Dolar 32,2148 0.01%
Euro 34,7606 -0.31%
Gram Altın 2.425,44 -0,78%
Çeyrek Altın 4.018,00 -0,52%
Yarım Altın 8.035,00 -0,53%
Tam Altın 15.980,59 -0,65%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT’TA YÜRÜTÜLEN PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

TOKAT’TA YÜRÜTÜLEN PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

ABONE OL
21 Haziran 2019, 10:20:19

Tokat'a değer katacak projeler Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirildi.

            Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü İhsan İkinci, Oka Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle ile proje ekibi katıldı. 

            Vali Dr. Ozan Balcı, toplantıda Tokat Ocaklı Şelalesi, Akdağ’dan Kaz Gölüne Kırsal Turizm Rotası Güdümlü Projesi, Ballıca Mağarası Projesi, Sulusaray Termal Tesis Projesi, Mustafa Ağa Hamamı’nın Hamam Müzesi olarak restore edilmesi, Yağıbasan Medresesinin enstalasyon merkezi olarak düzenlemesi projesi, Pazar Hükümet Konağı, Reşadiye Zinav Gölü Projesi, Z- Kütüphaneler Projesi  konularında yapılacak çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tokat Ocaklı Şelalesi

            İlimiz Pazar ilçesine 7 km. uzaklıkta Ocaklı Köyünde bulunan doğal bir tabiat harikası olan etrafı yayla turizmi ve günü birlik piknik için kullanılan Ocaklı Şelalesinde vatandaşların daha iyi hizmet alarak hoşça vakit geçirebilmeleri için yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

            Şelaleden akan suyun daha görünür olması için çalışmaların yapılmasını ve şelale çevresinin ana köprü, göletler, piknik üniteleri, sosyal alanlar, araç park alanı, çocuk oyun alanı, lavanta bahçesi, satış birimleri, peyzaj çiçek tünelleri, kamelyalar, teras, kafeterya, mescit, soyunma odaları, mutfak, kuşbakışı animasyonlar ile desteklenmesi gerektiğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, çalışmalarda, şıklığa, sadeliğe, zerafete ve estetiğe  dikkat edilmesi talimatını verdi.

Tokat Kaz Gölü Rekreasyon Projesi

            Bölgeye gelen turist sayısında artış sağlanması amacıyla yapılacak Kaz Gölü Rekreasyon Projesinin 3 etap halinde yapılmasını isteyen Vali Dr. Ozan Balcı, proje kapsamında yürüyüş yolları, bisiklet yolu, panayır alanı,  teras,  seyir amfisi, satış üniteleri, iskele, lavanta bahçesi, kuş türleri heykeli, elektronik kios gibi donatıların yapılmasını istedi.

            Vali Dr. Ozan Balcı, Kaz Gölü Rekreasyon projesinin tamamlanması ile vatandaşların Kaz Gölü'nde hem piknik yapıp hem de keyifli vakit geçirebilecekleri bir alan oluşmasını istediklerini söyledi.

DİKKAT!  ATATÜRK, TOKAT'TA ANILDI

Ballıca Mağarası Projesi

            UNESCO Dünya Mirası Listesi Yolunda Ballıca Mağarası Projesi kapsamında, kır lokantası, Ballıca Mağarası kamp alanı, patika, giriş ve seyir terasları WC, mescit, çay evi, satış alanı, bungalov kamp evleri, çocuk oyun alanları, otopark, bebek bakım odası, engelli vatandaşlarımız için uygun yeme içme alanları yapılmasını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, projenin Ballıca Mağarası’nın UNESCO Asıl Listesine alınmasına da katkı sağlayacak şekilde hazırlanmasını istedi.

Z-Kütüphane Projesi

            Z-Kütüphane Projesi kapsamında anaokulu Z-Kütüphane konsepti değerlendirildi.  Vali Dr. Ozan Balcı, pedegog ve anaokulu öğretmenleri ile istişare edilerek anaokulu Z-kütüphanelerin dizayn edilmesini, kullanılacak renklerin seçiminde özen gösterilmesini, çocukların ilgisini çekebilecek şekilde düzenlenmesini istedi.

            Vali Dr. Ozan Balcı, ayrıca  ilimizde uygulanacak tasarım beceri atölyeleri için özel bir çalışma yapılmasını istedi.

Yağıbasan Medresesi Enstalasyon Merkezi Projesi

            Yağıbasan Medresesinin enstalasyon merkezi olarak düzenlenmesi projesi kapsamında çocuk oyun kütüphanesi oluşturulmasını isteyen  Vali Dr. Ozan Balcı, Yağıbasan Medresesi Enstalasyon Merkezi’nin digital enstalasyon alanı, sanal gerçeklik uygulamasının yapılabileceği, içerisinde çocukların ilgisini çekebilecek bir oyun kütüphanesi bulunan bir merkez olarak düzenleneceğini söyledi.

            Toplantıda Sulusaray Termal Tesis Projesi, Mustafa Ağa Hamamı’nın Hamam Müzesi olarak restore edilmesi, Pazar Hükümet Konağı, Reşadiye Zinav Gölü Projesi ile ilgili yapılacak çalışmalar da görüşüldü.

            Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’ın değerlerine değer katacak projelerin özenle, aşkla, şevkle hazırlanarak, ödül alacak nitelikte hazırlanmasını istediğini kaydetti.  Vali Dr. Ozan Balcı, proje ekibine inanıp, güvendiğini ifade ederek, bürokratik engellerle karşılaşılmaması için sistemli bir yol haritası ile çalışmaların yürütülmesini istedi.

            Vali Dr. Ozan Balcı, toplantı sonunda proje ekibine verdikleri emek nedeniyle teşekkür ederek, işlerinde kolaylıklar diledi.

DİKKAT!  YORGUN MERMİ ARACIN CAMINI KIRDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet