Dolar 32,2234 -0.11%
Euro 34,9331 0.17%
Gram Altın 2.446,32 0,57%
Çeyrek Altın 4.080,00 1,02%
Yarım Altın 8.160,00 1,02%
Tam Altın 16.107,78 1,82%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TURHAL, ŞİİRE DOYDU

TURHAL, ŞİİRE DOYDU

ABONE OL
03 Eylül 2018, 14:21:57

Turhal Belediyesinin himayesinde ve eğitimci yazarımız Mahmut Hasgül’ün koordinatörlüğünde Turhal Kocakavak Kültür – Sanat Gecelerinin dördüncüsü gerçekleştirildi. Bugüne kadar şiir dünyasının yaşayan dev isimleriyle devam eden programa Ahmet Selçuk İlkan, Bestami Yazgan, “Yazın Yağar Kar Başıma” türküsünün ve daha birçok şiirin yaşayan ozanı Hışır Osman (Osman Nebioğlu); “Dediler Zamanla Hep Azalırmış Sevgiler” şarkısının söz yazarı olarak tanınan İlter Yeşilay; son dönem Türk şiirinin başarılı isimlerinden Kenan Yavuzarslan; Barbar Dergisinden Recep Yılmaz; Tokat’ın değerli kalemleri Hasan Akar, Sündüs Aslan Akça, Rasim Yılmaz, Kumrugül Türkmen Akın, Ahmet Turgut Atlık gibi birçok şair konuk oldu. 

31 Ağustos Cuma günü akşamı saat 20:00’da Turhal Milli Egemenlik Parkında halka sunulan  programda İLESAM Başkanı şair – yazar Mehmet Nuri Parmaksız, “Aşkın Gözyaşları” kitaplarının yazarı Sinan Yağmur; birçok şiirini Bedirhan Gökçenin seslendirdiği, yine birçok şiirini Orhan Hakalmaz’ın bestelediği Metin Yıldırım, İzmir bölgesinin en güçlü şairlerinden Hava Avcı Köseoğlu; Samsun bölgesinden çok değerli bir kalem olan Nermin Eker sahne aldı. Şiirle müziğin uyumlu bir bütünlük içinde sunulduğu programın müzik kısmını da Tokat’ın yakından tanıdığı Ozan Ünsal Çekiç ve müzik öğretmeni arkadaşları üstlendi.

Programın koordinatörü Mahmut Hasgül, program bitiminde duygu ve düşüncelerini kaleme aldı ve şunları pöyleşti:

“Bir rüya gibi yaşandı. Tertemiz yürekler, sımsıcak dostluklar, zirvede yetenekler, muhteşem performanslar… Bir program için olması gereken her şey titizlikle hazırlanınca ortaya yalnızca kaliteli güzellik silsilesi çıkıyor. Belediye Başkanı Sn. Yılmaz Bekler’den başlayan kalite arayışı, bizim titiz seçimlerimiz ve format oluşturmamız, Belediye Kültür Müdürünün işi ciddiye alışı, belediyenin çalışkan gençleri Aykut Zor ve Cüneyt kardeşimin canhıraş çabaları, Murat Beyin yoğun emekleri, bütün personelin sorumluluk alması, Akıncı Elektronik ses kalitesi; Ozan Cekic kardeşimin Allah vergisi yetenekleri ve aile desteği, Murat Kadakoğlu ve Cengiz Pelit sanatı, Hakan Cantemur’un yürekten gelen sesi; kadim ve baki dostlarım Alpaslan Demir, Mehmet Akça, Sündüs Arslan Akça, Rasim Yılmaz ve eşim ve oğlumun moral vermesi; Turhal halkının teveccühleri; 

DİKKAT!  MYB Kalitesi Her Geçen Gün Hızla Büyüyor

Veee Mahmut kardeşlerinin yüzünü ak etmek için büyük fedakârlık gösteren, programın her aşamasını ciddiyetle hazırlayan şair -yazar dostlarım Mehmet Nuri Parmaksız, Sinan Yağmur, Metin Yıldırım, Hava Avcı Köseoğlu, Nermin Eker’in yetenek ve emekleri unutulmaz bir programın yaşanmasına vesile oldu. 

Hepsine ne kadar teşekkür etsem azdır. Bir kez daha gördük ki halkımıza lâyık bir program hazırlayabilmek için iyi bir proje, nitelikli bir ekip, kılı kırk yaran titiz bir seçim, illa emek illa emek gerekiyor. Tabi kıvılcımı başlatmak için vizyoner bir lider olmalı. Allah yolumuzu açık, yolculuğumuzu kutlu eylesin. Bizi izlemeye, bize dua etmeye, bizimle birlikte yürümeye devam edin.”

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet