Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOGÜ’DE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI KONFERANSI

TOGÜ’DE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI KONFERANSI

ABONE OL
30 Aralık 2018, 15:16:15

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından “İnsansız hava araçlarının tarihsel gelişimi, kullanım alanları ve yasal mevzuatı” konulu konferans düzenlendi.          Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Şehit Ferhat Kaya Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Gökçe, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sefa Tarhan, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

            Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sefa Tarhan yapmış olduğu konuşmada, Mühendislik eğitiminin birçok bileşeninin olduğunu; bunlardan ilkinin sınıflarda verilen ders, ikincisinin ise sınıf dışı etkinlikler olduğunu söyledi. Bu etkinlikler içerisinde staj, seminer, konferans, çalıştayların olduğunu belirten Tarhan, insansız hava araçları üzerine son 10 yılda ülkemizde hızlı bir gelişim yaşandığını vurgulayarak bu alanın Mühendislik öğrencileri için bir iş fırsatı olarak değerlendirildiğini ifade etti.

            TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin yaptığı konuşmada, “Üniversitelerin iki tane önemli faaliyeti vardır. Bunlardan bir tanesi eğitimdir. Diğeri araştırma faaliyetidir. Öncelikle burada bulunan siz değerli öğrencilerimizi muhatap alarak konuşmak istiyorum: Bu üniversitenin var olmasının ana unsuru sizlersiniz. Siz varsanız üniversite var demektir. Dolayısıyla bizim açımızdan bu üniversitenin göz bebeği değerli öğrencilerimizdir” dedi. Mühendislik eğitiminin öneminden bahseden Şahin, ülkenin gelişiminde, üretiminde, sağlık sektöründe, ekonomide mühendisliğin olmazsa olmaz olduğunu vurgulayarak öğrencilerin TOGÜ’nün ve öğretim üyelerinin sağlamış olduğu bütün imkânları kullanması gerekliliğini belirtti. Rektör Şahin, öğretim üyelerine ve öğrencilerimize gelişim anlamında her türlü katkı sağlanacağını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

            Açılış konuşmaları sonrası konferansa geçildi. İHA Sistemleri Koordinatörü Mahmut Samet Sayım, “İnsansız Hava Araçlarının tarihsel gelişimi, kullanım alanları ve yasal mevzuatı” konusunda dinleyicilere bilgiler aktardı. Doç. Dr. Tekin Susam da “Kullanıcı odaklı insansız hava araçları tasarım ve üretiminin stratejik önemi ve İHA tabanlı büyük ölçekli harita üretimi” konusunda konferansını sundu.

DİKKAT!  HAZIR BETON ÜRETİCİLERİNE DENETİM

Konferans sonrası Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sefa Tarhan tarafından Mahmut Samet Sayım ve Doç. Dr. Tekin Susam’a teşekkür belgeleri takdim edildi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet