Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT İÇİN 568 EYLEM PLANI BELİRLENDİ

TOKAT İÇİN 568 EYLEM PLANI BELİRLENDİ

ABONE OL
10 Eylül 2018, 13:09:01

Vali Dr. Ömer Toraman, Tokat için Alt Yapı ve Ulaştırma, Eğitim, İstihdam, Kültür ve Turizm,  Orman ve Su İşleri, Sağlık, Sanayi ve Ticaret, Tarım ve Kırsal Kalkınma, Yerel Kamu Hizmetleri, Çevre ve Şehircilik başlıklarında 10 adet eylem planı oluşturulduğunu belirterek, tüm bu başlıklar altında Tokat ili için 568 eylemin belirlendiğinin altını çizdi.

            OKA 2018-2023 Dönemi Sektörel Eylem Planlarının kamuoyuna tanıtılması amacıyla OKA Tokat Yatırım Destek Ofisi Hizmet Binası’nda OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığında basın toplantısı düzenlendi.

            Toplantıya Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sefa Tarhan,  OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, OKA Planlama ve Programlama Birim Başkanı İbrahim Ethem Şahin, OKA Tokat Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Mehlika Dicle, koordinatör kurum müdürleri ve sektörel eylem planlarını hazırlayan Tokat GOP Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.

            Tokat’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemize koyduğu vizyoner hedeflerden ilki olan 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) koordinasyonunda başlatılan ve Ajansın çalışma alanı olan TR 83 Bölgesini oluşturan Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde 2018-2023 Dönemi  Sektörel Eylem Planları çalışması tamamlandığını belirterek sözlerine başlayan Vali Dr. Ömer Toraman; bu çalışmanın ülkemizde rol model olacak bir çalışma olduğunu vurguladı.

            Vali Dr. Ömer Toraman ülkenin ekonomisinde gelişim ve toplumsal dönüşüm için 2023, 2053 ve 2071 yıllarına yönelik belirlenen hedeflerin sembolik olmalarının ötesinde bu hedeflere ulaşmak adına yol haritalarının olması gerektiğinin  ve  bu hedeflere ulaşırken  her yıl üzerine neler eklenebileceğinin önemli olduğunu belirtti.

            Onuncu Kalkınma Planı, Öncelikli Dönüşüm Programları, Orta Vadeli Program, Bakanlık Stratejik Planları ile Yeşilırmak Havza Gelişim Projesi Bölgesel Gelişme Ana Planı öncelikleri dikkate alınarak Tokat ili için Alt Yapı ve Ulaştırma, Eğitim, İstihdam, Kültür ve Turizm,  Orman ve Su İşleri, Sağlık, Sanayi ve Ticaret, Tarım ve Kırsal Kalkınma, Yerel Kamu Hizmetleri, Çevre ve Şehircilik başlıklarında 10 adet eylem planı oluşturulduğunu belirterek sözlerine devam eden Vali Toraman, tüm bu başlıklar altında Tokat ili için 568 eylemin belirlendiğinin altını çizdi.

DİKKAT!  "HEPİMİZ BİRER MEHMET'İZ, YEDİ DÜVELE YETERİZ"

            Vali Dr. Ömer Toraman, sektörel eylem planları, katılımcı bir anlayışla, her sektörün ilgili kamu kurumu, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı çalıştaylarda ve yüz yüze görüşmelerde alınan bilgiler ışığında ilgili üniversite akademisyenleri tarafından hazırlandığını belirtti.

            Sektörel eylemler çerçevesinde kamu kurumlarının 2023 yılına dek yol haritaların belli olduğunu belirten Dr. Ömer Toraman, bu eylemlerin rafta kalmaması için yapılacak düzenli toplantılarla kamu kurumu çalışanlarının bu eylemleri özümsemeleri gerektiğini ve eylemlerin hayata geçişlerinin takip edilerek yeni projelerin üretilebilmesine özel ve önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

            Vali Toraman, sektörel eylem planlarının ilimizin ekonomik ve sosyal kalkınması için yol gösterici olmasını temenni ederken, bu çalışmaların hazırlanmasında emeği geçen başta Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin olmak üzere; koordinatör ve moderatör olarak görev alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sefa Tarhan, Prof. Dr. Nuray Kızılaslan, Prof. Dr. Tekin Öztekin, Doç. Dr. Mehmet Akar, Doç. Dr. Ahmet İnanır, Doç. Dr. Nail Yıldırım, Doç. Dr. Fatih Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Mihriban Çoşkun Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Murat Çavuş, Dr. Öğr. Üyesi Rıza Çıtıl ve  Dr. Öğr. Üyesi Ferit Yakar’a; Koordinatör kurumlar olan Tokat Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bilim-Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl  Müdürlüğü,  DSİ 72. Şube Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü,  Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü başkan, müdür ve teknik personelleri ile OKA Genel Sekreteri Mevlut Özen ve uzmanlarına teşekkürlerini sundu.

            Vali Dr. Ömer Toraman’ın ardından söz alan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sefa Tarhan hazırlanan Sektörel Eylem Planlarının izlenmesi sürecinde üniversitede çalışmaların süreceğini belirtti. Son olarak söz olan OKA Genel Sekreteri Mevlut Özen ise Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçişle birlikte,  2019 yılı başında Sektörel Eylem Planlarında revizyonlar yapılabileceğini belirtti.

DİKKAT!  Müstakil Ev Alırken Hangi Lokasyonları Tercih Etmeli? (Sakarya Nivars Oksijen)

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet