Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
VAKIF HAFTASI KUTLANIYOR

VAKIF HAFTASI KUTLANIYOR

ABONE OL
09 Mayıs 2018, 07:05:41

‘Vakıf Haftası’ dolayısıyla Gaziosmanpaşa Lisesi Konferans salonunda ‘Vakıf Kuran Kadınlar’ konulu konferans düzenlendi.

            Program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç bu yıl ki Vakıflar Haftası temasının “Vakıf kuran Kadınlar” olduğunu belirtti.

            Yılmaz, konuşmasında şunları söyledi:

            “Vakıf, kişilerin hiçbir tesir altında kalmadan kendi hür iradeleri ile kendilerine ait mallarını, ekonomik değerlerini ve emeklerini kendilerine göre kutsal gördükleri bir gayenin emrine vermesidir.

Vakıf, bir iyilik ve merhamet harekâtı olmasının yanı sıra, bir medeniyet tasavvuru, inşa ve ihya harekatıdır.

            Diğer bir taraftan ise sadaka-i cariyenin en faziletlisi ve erdemlisidir. Zira getirisi hayatta iken devam eden ve ölümle de sınırlı olmayan bir uygulamadır.

            Vakıf hizmetleri ve eserlerine bir göz attığımızda; tarihi süreçte vakıflar, Farabi’nin belirttiği gibi “Faziletli/Erdemli” şehirler inşa etmiştir.

            Vakıf yoluyla meydana getirilen eserlerin ve sunulan hizmetlerin, mimarisi, estetiği, zerafeti, letafeti ve şartları itibariyle bir akl-ı selim, zevk-i selim ve kalb-i selimin tezahürleri olduklarını müşahede etmekteyiz.

            Tabi bu iyilik, merhamet, inşa ve ihya harekatı olan vakıf uygulamasında, Bıçakçızade İbrahim Hakkı’nın ifadesiyle, ‘insanlık mektebinin ilk hocası’ olan kadınların oldukça önemli roller üstlendiği görülmektedir.

            Eskiden olduğu gibi bugün de kadirşinas kadınlarımız, vakıflar kurarak sosyal hayatın içinde olmaya devam etmişlerdir.”

            Daha sonra Gaziosmanpaşa üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi İbrahim Aykun ‘Vakıf Kuran Kadınlar’ konulu konferansını verdi.

            Programa Vali Dr. Ömer Toraman, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hidayet Arıkan, Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç ve protokol mensupları katıldı.

DİKKAT!  CHP'DEN “OHAL DEĞİL DEMOKRASI İSTİYORUZ” EYLEMİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet