Dolar 32,1342 -0.13%
Euro 35,1668 0.02%
Gram Altın 2.472,68 0,20%
Çeyrek Altın 4.062,00 -0,42%
Yarım Altın 8.124,00 -0,43%
Tam Altın 16.164,46 0,72%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT’A 17 YILDA 13 KATRİLYON YATIRIM YAPILDI

TOKAT’A 17 YILDA 13 KATRİLYON YATIRIM YAPILDI

ABONE OL
26 Şubat 2019, 07:17:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ta 17 yılda 13 katrilyon tutarında yatırım yapıldığı açıkladı. Tokat'a yapılan hizmetleri anlatan Erdoğan, yeni hizmetlerin de müjdesini verdi.

            Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde düzenlenen mitingde Tokatlılara hitap etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından önce AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Özlem Zengin ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir birer selamlama konuşması yaptı.

            Daha sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Martta yapılacak yerel seçimlerde Tokatlıların desteğini isteyerek, "Önümüzde yine bir imtihan var. 31 Martta yine Tokat'ın desteğine ihtiyacımız var. Oyunu bozmak için, Tokatlı kardeşlerimizden destek, oy istiyoruz. Ülkemiz için, geleceğimiz için, daha aydınlık yarınlar için 31 Martta bir kez daha Tokat'ın desteğini bekliyoruz. 31 Martta Tokat'tan partisine, iradesine kadrosuna sahip çıkmasını istiyoruz.

            Tokat, dünün Türkiye'si ile bugünün Türkiye'si arasındaki farkı en bilen illerimizdendir. Tokat, yıllarca ihmal edilmenin, yatırım ve hizmetlerde hak ettiği payı alamamanın acısını yaşamış bir şehrimizdir. Ankara maalesef senelerce Tokat'ın dertlerine, problemlerine adeta sağır kesildi. Tokatlı kardeşlerimin talep ve istekleri Ankaralı bürokratların dehlizleri arasında kaybolup gitti ta ki AK Parti iktidarına kadar. Biz sizlerin desteğiyle iktidara geldiğimizde bu anlayışa bir son vererek başladık. İller arasında öz, üvey arasında yapan zihniyeti rafa kaldırdık." diye konuştu.

            Tokat'ta yapılan yatırımları anlatan Başkan Erdoğan'ın konuşmasından yatırımlara ilişkin konu başlıkları şöyle oldu:

            Son 17 yılda Tokat'a 13 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık. Evlatlarımız en güzel mekanlarda eğitim alsınlar diye 1921 adet derslik inşa ettik. Yaptığımız yatırımlarla üniversitemizi büyüttük. Üniversitemizin öğrenci sayısı son 17 yılda 25 bin artış gösterdi. Yüksek öğrenim öğrencileri için 7 bin 379 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. Bu yıl merkezde 2 bin 500 kişi, seneye ise Almus'ta 250kişi kapasiteli yeni yurt binaları açıyoruz.

DSC 7729(1)

Tokat adeta sporcu fabrikası oldu

            Tokat'a, Erbaa'ya, Niksar'a gençlik merkezleri, Almus'a spor salonu, Tokat merkezi güreş salonu inşa ettik. Tokat adeta sporcu fabrikası yapıldı. Yeşilyurt spor salonunun, Zile ve Reşadiye gençlik merkezlerinin plan proje ve ihalesi devam ediyor. Tokat'a 15 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapacağız.

Millet bahçeleri

Tokat'a millet bahçeleri kazandırıyoruz.136 bin metrekarelik bir alana Ballıdere millet bahçesini, Turhal Belediyemiz ise 150 bin metrekarelik bir alana Turhal Millet bahçesini yapacak.

DİKKAT!  Indüksiyon Nedir

Hastane yatırımları

İhtiyaç sahibi Tokatlı vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, engellilerimize 1,8 katrilyon lira kaynak aktardık. Sağlıkta 500 yataklı Tokat Devlet Hastanesine 200 yataklı Tokat Kadın Doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinin de aralarında olduğu 14 hastaneden oluşan toplam 23 tesis kazandırdık. 150 yataklı Turhal devlet hastanesinin, Pazar ve Artova'da hastanelerinin inşaatı da devam ediyor.

15 bin 71 adet konut projesini hayata geçirildi

            Tokat'ta 15 bin 71 adet konut projesini hayata geçirdik. Tokat'ta imar barışıyla 47 bin vatandaşımızın sıkıntısını çözdük.

Restorasyonlar devam ediyor

            Tokat 900 adımda milletimizin 900 yılının görülebileceği adeta bir açık hava müzesidir. Tokat Selçuklu ve Osmanlı'nın camilerle, medreselerle, hanlarla, hamamlarla, kervansaraylarla ilmek ilmek dokuduğu bir tarih şehridir. Tokat'ın bu hazinesini son 17 yılda biz yeniden ayağa kaldırdık. Merkez ali Paşa Camisi, Yazmacılar anı, Deveciler Hanı, Niksar ve Tokat Yağıbasan Medreseleri gibi birbirinden önemli eserlerin aralarında olduğu toplam 120 tarihi eseri restore ettik. Tokat Sultan Hamamının restorasyonu devam ediyor. Tokat'ın Ballıca Mağarası gibi saklı güzelliklerini de yurt içi ve yurt dışında tanıtımını yapıyoruz.

Ulaşım projeleri

            Ulaşımda 16 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu, 79 senede 16 kilometre bölünmüş yol yapmışlar, biz bunu 16 senede 257 kilometre ilave bölünmüş yol yaptık, 273 kilometreye çıkardık. Tokat çevre yolunu, Tokat-Niksar ayrımı, Almus yolunu, Niksar-Başçiftlik-Aybastı-Reşadiye ayrımı yolunu, Niksar'daki Arasta-Seymenli-Pehlül Deresi-Carköy-Çilhane köprülerini bu yıl tamamlıyoruz. Amasya-Turhal-Tokat yolu arasındaki çalışmalarla Korgan, Çamiçi yolunu seneye bitiriyoruz. Tokat-Niksar yolunu, Aybastı-Reşadiye yolunu ve Sungurlu-Alaca-Zile-Turhal yolunu ise bir sonraki yıl devreye sokuyoruz. Tokat-Turhal arasına yeni bir demir yolu yapmak için çalışmalara başladık. Proje çalışmaları devam ediyor, tamamlanmasına müteakip gerekli adımları atacağız. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanımızı önümüzdeki sene hizmete sunmayı planlıyoruz. Tokat'a 3 baraj ve bir gölet inşa ettik. 8 baraj ve 1 gölet daha inşa ediyoruz.

Tarım ve sulama arazilerine ilişkin yatırımlar

            Tarımda şehrimize çığır açacak bittiğinde 44 bin dekar araziyi sulayacak Turhal barajı inşasında yarıyı geçtik. Geri kalan bölümü de süratle tamamlayacağız. Sulama tesisleri ile 104 bin dekar tarım arazisini suyla buluşturduk. İnşası üren tesislerle 81 dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Tokat aynı zamanda bir tarım şehri. Alan bazlı destekler, fark ödemeleri, hayvancılık, kırsal kalınma, telafi edici destekler, genç çiftçilere proje desteği, tarsim, devlet pirim desteği gibi pek çok destek programıyla topraktan geçinen kardeşlerimizin yanında olduk. Bugüne kadar Tokatlı çiftçilerimize tam 940 milyon liralım tarımsal destek verdik.

DİKKAT!  Gaziantep Seçim Sonuçları 2023

DSC 0239

19 bin kişilik ilave istihdam

            Üniversitemiz ve sanayimiz ile el ele vererek sanayi ve teknoloji üretmeleri için Tokat'ta bir TEKNOPARK kurduk. Tokatlı iş adamlarımıza, işletmelerimize toplam 2 buçuk katrilyon tutarında yatırım teşviki verdik. Desteklerimizle 19 bin kişilik ilave istihdam oluşturduk. Tokat'taki 25 binden fazla işyerimize toplam 556 milyon tutarında SGK pirim teşviki sağladık. Türkiye layık olduğu yatırımlara ancak bizim dönemimizde kavuştu. Ülkemiz ne sıkıntı yaşadıysa vizyonsuzluktan yaşadı.

Devletin kaynakları çarçur edildi

            Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle oldu:

            "Devletimizin kaynakları çarçur edildi. İki araba vaat edenler tam tersine arabasının anahtarını da aldığı dönemler yaşadı. Hemen her gün bir terör eyleminin gerçekleştirdiği umutsuz günlere şahit oldu. Gecelik faizlerin 7 bin 500'leri gördüğü günlere şahitlik etti. Üretmeden, riske girmeden kazanmaya alışmış üç beş tufeyliye peşkeş çekildi. Siz bize verdiğiniz destekle bu sömürü düzenine dur dediniz. Faize giden kamu gelirlerini, yatırımlara, projelere, üretime kanalize ettik. Milletin sırtına sülük gibi yapışan bir avuç elite giden kaynakları ihtiyaç sahiplerine, işçimize, memurumuza aktardık." şeklinde konuştu.

IMF bizden borç istedi

            Mayıs 2013, IMF'ye 23 milyar dolarlık borç ödemesi bitti. Sıfırlandı. Şu anda bizim IMF'ye borcumuz yok. Orayla da işimiz yok. Geldiler bizden 5 milyar Euro borç istediler. Arkadalar bana bunu sorunca verin dedim. Baktılar ki bu çığlın Türkler bu işi ciddiye aydılar. Vazgeçtiler. Biz buyuz. Savunma sanayisinde yüzde 80 dışa bağımlı bir ülke iken bugün kendi silahını, kendi helikopterini, tankını, istihbarat gemisini, uçak gemisini inşa eder hale geldik. Biz insansız hava araçlarını gidip de bir yerden almıyoruz. Silahlı insansız hava araçlarını gidip de bir yerden almıyoruz. Biz üretiyoruz biz.

Esnafın omzundaki yükü aldık

            Savunma sanayinde yüzde 80 dışa bağılıyken kendi silahını kendi fırkateynini üretir hale biz getirdik. Son 17 yılda şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için pek çok reformu hayata geçirdik. Esnafımızın omuzundaki yükleri aldık. Emekli, asgari ücretlimizi, memurumuzu, işçimizi enflasyon canavarına ezdirmedik. Bay Kemal konuşuyor. 'Bizim belediyelerimiz asgari ücreti 2 bin 200 TL'ye indirecek' diyor. Şimdi mi aklınız başınıza geldi, belediyeleriniz var zaten. Biz  asgari ücreti 2 bin 20 TL'ye biz çıkardık. Geçtiğimiz yıl emeklilerimiz için her 2 yılda bayram ikramiyesi getirdik.

DİKKAT!  CEP TELEFONU ALIŞVERİŞİNDE TAKSİT SAYISI 3 AYA DÜŞTÜ

            Kefenimizi giyerek çıktığımız bu hizmet yolunda her türlü saldırıya, gizli açık darbe girişimine, kirli ittifaka rağmen sizin emanetinizi yere düşürmedik. Sizler için çalıştık, sizlerden aldığımız güçle Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada söz sahibi yaptık. Türkiye milli menfaatlerini korumada hiç kimseden icazet almıyorsa bu sizin destekleriniz sayesindedir. Bugün Cudi, Gabar, Tendürek, Kandil'de bu teröristleri inlerine soktuk mu? Sizin sayenizde. Türkiye kendi silahlarıyla, mühimmatıyla, asker, polis, istihbarat birimleriyle her türlü operasyonu gerçekleştirebiliyorsa sizden aldığımız güç sayesinde.

"Bugün bize ihanet edenler yarın gittikleri yere ihanet ederler"

            Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı arkadaşlarının kendi trenlerinden başka trenlere bindiklerini, kendilerine ihanet edenlerin yarın gittikleri yere de ihanet edeceğini ifade edip, "Bazı yola beraber çıktığımız arkadaşlarımız. Onlara mevki makam verirken her şey iyi güzeldi ama öyle anlar geldi ki 'Gel sen biraz da dinlen, oraya başka arkadaşımızı koyalım' dediğimizde bir de bakıyorsunuz ki bizim trenden inip başka bir trene biniyorlar. Bu nedir bu? Bu; kader birliği değildir. Bu dava birliği değildir. Bugün bize ihanet edenler yarın da gittikleri yere ihanet edecekler. Dolayısı ile 31 Mart'a giderken gerekli dersi gerekenlere de vereceğinize inanıyorum" dedi.

"Suriyeli kardeşlerimizin dönemlerini sağlayacağız"

            Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyelilerin güvenliği sağlanan bölgelere geri dönmelerinin sağlanacağını açıklayarak, "Suriye'de güvenli bölgeler kurarak 8 yıldır vatan hasreti çeken Suriyeli kardeşlerimizi huzur-u kalp ile buralara dönmelerini sağlayacağız. Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları ile terörden arındırdığımız alanlara şimdiye kadar 310 binden fazla Suriyeli muhacir geri döndü. Sadece Münbiç'i güvenli hale getirdiğinizde buralara dönmeyi arzu eden 500 bin Suriyeli kardeşimiz bulunuyor. Fırat'ın Doğusunu bölücü terör örgütünden temizlediğimizde inşallah bu sayı milyonları aşacaktır" şeklinde konuştu.

DSC 0249

"Bu imtihandan güçlenerek çıkacağız"

            Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke üzerinde oynanan ekonomik oyunlardan daha da güçlenerek çıkacaklarının altını çizerek şunları söyledi:

"Yaz aylarında döviz kuru üzerinden maruz kaldığımız ekonomik saldırıyı hamdolsun sizlerin desteği ile çok büyük oranda atlattık. Aldığımız tedbirler ile döviz kuru üzerinde ki balonu söndürdük. Ardından sebze meyve fiyatları üzerinden oynanan bir takım oyunları da tanzim satışlar ile bozduk. Üreticimizi ve sanayici esnafımızı daha da rahatlatacak ilave adımlar üzerinde çalışıyor dönem dönem bunları paylaşıyoruz. Daha öncekilerde olduğu gibi bu imtihandan da güçlenerek çıkacağız."

            Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting meydanında kendir ipliğinden yapılmış poşetlerde Rize çayı dağıttı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet