Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
SİVASSPOR’A YAPILAN HAKSIZLIĞA KARŞI TFF’YE DİLEKÇE

SİVASSPOR’A YAPILAN HAKSIZLIĞA KARŞI TFF’YE DİLEKÇE

ABONE OL
22 Şubat 2020, 09:57:03

Tokat Sivaslılar Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nden TFF’ye Sivasspor’a yapılan haksızlıklar için dilekçe verdi.

            Süper Lig 2019 – 2020 Cemil Usta Sezonunda Sivasspor maçlarının tartışmalarının arttığını ifade eden Dernek Yönetim Kurul Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kaya; “ Cemil Usta Sezonunun 23. Haftasına ulaştık, geçen hafta oynanan maçlar ile birlikte tartışmalar hız kesmeden artmaya devam ediyor. Lig başladığından bu zamana kadar özellikle Sivasspor’un liderliğe yükselmesinin ardından burada tek tek açıklamanın uzun olduğunu düşündüğümüz birçok maçta takımımızın puan kaybetmesi adına hakem kararları da artarak devam etmiştir. Oynadığı futbolla taraflı tarafsız tüm otoritelerin takdirini kazanan takımımız, ikinci yarının başlaması ile art arda hakem hataları ile lig yarışından kopartılmak istenmiştir. Sivasspor – ÇAYKUR Rizespor maçında 2 cm’lik fark olduğu iddiası ile ofsayt gerekçesi ile golümüz iptal edilmiştir. BAŞAKŞEHİR maçında net bir penaltımız verilmemiştir. Bununla birlikte Ziraat Türkiye Kupası maçları özellikle geç saatlere konularak takımımızın önemli maçlara 2 gün ara ile çıkması sağlanmıştır. Bütün bunların yanı sıra Trabzonspor’un hücum oyuncusunun cezası tahkim kurulundan jet hızı ile 1 maça düşürülerek Sivasspor maçına yetiştirilmiştir. Bunlar yetmiyormuş gibi 22. haftada oynadığımız Trabzonspor maçında tam bir hakem faciası yaşanmış Sivasspor adeta sahada lime lime doğranmıştır. Sivasspor bu kadar ataklı futbol oynamasına rağmen 22 haftadır bir defa bile penaltı kullanmamıştır. Anadolu’nun kadim şehirlerinden Sivas’ın marka değeri olan Sivasspor, Türk futboluna örnek teşkil edecek bir yapıya sahiptir. Kadrosunda en çok Türk futbolcu bulunduran ve son dönemlerde Milli Takımımızın ihtiyacı olan genç yetenekleri ülke futbolumuza kazandırmış bir kulüptür. Ayrıca ekonomik çöküntü içerisindeki büyük kulüpler tarafından örnek alınması gereken, Türkiye liglerinde borcu olmayan ve çok iyi bir mali tabloya oluşturan örnek bir yönetim kuruluna sahiptir.

DİKKAT!  İLETİŞİM DİLİ ve NİYETİ…

BU HAKSIZLIK TÜM TÜRKİYE’Yİ DERİNDEN ÜZMEKTE

            Sivasspor üzerinde yapılan bu haksızlar sadece Sivas’ta yaşayan hemşerilerimizi değil ülkemizin dört bir yerinde yaşayan biz Sivaslıları derinden üzmektedir. Ortaya çıkan bu tablo Türkiye Futbol Federasyonunun “güvenilirliğini” zedelemiş, tarafsızlık ilkesini sekteye uğratmıştır. Futbolun sahada oynanmadığı, masa başında sonuçların tayin edildiği futbol severlerin ve Türk halkının hakim bir görüşü haline gelmiş, artık sabırlar tükenmiştir. İlgili kurumlar sorumluluklarının farkına varmalı futbolu bu denli zayi etmemelidir. Türk futbolunun geleceği, hamuru ve mayası Anadolu’dadır, bununla birlikte hiçbir Anadolu takımı dört büyük olarak ifade edilen takımların oyuncağı değildir.

FUTBOL SAHADA OYNANMALIDIR

            Futbol sahada oynanmalıdır lobisi olan değil hak eden kazanmalıdır. Türkiye Futbol Federasyonu’nun birinci ve en önemli hedefi ADALET olmalı her ne pahasına olursa olsun ADALETİ tesis etmelidir. Unutulmamalıdır ki adaletin tesis edilemediği kurumların geleceği olamaz. Türkiye Futbol Federasyonu’nun asıl sahibi Türk milletidir, hiçbir lobinin malı değildir ve dahi bu millet gerekirse malına sahip çıkmasını bilir. Spor renk, dil, din, ırk gözetmeksizin her görüşten insanı bir araya getiren birleştirici bir yapıya sahiptir. Bu bağlamda siyasetçiler sorumluluklarının farkına varmalı futbolun içine siyaseti sokmamalı kurumalar üzerinde etki yaratmaya çalışmamalıdır.

Sivaslılar olarak kimsenin hakkında gözümüz olmadığı gibi, Sivasspor’un hakkını her platformda sonuna kadar savunacağız. Federasyonunuzun bir an önce gerekli tedbirleri alması, aynı hataların bir daha tekrar edilmemesi ve adaletle yönetilen bir futbol ligi oluşturulması en büyük beklentimizdir.” İfadelerini kullandı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet