Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TEMA’DAN VALİ’YE  DUYARLILIK TEŞEKKÜRÜ

TEMA’DAN VALİ’YE DUYARLILIK TEŞEKKÜRÜ

ABONE OL
27 Ağustos 2018, 10:08:12

TEMA Vakfı Tokat İl Temsilciliği’nden Erbaa’da ormanlık alanda tahrip edilen çam ağaçları ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

TEMA Vakfı Tokat İl Temsilcisi Oğuzhan Aydın, ulusal yazılı ve görsel medyada da haber olan; Erbaa’nın Hacıali ve Canbolat köyleri piknik alanı sahasındaki 44 adet sarıçamın “çıra elde etmek amacıyla” tahrip edilmesi ve sonrasında yaşananlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Aydın yaptığı açıklamada, konuya duyarlılık gösteren Tokat Valisi Dr. ömer Toraman’a teşekkürlerini de dile getirdi. Aydın’ın doğal kaynakların korunmasına yönelik açıklaması şöyle oldu:

“Doğa; biz olmadan da varlığını sürdürebilir ama İnsanoğlu; doğa olmadan asla varlığını sürdüremez. Bu nedenle sahip olduğumuz toprak, su ve orman gibi doğal varlıklarımızı sadece insanın yaşam hakkını gözeterek kullanırsak bu doğal kaynakların tahribatına ve nihayetinde de yok olmasına giden bir süreci başlatır. Bu tahribatın engellenmesi için ilgili kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları üzerine çok önemli görevler düşse de ilk görev bu doğal kaynakların kullanıcısı olan vatandaşlarımızdadır. Vatandaşlarımız var olan doğal kaynaklarımızın korunması, tahribatının önlenmesi noktasında bilinçlenmeli ve bu bilinç sayesinde koruyucu, uyarıcı ve hatta engelleyici roller üstlenmelidir.

Tema Vakfı Tokat İl Temsilciliği olarak,2018-2019 döneminde ağaçlandırma faaliyetlerimizin yanında okullarımızda yapacağımız eğitim faaliyetlerimiz ile miniklerimize, gençlerimize işte bu bilinci aşılayacağız.

Ayrıca bu olayın ortaya çıkmasından hemen sonra anında reaksiyon ve duyarlılık gösteren Sayın Valimiz Dr. Ömer Toraman Beyefendiye ve 44 ağacımızın kurtulması için emek gösteren Erbaa Orman İşletme Müdürlüğü’ne doğa adına teşekkürü bir borç biliriz.”

DİKKAT!  YEŞİLAY’DAN SİGARASIZ YAŞAMA DAVET
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet