Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOGÜ’de Çanakkale Savaşları’nın edebi ve tarihi etkileri paneli düzenlendi

TOGÜ’de Çanakkale Savaşları’nın edebi ve tarihi etkileri paneli düzenlendi

ABONE OL
17 Mart 2023, 17:06:55

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle “Çanakkale Savaşları’nın Edebiyata ve Tarihe Etkileri” paneli düzenlendi.

Panele Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Eğri, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Yusuf Temür, Dr. Öğr. Üyesi Şahin Sözen, dekanlar, daire müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektör Yılmaz konuşmasında, “Çanakkale Zaferimizin 108. yılında Çanakkale Zaferinin bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz” dedi. Tarihsel süreçte topraklarımızın çokça işgal edilmeye çalışıldığını ancak bu girişimlerin büyük hüsrana uğratıldığını belirten Rektör Yılmaz, Aziz milletimizin, “Çanakkale Geçilmez” diyerek yurdumuzu düşman işgalinden koruduğunu, tüm olumsuzluklara rağmen Türkün gücünü bütün dünyaya gösterdiğini ifade etti. Yılmaz, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyoruz; Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü kutluyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

1679060633

Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi mezun öğrencisi Papa Moussa Mbaye, Rektör Yılmaz’ın konuşmalarından sonra Çanakkale ve Yemen türkülerini seslendirdi. Dinletide Öğr. Gör. Melih Gündüz de bağlamasıyla yer aldı.

son dakika tokat haberlerini oku

Ardından, “Çanakkale Savaşları’nın Edebiyata ve Tarihe Etkileri” paneline geçildi. Panelin moderatörlüğünü Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Yunus Emre Tekinsoy yaptı. Panelde Prof. Dr. İsmet Türkmen ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Akgül panelist olarak yer aldı. Prof. Dr. İsmet Türkmen, Çanakkale muharebelerinin tarihsel yönünü detaylı bir şekilde aktardı. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Akgül, Çanakkale Zaferinin edebi yönü ile ilgili bilgileri dinleyicilerle paylaştı. Ayrıca, Çanakkale Zaferi ile ilgili anekdotlara da yer verildi.

Program sonrasında Rektör Yılmaz, panelde görev alan öğretim üyelerine, dinletiyi gerçekleştiren öğretim elemanı ve mezun öğrenciye teşekkür belgesi takdim etti.

DİKKAT!  İkinci el araçların satışında 6 ay ve 6 bin kilometre şartı ile fiyat sınırlamasının süresi uzatıldı

Kaynak : https://www.hursozgazetesi.com/haber/togu-de-canakkale-savaslari-nin-edebi-ve-tarihi-etkileri-paneli-duzenlendi-47308.html

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet