Dolar 32,2123 -0.22%
Euro 34,7884 -0.14%
Gram Altın 2.431,26 0,26%
Çeyrek Altın 4.038,00 0,27%
Yarım Altın 8.076,00 0,29%
Tam Altın 16.006,05 -0,49%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TARIM İL MÜDÜRÜ ŞAHİN, HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

TARIM İL MÜDÜRÜ ŞAHİN, HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

ABONE OL
12 Haziran 2020, 11:05:47

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, geçtiğimiz hafta etkisini gösteren dolu yağışı sonrası ekili tarım arazileri zarar gören köylerde yapılan hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.

Tokat İl merkezi ve Pazarda ilçemizde geçtiğimiz hafta yoğun ve şiddetli dolu yağışı etkili oldu. Metrekareye Tokat il merkezinde 14 kg, OKTAEM Araştırma Enstitüsü civarında 26 kg, Kemal Paşa Köyünde 15 kg ve Pazar ilçesinde 20 kg dolu yağışı meteorolojik veri olarak ölçüldü.

Şiddetli dolu yağışı nedeniyle;  B.Bağlar, K.Bağlar, Söngüt, Gülpınar, Bağbaşı, Güzeldere , Bağbaşı, Çamaltı, Çerçi, Ulaş, Taşlıçiftlik, Yeniyurt mah., Güneşli mah, Yeşilova mah., Akyamaç, Kemal Paşa, Kömeç, Günevi, Kocacık, Dedeli, Yayladalı, Aydınca, Çamdere, Yelpe, Bakışlı, Gümenek, Bula, Çöreği Büyük,  Keşlik,  köylerinde ve Pazar İlçesinde de Çayköy, Ocaklı, Dereköy ve Doğançalı  köylerinde ekili ve dikili alanlarda dolu hasarı meydana geldi. Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri ekili ve dikili alanlarda hasar tespit çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalara İl Tarım ve ORMAN Müdürü Orhan Şahin, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Melih Nadir,  KTV Şube müdürü Mehmet Demirkol katılıp çalışmaları yakından inceledi.

Yapılan ilk incelemelerde 30 köy ve mahallemizde 20.000 dekarlık ekili ve dikili alanlarda hasar olduğu belirlendi. Dolu yağışından bazı köylerin tarım alanları ve ürünlerinin çok az ve bazı bölgelerin kısmen etkilendiği görüldü. Dolu zararının hububat, sebze, meyve bahçeleri,  bağ alanlarında olduğu ve yüzde 40-80 arasında ürünlere zarar verdiği görüldü. İlk tespitlerden sonra oluşturulan teknik ekiplerce hasar tespit çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin yaptığı açıklamada, “Oluşan maddi zararlar teknik ekiplerce tespit edilmektedir.  Sayın Valimiz ve Sayın Milletvekillerimizle temas halindeyiz ve girişimler devam etmektedir. Üreticilerimizin zararlarını telafi etmeye çalışacağız. Çiftçilerimize ve Üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Çok şükür can kaybı olmadan atlatılmıştır. Allah beterinden korusun. ” dedi.

DİKKAT!  Avukat Kimdir? Nereden bulunur, Ne iş yapar
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet