Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Tokat GOP.Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fatih Yılmaz Tvnet’e Konuk Oldu

Tokat GOP.Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fatih Yılmaz Tvnet’e Konuk Oldu

ABONE OL
31 Temmuz 2023, 13:20:26

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ, Tvnet’te yayınlanan ve Esra Esen ATAYER’in sunduğu Tercih Rehberi programına konuk oldu. Esra Esen ATAYER’in sorularını cevaplayan Rektör YILMAZ üniversitemiz hakkında detaylı bilgi ve merak edilenleri izleyiciler ile paylaştı.
11 İlde Tercih Fuarına Katıldık
Rektörümüz, Üniversitemizin tercih çalışmalarına Mayıs ayında başladığını belirterek Anadolu Üniversiteler Birliğinin organizasyonu ile 11 ilde Üniversitemizin tercih fuarına katıldığını ifade etti. Rektörümüz, 2023 tercih dönemi için Üniversitemiz tarafından yapılan ve yapılması planlanan faaliyetleri sıraladı. Sosyal medya aracılığıyla yapılan günlük paylaşımlarla da Üniversitemizin tanıtım faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti.
Toplam 10 Kampüste Eğitim Öğretim Hizmeti
Rektörümüz 31’inci yılını geride bırakan Üniversitemizin tarihi gelişimini özetleyerek kampüslerimiz hakkında detaylı bilgileri izleyicilerle paylaştı. Tokat merkezdeki Ali Şevki Erek Kampüsümüzde Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin ve Üniversite Hastanemizin bulunduğunu kaydeden Rektörümüz Taşlıçiftlik Kampüsümüzün ise merkeze 8 km uzaklıkta olduğunu söyledi.
Zengin Akademik Olanaklar
Üniversitemizin 17 Fakültesi, 2 Yüksekokulu, 13 MYO’su, 1 Devlet Konservatuvarı ve 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün bulunduğunu belirten Rektörümüz akademisyen ve öğrenci sayılarını aktardı. Toplam 32 bin öğrencimizin olduğunu söyleyen Rektörümüz 20 öğrenciye 1 akademisyen düştüğünü ve üniversitemizin akademisyen konusunda oldukça zengin olduğunu belirtti.
Öğrencilere Kariyer Desteği
Üniversitelerin eğitim öğretimin yanı sıra araştırma geliştirme ve topluma katkı anlamında da hizmetler sunması gerektiğini söyleyen Rektörümüz Üniversitemizde 21 Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunduğunu kaydetti. Rektörümüz, eğitim öğretimin yanı sıra öğrencilerin kariyerlerini planlamaları için de üniversiteye girdikleri ilk andan itibaren uygulanan çeşitli kurs ve faaliyetlerle destek verildiğini belirtti.
Yaygın Değişim Ağı ve Uluslararası Öğrenci
Rektörümüz öğrencilere sunulan değişim programı imkânlarından da bahsederek Üniversitemizin 93 ülkeden 198 eğitim kurumu ile değişim yapabildiğini ifade etti. Bugüne kadar 1120 öğrenci ve 550 akademisyenin değişim programlarından yararlandığını söyledi. Uluslararasılaşma konusundaki çalışmalara değinen Rektörümüz, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde uluslararası öğrenci sayısının 5000’e çıkarılmasının hedeflendiğini ve artan sayı kadar niteliğe de oldukça önem verdiklerini belirtti.
TOGÜ Sürdürülebilir Enerji Konusunda Öncü
Öğrencilerin kampüslerimize geldiklerinde yemyeşil bir doğa ile karşılaşacaklarını söyleyen Rektörümüz Üniversitemizin çevre konusunda çok duyarlı olduğunu ifade etti. Üniversitemizin çevre dostu yatırımlarından da bahseden Rektörümüz TOGÜ’nün, güneş enerji santrali, kompost üretim tesisi, yağmur sularının toplanması gibi çevreci yatırımlarla yenilenebilir enerji konusunda önemli adımlar attığını kaydetti. Rektörümüz, öğrencilerin tercih yaparken Üniversitemizin sürdürülebilir enerji konusundaki atılımlarını da dikkate alacağını söyledi.
Tercihiniz TOGÜ olsun
Rektörümüz öğrencilere seslenerek Tokat’ın ve Üniversitemizin barınma ve ulaşım sorunu olmadığını, öğrencilere çeşitli bursların verildiğini ve geniş kampüs olanaklarının olduğunu belirterek öğrencileri üniversitemizi tercih etmeye davet etti.

DİKKAT!  Ak Parti Tokat Milletvekilleri Av. Yusuf Beyazıt Av.Mustafa Arslan Dt.Cüneyt Aldemir Seçim Sonrası Tokat Merkez ve İlçelrinde Teşkilat Mensuplarına Teşekkür Ziyaretinde Bulundular

WhatsApp Image 2023 07 31 at 10.30.49

Tokat GOP.Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fatih Yılmaz Tvnet’e Konuk Oldu yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet