Dolar 32,2728 0.09%
Euro 34,7789 -0.01%
Gram Altın 2.401,86 -0,31%
Çeyrek Altın 4.011,00 -0,17%
Yarım Altın 8.023,00 -0,15%
Tam Altın 15.909,99 0,14%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TÜRK DÜNYASI ŞAİRLER BULUŞMASI KÜLTÜR BAŞKENTİ OŞ’DA GERÇEKLEŞTİ

TÜRK DÜNYASI ŞAİRLER BULUŞMASI KÜLTÜR BAŞKENTİ OŞ’DA GERÇEKLEŞTİ

ABONE OL
26 Mayıs 2019, 11:41:16

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığının destekleri ile Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY), Dünya Yazarlar ve Aydınlar Derneği ( DÜNYA-DER), Oş Büyükşehir Belediye Başkanlığının birlikteliğinde, “2019 Yılı Kültür Başkenti Kırgızistan’ın Oş şehrinde Türk Dünyası Şairler Buluşması” düzenlendi.

            Doğumunun 650. Yılında İmadeddin Nesimî’ye ithaf edilen 20 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenen programa Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Makedonya, Başkurdistan RF, Saha-Yakut RF’dan yirmi şair katıldı.

            TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov başkanlığında Türk dünyası şairleri Oş Büyükşehir Belediye Başkanı Taalaybek Sarıbaşev’i ziyaret etti. Son derece samimi bir ortamda şiir tadında sohbet ile gerçekleşen ziyaret sonunda toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

            Türk Dünyası Şairler Buluşması saat 17.00 de Kırgız-Özbek Üniversitesi konferans salonunda yapıldı. Öğrenciler, sanatseverler ve şiir dostları salonu doldurmuş, şairlerle tanışmanın mutluluğu ile heyecanları dikkat çekici idi. Oş şehri sanat gurupları geleneksel müzik ve şarkılardan oluşan gösterilerini sundular.

            Program; İmadeddin Nesimî ile ilgili belgesel ile başladı. Bay ve bayan sunucuların takdimiyle,  programa katılan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un açılış konuşması ile başlayan programda, Dünya Yazarlar ve Aydınlar Derneği Başkanı Osman Baş da bir konuşma yaptı.

            TÜRKSOY Kırgızistan Ülke Temsilcisi Kozhogeldı Kuluev’in moderatörlüğünde;  şairler önce İmadeddin Nesimi’den kısa bilgi verdiler ve Nesimî’den şiirler okudular. Sonra kendi şiirlerini sundular. İmadeddin Nesimî hakkında genel sunumlar yapıldı.

            TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov tarafından protokole hediyeler, şairlere plaket takdim edildi.

            Toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

            TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Oş Büyükşehir Belediye Başkanı Taalaybek Sarbaşev’inde katıldığı akşam yemeği topluca yenildi. Sohbet ve müzikle beslenen yemekte katılımcılara mutlu saatleri yaşatıldı.

DİKKAT!  ÇİFTÇİYE DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLADI

21 Mayıs 2019 Salı günü Alay bölgesinde gezi yapıldı.

            Her yıl Türk Dünyası Kültür Başkentlerinde düzenlenmesi planlanan ve geleneksel hale gelen Türk Dünyası Şairler Buluşması amaçlandığı şekilde başarı ile tamamlandı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet