kızlar Kız Lisesi’nde” projesinin konuğu Fatma Esin Tuna oldu. Tokat Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Fatma Esin Tuna ve Kız Kızlar kitabının yazarı Ayla Bağ ile buluştu.

            Tokat Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hayata geçirilen “Kırk Kızlar Kız Lisesi’nde” projesi kapsamında, Yazar Ayla Bağ, kitabında da adı geçen Tokat Teknopark Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Esin Tuna ile bir araya geldi.

ÖNCE İŞ SONRA EŞ

            Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Fatma Esin Tuna tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Aynı yollardan geçmiş olanların bilgi birikimlerini aktarmasının çok önemli olduğunu ifade eden Tuna kendi hayatından örnekler vererek, “Burada bulunmamın tek sebebi, fark yaratabilmiş olmamdır. Sıradan bir devlet memuruyum ancak işim dışında yaptığım gönüllü faaliyetler ve çalışmalarım ve de farkındalıklarım olduğu için buradayım” dedi.

            Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Tuna, “Öncelikli olarak ‘önce iş, sonra eş’ genç kızların eğitimlerini tamamlayarak iş sahibi olmaları çok önemli. Eğer sizlere katlar, yatlar, milyonlar bırakacak bir babanız yoksa, geçiminizi sağlamak için çalışmak zorundasınız. Kocadan gelecek para ve itibara güvenerek sakın geleceğinizi mahvetmeyin. Ekonomik özgürlük çok önemli, hem de çok önemli. Kimseye muhtaç olmamak, onurlu ve gururlu yaşayabilmek, hayatta hep dik durabilmek için az da olsa rızkınızı helalinden kazanmalısınız. Lütfen bunu kafanıza iyice kazıyın ve hedefiniz olarak belirleyin. Erkekler bencil olabiliyor, evlenmek için kesinlikle ideallerinizden ve hedeflerinizden ödün vermeyin, kimse için değişmeyin, sonra çok pişmanlık yaşarsınız. Kendi sorunlarını çözmüş güçlü kadınlar, başarılı çocuklar yetiştirir, dolayısıyla geleceğin yapı taşlarını sizler oluşturuyorsunuz” şeklinde konuştu.

 Tuna ayrıca Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilgisayar bölümü öğrencilerine Tokat Teknopark ile ilgili bilgiler vererek bu günkü gençlerin kendinden önceki kuşaktan çok farklı bir teknoloji ile büyüdüğünü söyledi. Sanayi devrimi ile başlayan sanayileşmenin son 250 yılda çok geliştiğini 4. Sanayi devrimi ile işlerin %50 sinin robotlar tarafından yapılacağını belirten Tuna, bu sebeple de gençlerin iş konusunda kendilerini geleceğe hazırlamaları için eğitimlerine çok önem vermeleri gerektiğini söyledi.

DİKKAT!  Gebelikte folik asit eksikliği nedeniyle fetusta meydana gelen omuriliği ve omurgada oluşan açıklık; Spina Bifida

            Proje yürütücüsü Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Özlem Çivilidağ, “Sayın Okul Müdürüm Sevil Alaçam Desteği ve Kırk Kızlar kitabının yazarı Ayla Bağ ile değerlerimize değer katmaya, bunları öğrencilerimiz ve Tokat’la paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet