Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKATLI ŞEHİDE SON GÖREV

TOKATLI ŞEHİDE SON GÖREV

ABONE OL
22 Ekim 2019, 10:43:15
Fırat’ın Doğusunda Tel-Abyad bölgesinde keşif gözetleme görevi esnasında PKK/YPG'li teröristlerce açılan tanksavar ve hafif silah ateşi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Sefa Fındık (22) memleketi Tokat’ta son yolculuğuna uğurlandı. 

Barış Pınarı Harekatı’nda PKK/YPG’li teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Sefa Fındık’ın cenazesi havayoluyla memleketi Tokat’a getirildi. Burada ailesi ve il protokolü tarafından karşılanan Şehit Fındık’ın cenazesi daha sonra Yeşilyurt ilçesine gönderildi. Helallik alınmak üzere baba ocağına getirilen Şehit için Kuşcu Köyünde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından cenaze namazı kıldırılarak helallik istendi. Kuşcu Köyü merkez caminde önünde düzenlenen törende il protokolü hazır bulunurken şehidin annesi Özgül, babası İsmail Fındık kız kardeşleri Ülkü, Aleyna ve Simge Fındık, amcaları Halil, Mustafa, Emre Fındık, dedesi Duran Fındık metanetini korumaya çalıştı.

Şehidin Dedesi Duran Fındık torununun tabutuna sarılarak “O kalleşleri sevindirme yavrum onlar kalleş, onlar köpek. Neden ağlıyorsunuz? Şehit olmuş benim torunum ne mutlu” dedi.

Şehidin amcası Mustafa Fındık ise, “Cumhurbaşkanımız yeter ki dik dursun. Biz yanındayız. Cenazeyi defnettikten sonra ben gideceğim yerine. Allah’ın izniyle buna şükür bu köye bir şehit nasip oldu,  o da bizlere nasip oldu. Mekânı cennet olsun.” Diyerek şehide rahmet diledi.

Okunan dualar sonrasında şehidin cenazesi, Kuşçu köyü mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine; Vali Dr. Ozan Balcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Tokat Milletvekilleri Özlem Zengin, Mustafa Arslan, Yusuf Beyazıt, Kadim Durmaz, Yücel Bulut, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Hasan Koçyiğit, Erzincan 59’uncu Piyade Alay Komutanı Tuğgenaral Aykut Tombul, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

DİKKAT!  KENDİ PUL BİBERİNİ KENDİ ÜRETİYOR
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet