Dolar 32,2234 -0.11%
Euro 34,9331 0.17%
Gram Altın 2.446,32 0,57%
Çeyrek Altın 4.080,00 1,02%
Yarım Altın 8.160,00 1,02%
Tam Altın 16.107,78 1,82%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT’A HAYRAN KALDILAR

TOKAT’A HAYRAN KALDILAR

ABONE OL
24 Haziran 2019, 08:10:03

Tokat Eko Turizm İnfo programı kapsamında 30 ülke, 60 turizm acentesi ve ulusal basın temsilcilerinin bulunduğu heyet, şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Tokat Valiliği,  Tokat Turizm İl Müdürlüğü’nün katkıları, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteğiyle ve TravelShopTurkey işbirliğinde 30 ülke, 60 turizm acentesi ve ulusal basın temsilcilerinin katılımı ile başlayan Tokat Eko Turizm İnfo programı kapsamında tanıtım faaliyetleri ve eğitim turları organize edildi.

P2290600

Yabancı tur operatörlerinin Tokat’ı yerinde tanımaları için 20-24 Haziran 2019 tarihleri arasında organize edilen programda; Ballıca Mağarası gezisi -Kazgölü gezisi -Güryıldız Köyünde Hamdi Bey çiftliğinde etkinlik, Çöreğibüyük Köyünde kiraz toplama -Almus tekne turu -Niksar Bahçe etkinliği ve Niksar Gezisi düzenlendi.

TURİSTLER ÇÖREĞİBÜYÜK KÖYÜNDE KİRAZ TOPLADI

Gezi etkinliğine katılan 1. Grubun ilk durağı Çöreğibüyük Köyü oldu.  Köyde dalından kiraz toplayan turistler köy halkı ile sohbet etti. Sonrasında Almus’a hareket edildi. Almus baraj gölünde Sarı Yazmalım ile tekne turuna katılan turistler bol bol fotoğraf çekerek sosyal medya hesaplarında paylaştı.

P2290594

Gezide turistlere eşlik eden Almus Kaymakamı Hamza İnam, “irçok farklı ülkeden gelenlerin olması bizler için bir avantaj. Almus’ta bir değer var, güzellik var, bu güzelliğin daha da değerlenmesini amaçlıyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin buraya gelmesini istiyoruz, başlangıç açısından iyi olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

P2290610

YEŞİLİN VE MAVİNİN BULUŞMA NOKTASI ALMUS’

Almus’ta turistleri karşılayan Şehr-i Sefa işletme sahibi Elmas Gündüzlü ve Özkan Gündüzlü, yeşilin ve mavinin buluşma noktası olan Almus’u tüm dünyaya tanıtmak istediklerini belirterek, “İşletmemizde organik bahçemiz var. İnsanlar kahvaltıya geldikleri zaman bahçemizden sebzeleri elleri ile kopartabilecekleri bir olanak sağladık. Biz burada yetiştirdiğimiz meyveleri sebzeleri hem yemeklerimizde kullanacağız, hem de kahvaltılarımızda ikram edeceğiz. Almus’u tanıtmak güzel, ilk olarak manzarayı değerlendirdik. Mavi ve yeşili buluşturduk. Elimizden geldiği kadar güzelleştirmeye, tanıtmaya çalışacağız. Tokat’ta Almus doğal güzellikleri olan en güzel ilçe. Bunu insanların görmesini ve Almus’a sahip çıkılmasını istiyoruz. Almus Tokat için büyük bir gelecek.  Gastronomi alanında menümüzü genişlettik, kavurma ve ızgara çeşitlerimiz var. Levreğinden alabalığına somonuna kadar balık türleri, katmer, çökelekli, soğuk içecekler, nargile, dondurma gurupları, semaver, menümüzde mevcut hizmet vermekteyiz” ifadelerine yer verdi.

DİKKAT!  TARİHİ GÖKMEDRESE İÇİN HIZLI ÇALIŞMA TALİMATI

P2290796

ROMA ARSENALİ, NİKSAR YAĞIBASAN MEDRESESİ VE NİKSAR GEZİSİ 

Sonrasında Niksar gezisi için yola çıkıldı. Tuna Özgür ‘ün rehberliğini üstlendiği programda yol güzergâhı boyunca kısa molalar verilerek turistlere doğanın güzelliği tanıtıldı. Küçük Ağa Çiftliği Pansiyonunda yenilen yemek sonrasında Roma Arsenali gezildi.Turist grubuna mihmandarlık yapan Danişmend Hüseyin Şahin, Niksar tarihi ile ilgili bilgiler verdi. Danişmend Hüseyin Şahin, “Niksar Pontuslular döneminde şehir olarak inşa edilmiş bir yerleşimdir. Pontusluların ikinci başkenti. Danişmentlilerin başkentindesiniz ve Danişmentli Hükümdarlarının yattığı şehirdesiniz. Danişmentliler Orta Çağın aydınlık yüzüdür. Orta çağda özellikle astronomi, tıp ve geometri alanında ciddi çalışmalar yürütülmüş bölgede. Varlığını devam ettiren antik bir şehir. Roma Arsenalinin içerisinde görülen odacıklarda 2008 yılında yaklaşık 99 tane kafatası bulundu. Tamamen toprak doluydu, kazı ile çıkarttık, farklı yaş grupları üst üste karışık şekilde gömülmüştü. Antropolojik çalışmalarda herhangi bir katliam izine rastlanmadı. Bir salgın hastalığa rastlanması, hala bilinmezliğini koruyor. Biz yapmış olduğumuz çalışmalarda şuna inanıyoruz, burayı bir mezarlık olarak kullanmışlar. Yapı günümüze kadar ulaşmıştır” dedi.

P2290804

Niksar'ın Tarihi Arasta Çarşısı’nın gezilmesi sonrasında Niksar Yağıbasan Medresesi turistlere tanıtıldı ve program sona erdi.

P2290777

TOKAT TURİZM VE KÜLTÜRÜN DE BAŞKENTİ

Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Eko Turizm İnfo programı kapsamında 30 ülke, 60 turizm acentesi ve ulusal basın temsilcilerinin bulunduğu heyet ile birlikte Güryıldız Beldesi'nde kiraz topladı. 

Gün boyu ilimizin tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Tokat merkeze bağlı Güryıldız Beldesi’nde Tokat’ın lezzetli ve kaliteli meyvelerini yerinde tadan heyetle birlikte kiraz ve erik toplayan Vali Dr. Ozan Balcı,  Tokat’ın, Türk tarımının parlayan yıldızı, tarımın başkenti olurken, aynı zamanda turizm ve kültürün de başkenti olacağını söyledi. Tokat’ın kültürüyle, doğasıyla, birikimi, misafirperver insanları, cömert doğası, bereketli toprakları,  lezzetli sebze ve meyvesiyle turistlerin ilgisini çekecek bir yer olduğunu kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, Turizm Tokat kapsamında yapılacak  tanıtımlarla Tokat’ın turizmde de hak ettiği yeri bularak, ülkemizde ve dünyada adını duyuracağını söyledi. 

DİKKAT!  Yükselen duygu

Tokat’ın tarihi ve doğası ile keşfedilmesi gereken bir yer olduğunu belirten yabancı turistler şehirde olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet