Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 173’ÜNCÜ YILI KUTLANIYOR

TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 173’ÜNCÜ YILI KUTLANIYOR

ABONE OL
11 Nisan 2018, 13:34:49

Türk Polis Teşkilatının 173’üncü kuruluş yıldönümü Uzunburun Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenle kutlandı.

            Türk Polis Teşkilatının 173’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla Uzunburun Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu’nun Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

            Emniyet Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’nci yıl dönümü münasebetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Tarih sahnesinde birçok devlet kurmuş olan milletimizin, güvenliğin temini noktasında önemli adımlar attığını belirterek, “10 Nisan 1845 yılında kurulan ve günümüze kadar kendini yenileyen, gelişimlerle devamlılığını sürdüren huzur ve güvenin teminatı Türk Polis Teşkilatımız, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için ettiği yemine sadık kalarak, büyük bir özveri ile 365 gün 24 saat görev yapmaktadır.” dedi.

            Türk Emniyet Teşkilatının son yıllarda hava, kara, deniz unsurlarıyla, gelişen teknolojiyi takip edip önemli gelişmeler sağladığını ifade eden Topaloğlu,  emniyet teşkilatının personel, araç, teknik, taktik bakımından dünyanın en güçlü Polis Teşkilatlarından biri haline geldiğinin altını çizdi.

            Topaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

            “Demokratik değerler ışığında ve kanunlar çerçevesinde, yalnızca seçilmiş, sivil otoritenin emrinde görevini ifa eden Türk Polis Teşkilatı aziz milletimizin her daim desteğine ve sevgisine mazhar olmuş, İnsan Haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin, önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde, görevini bugüne kadar başarıyla sürdürmüştür.

            Son yıllarda hava, kara, deniz unsurlarıyla, gelişen teknolojiyi takip edip, önemli gelişmeler sağlayan Emniyet Teşkilatı bugün, personel, araç, teknik, taktik bakımından dünyanın en güçlü Polis Teşkilatlarından birisi haline gelmiştir. Teşkilatımız özellikle başta terörizm, organize suçlar, uyuşturucu madde ticareti gibi insanlık suçlarıyla mücadele de, sadece ülkemiz içerisinde değil, diğer ülke polisleri ile işbirliği içerisinde uluslararası operasyonları başarı ile gerçekleştirebilme yeteneğine sahiptir. Ülkemizin içinde bulunduğu huzur ve güven ortamını bozarak, kendilerine menfaat sağlamak isteyen bölücü terör örgütleri, adi suç grupları, organize suç şebekeleri, uyuşturucu madde kaçakçıları ve her türlü şer odakları Türk Polis Teşkilatının kararlı çalışmaları ve devletimizin sarsılmaz gücü karşısında, yok olmaya mahkûmdur. Türk Polis Teşkilatı olarak hedefimiz, ilimizde vatandaşlarımızın canına, malına kastederek huzur ve güvenliği bozmaya yönelik eylem hazırlığı içerisine giren her türlü suça meyilli kişileri, bu eylemlerini gerçekleştiremeden yakalamak ve suçu oluşmadan önlemektir.”

DİKKAT!  BİZİM GÜNÜMÜZ

            Konuşmasında meslektaşlarına seslenen Topaloğlu, şunları kaydetti:

            “Fedakâr Meslektaşlarım; 173’üncü yıl dönümünü gururla kutladığımız Teşkilatımız, 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında sizlerin ve halkımızın birlik ve beraberlik içinde demokrasimize ve devletimize sahip çıkarak özverili ve fedakârca çalışmalarınız sayesinde dünya tarihine ibretle gösterilecek bir destan yazmıştır. Görevinizin odak noktası olan vatandaşlarımıza, her zaman ve her koşulda kibar, nazik ve hoşgörülü davranış sergilemeye devam edeceğiz. Ancak yasaları ve kuralları ihlal eden, her kim olursa olsun kanunların size vermiş olduğu yetki içerisinde, görevlerinizi yerine getirmeli, davranışlarınızla herkese saygın ve ciddi bir kurumun mensupları olduğunuzu göstermelisiniz. Değerli silah arkadaşlarım; Türk milleti, kendisine samimi, dürüst ve fedakârca hizmet edenleri hiçbir zaman unutmaz ve bağrına basar. Milletimizin sevgisi, bizim için her türlü maddi değerin üzerindedir. Sizden ricam, bu sevgiyi kazanmak için elinizden gelen çabayı gösteriniz. Unutmayınız ki; mesleğiniz gereği, gururla taşıdığınız üniformayı kutsal ve anlamlı kılan en önemli neden, görevinizin ifası sırasında gerekirse canınızı bile feda etmekten çekinmemenizdir. Bu duygu ve düşüncelerle; Vatanımız uğruna şehit olan teşkilat mensuplarımızı tekrar rahmetle, gazi ve emeklilerimizi minnetle anarken, meslektaşlarıma ve cefakâr aile fertlerine sağlık ve başarılar dilerim.”

            Törenin ardından İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu makamında tebrikleri kabul etti.

            Törene Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Turhan, Garnizon 48. Piyade Eğitim Alayı Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, GOÜ Rektörü Mustafa Şahin, Tokat Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları ve diğer davetliler katıldı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet