Dolar 32,2827 -0.18%
Euro 34,8091 -0.05%
Gram Altın 2.439,21 0,31%
Çeyrek Altın 3.999,00 -0,12%
Yarım Altın 7.997,00 -0,14%
Tam Altın 15.903,66 0,31%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
VALİ BALCI, PAZAR İLÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ BALCI, PAZAR İLÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

ABONE OL
14 Şubat 2019, 07:25:09

Vali Dr. Ozan Balcı, Pazar ilçesinin nüfusu, coğrafi konumu, ulaşım, ekonomik durum, tarihi, turistik ve kültürel eserleri, eğitim ve sağlık durumu, tarım ve hayvancılığı ile ilgili genel bilgiler aldı.

            Vali Dr. Ozan Balcı, Pazar ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Kaymakamlık önünde Pazar Kaymakam Vekili Ömer Saygılı, Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Dr. Ozan Balcı, Kaymakamlık ziyaretinde ilçenin nüfusu, coğrafi konumu, ulaşım, ekonomik durum, tarihi, turistik ve kültürel eserleri, eğitim ve sağlık durumu, tarım ve hayvancılığı ile ilgili genel bilgiler aldı.

            Kaymakamlık ziyaretinde personel ile de tek tek tokalaşarak tanışan Vali Dr. Ozan Balcı, karşılamada gösterilen nezaket ve misafirlik nedeniyle teşekkür etti.

Belediye Ziyareti

            Kaymakamlık ziyaretinin ardından Belediyeyi ziyaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar ve belediye personeli tarafından karşılandı. Belediye çalışmaları ile ilgili Başkan Pervanlar’dan bilgiler alan Vali Dr. Ozan Balcı, vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin önemine değinerek yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür edip, belediye çalışanlarına işlerinde kolaylıklar diledi.

vali%20balc%C4%B1%20pazar1

Esnaf ve Vatandaşlarla Sohbet Etti

            Vali Dr. Ozan Balcı, Pazar ilçesi çarşı esnafını ziyaret ederek, esnaflarımızla bir süre sohbet edip hayırlı işler diledi.

            Pazar ilçe gezisinde caddede karşılaştığı vatandaşlarla selamlaşarak, sohbet eden Vali Dr. Ozan Balcı, vatandaşlarımızın öneri ve taleplerini dinledi.

İhtiyaçlı Aynur Durkal’a yardım eli uzatıldı

            Vali Dr. Ozan Balcı, Pazar ilçesinde zor şartlar altında yaşamını sürdüren Aynur Durkal için Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na talimat verdi.

vali%20balc%C4%B1%20pazar

            Vali Dr. Ozan Balcı’nın ilçe ziyareti sırasında Kaymakamlık bahçesinde kendisinin yardıma ihtiyacı olduğunu belirten 54 yaşındaki Aynur Durkal, ilçede 26 yaşındaki engelli kızı ile yardımsever bir vatandaş tarafından verilen evde yaşadığını belirterek, yardım talebinde bulundu. Eşini kaybettiğini ve çalışacak durumda olmadığını ifade eden Aynur Durkal, yaşamını sürdürebileceği bir eve ihtiyacı olduğunu belirtti.  Aynur Durkal için yetkililerle görüşen Vali Dr. Ozan Balcı, Pazar Kaymakamı Vekili Ömer Saygılı’ya, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kirası karşılanmak üzere bir ev kiralanıp, dayanıp döşenmesi için talimat verdi. Konunun takipçisi olacağını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, yardıma ihtiyacı olan her vatandaş için devletin kapılarının her zaman açık olduğunu ve sahip çıkacağını söyledi. Sosyal Destek Tokat kapsamında tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedeflediklerini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, Devletimizin her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanlarında olduğunu kaydetti.

DİKKAT!  Tekerrür Ne Demek

            Aynur Durkal, Vali Dr. Ozan Balcı’nın istek ve sıkıntısına anında verdiği cevap nedeniyle duyduğu memnuniyeti belirterek, kendisine teşekkür etti.

Şehit Ailesi Ziyareti

            Vali Dr. Ozan Balcı, Pazar ilçesinde ikamet eden şehit Osman Ateş’in ailesini ziyaret etti.

            2016 yılında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Osman Ateş’in annesi Resmiye ve babası Mustafa Ateş ile kardeşlerini evinde ziyaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, şehit ailelerinin devlete ve millete emanet olduklarını söyledi. Şehitlerimizin vatan ve bayrak uğruna canlarını seve seve feda ettiklerini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Şehitlerin geride bize emanet ettikleri ailelerinin her zaman yanındayız. Onlara sahip çıkmak bizim en kutsal görevimizdir.” diye konuştu.

Kaz Gölü’nde İncelemelerde Bulundu

            Vali Dr. Ozan Balcı, ilçenin doğal güzellikleri arasında yer alan Kaz Gölünde incelemelerde bulundu. Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olan görselliği ve kuş çeşitliliğiyle ziyaretçilerin ilgi odağı olan Kaz Gölü’nde devam eden ıslah çalışmaları ile ilgili Milli Parklar Şube Müdürü İhsan ikinci ve DSİ Şube Müdürü Ali Çetinkaya, Vali Dr. Ozan Balcı’ya bilgiler verdi.

            Vali Dr. Ozan Balcı, yetkililere, Kaz Gölünde Yaban Hayatı Geliştirme Sahasına mescit, lavabo, çocuk oyun alanı, kamelya, restaurant, çiçeklendirme gibi temel ihtiyaçlara cevap verebilecek düzenlemelerde yapılması talimatını verdi.

            Göçmen kuşların göç yolları üzerinde bulunması sebebiyle onlarca türe ev sahipliği yapan, toplam alanı bin 170 hektar olan, 274 hektarı su ile kaplı, ortalama 108 çeşit kuş türünü barındıran, yılın farklı dönemlerinde kuş türü sayısının değiştiği gölde Valiliğimiz, DSİ 7'nci Bölge Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalarda ekipler, göl alanının daralmasını önlemek, su derinliğini artırmak ve aynasını çıkarabilmek maksadıyla, zeminde balçık ile biriken tortulları temizleme çalışması yapıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda Kaz Gölü'nde yeterli su alanı açılarak, su yüzeyine göç eden ya da kışlayan kuşların rahatlıkla iniş kalkış yapmalarının sağlanması planlanıyor.

DİKKAT!  ERBAŞ VE ERLERE ‘BAĞIMLILIK’ KONULU SEMİNER

Kapalı Spor Salonunda İncelemelerde Bulundu

            Vali Dr. Ozan Balcı, ilçenin kapalı spor salonunda da incelemelerde bulundu.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gökhan Zahid'den yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Vali Dr. Ozan Balcı, Spor Tokat Projesinin önemine değinerek, ilçede çalışmalara  hız kazandırılmasını istedi.

Ballıca Mağarası Ziyareti

            Vali Dr. Ozan Balcı, daha sonra Dünyanın 8. Harikası olarak adlandırılan Ballıca Mağarasını gezdi. Ziyarete açılan 8 salonu 680 m uzunluğunda ve 95 m yüksekliğinde dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından biri olan doğa harikası, henüz ziyarete açılmayan ve keşfedilmemiş bölümleri ile gizemini korumayı sürdüren Ballıca Mağarasını beğeni ile gezen Vali Dr. Ozan Balcı, Ballıca Mağarası'ndaki oluşumları izledi. Yaşı yaklaşık 3.4 milyon yıl olarak tespit edilen Ballıca Mağarası’nda özgün Soğan Sarkıtları dikkatle inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı, Mağaranın Tokat turizmine önemli katkıları olduğunu vurguladı. Mağaranın her adımda heyecan veren gizemli bir yanı olduğunu belirten Vali Dr. Ozan Balcı, mağaranın daha iyi tanıtılıp yerli ve yabancı turistleri çekmek için çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Ballıca Tabiat Parkı Rekreasyon Alanında İnceleme Bulundu

            Vali Dr. Ozan Balcı, Ballıca Mağarasındaki incelemelerinin ardından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün yürüttüğü Ballıca Tabiat Parkı Rekreasyon projesi kapsamında kır lokantası ve kamp alanında incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.

Mahperi Hatun Kervansarayı Ziyareti

            Vali Dr. Ozan Balcı, Pazar ilçesinde ziyaret ve incelemelerini Mahperi Hatun Kervansarayı ile tamamladı.

            Pazar ilçesine yaklaşık 1 km mesafede bulunan Kervansarayı ziyaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, avlu ve kapalı kısım portallerindeki dörder satırlık sülüs hatlı kitabelerine göre, 1238 yılında Alaeddin Keykubâd’ın zevcesi ve II. Gıyaseddin Keyhüsrev’in validesi Mahperi Hatun tarafından yaptırıldığı bilinen Kervansarayı beğeni ile gezdi.

DİKKAT!  SYDV ‘DEN 7 BİN AİLEYE KURBAN BAYRAMI YARDIMI

            Bazı örtü ve taşıyıcı sistem yapı elemanlarından yoksun bir halde günümüze ulaşabilen ve 1999 yılında yapılan restorasyon çalışmaları ile tekrar ihya edilen Mahperi Hatun Kervansarayı’nın Tokat için önemli bir değeri olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, bu tür tarihi ve kültürel eserlerin Tokat’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet