Dolar 32,2052 -0.43%
Euro 34,7848 -0.17%
Gram Altın 2.411,07 0,73%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.882,17 0,17%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
‘Sıfır Atık’a Tokatlı sahip çıkacak

‘Sıfır Atık’a Tokatlı sahip çıkacak

ABONE OL
27 Şubat 2019, 06:56:39

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Sıfır Atık Çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Şehrin muhtelif yerlerine plastik atık kutuları yerleştirileceğini elektronik atık kutularının da buna ekleneceğini belirten Eroğlu, daha temiz bir Tokat için ‘Sıfır Atık’ çalışmalarının sürdürüleceğini söyledi.

s%C4%B1f%C4%B1r%20at%C4%B1k3

            Belediye Şantiye alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, daha temiz bir şehirde yaşamak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Eroğlu, "Çevre demek şehir demek, şehir demek çevre demek. Bizde daha yeşil bir çevrede her anlamda beraberce birlikte havasını teneffüs ettiğimiz bir şehirde yaşamak için gayret ediyoruz. Bu noktada göreve başlarken sloganımız ‘Temiz şehir Tokat’tı. Temizlik anlamında, çevre anlamında çok önemli adımlar ve atılımlarda bulunduk. Özellikle son yıllarda Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin de başlattığı ‘Sıfır Atık’ projesine Tokat Belediyesi olarak biz de entegre olduk.  Bütün ev atıklarımızı, fabrika atıklarımızı veya çevreye zarar verecek toplayarak ayrıştırmanın çalışmalarını başlattık. Pet şişe ve plastiklerimiz ayrı şekilde toplanmakta. Kağıt ve kartonlar ayrı şekilde toplanmaya gayret ediliyor. Atık yağlar, atık piller veya atık elektronik eşyalar gibi birçok kulvarda sıfır atık çalışmalarına devam ediyoruz." diye konuştu.

s%C4%B1f%C4%B1r%20at%C4%B1k4

            30 adet plastik atık kutusunun şehrin belirli noktalarına yerleştirileceğini belirten Başkan Eroğlu, "30 tane plastik atık kutusu yaptırdık. Hızlı bir şekilde şehrin muhtelif yerlerine yerleştirmiş olacağız. Tüm atıklarla ilgili çalışmalarımız sürecek. Yine Elektronik atık kutularımız var yeni yaptırdığımız ve inşallah sayısını arttıracağız. Tokat'ımız daha da yeşilleniyor, güzelleşiyor. Çevresiyle, doğasıyla her anlamda tertemiz şehir olma anlamında emin adımlarla ilerliyor. Biz de buna vesile olabilirsek ne mutlu. Ama görev biraz da Tokatlı hemşerilerimize düşüyor. Biz ne kadar detaylı da çalışsak asıl sahip çıkacak olan Tokatlı hemşerilerimizin. Örneğin çekirdek kabukları, gıda ürünleri, pet şişeyi yere attığımızda bunların kaç yılda doğada dönüştüğünü söylemeye gerek yok." İfadelerini kullandı.

DİKKAT!  Kastamonu Nöbetçi Eczaneler

s%C4%B1f%C4%B1r%20at%C4%B1k1

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet