Dolar 32,2845 0.02%
Euro 35,0424 -0.14%
Gram Altın 2.472,27 0,24%
Çeyrek Altın 4.060,00 -0,17%
Yarım Altın 8.121,00 -0,15%
Tam Altın 16.111,85 0,40%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“ŞEKER FABRİKALARININ SATIŞ  SÖZLEŞMELERİNİ İPTAL EDECEĞİM”

“ŞEKER FABRİKALARININ SATIŞ SÖZLEŞMELERİNİ İPTAL EDECEĞİM”

ABONE OL
14 Haziran 2018, 15:16:21

Cumhurbaşkanı Adayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı seçildiği gün şeker fabrikalarının satış sözleşmesini iptal edeceğini söyledi. Şeker fabrikalarını alanlara seslenen Akşener, “O şeker fabrikasını satın alanlara sesleniyorum, sakın ola işçilere el sürmeyin, sakın ola makinelere el sürmeyin. Ben cumhurbaşkanı seçildiğim gün ilk işim şeker fabrikalarının sözleşmelerini iptal etmek olacak.” dedi.

            24 Haziranda yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin cumhurbaşkanı adayı olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında dün Cumhuriyet Meydanında Tokatlılarla buluştu. Vatandaşlara hitap eden Akşener’in gündeminde şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin iptali vardı.

            24 Haziran seçimlerinde Türkiye’nin önemli bir karar vereceğini belirten Akşener, “Ya ‘bu düzen böyle devam etsin’ diyeceksiniz ‘ya da batsın bu düzen’ diyeceksiniz. Ona göre değişiklik yapacaksınız. Hem milletvekilliğinde hem cumhurbaşkanı adaylığında oy kullanacaksınız. Öncelikle şu soruyu ben kendi içimde cevaplayamadım. 24 Haziranda süper baskın seçim yaptılar. Kardeşim her şey iyi gidiyorsa neden seçim yaptın. Her şey kötü gidiyorsa seni niye seçelim? Bundan sonra ne yapabilirsin?” dedi.

Şeker Fabrikaları yorumu

            Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde şeker fabrikalarının satış sözleşmelerini iptal edeceğini söyleyen Akşener, “Tokat’ın ferasetli insanları. Anadolu’nun irfanını içinde barındıran değerli kardeşlerim. Hatırlayın, şeker fabrikası meselesini gündeme getiren kişiyim ben. 14 şeker fabrikasını sattılar. Her meydanda şunu söyledim, ‘Pancar stratejik ürünümüzdür, şeker fabrikaları milli meseledir.’ O şeker fabrikasını satın alanlara sesleniyorum, sakın ola işçilere el sürmeyin, sakın ola makinelere el sürmeyin. Şeker fabrikalarını AVM yapmak için sattılar, yandaşa peşkeş çekmek için sattılar ama en önemlisi sarayın 13 günlük masrafı 14 şeker fabrikasının bir yıllık zararına eşit. Bu zarar nasıl oldu? Gene sigara fabrikasının satılacağı zamanlardı buraya gelmiştim. ‘Yaptırmayalım, sattırmayalım sonra zebun olunacak’ dedim. Yapamadık, satıldı, işçiler ne yapıyor şimdi? Turhal Şeker Fabrikasının işçilerini bugün içeri almadılar biliyor musunuz? Buradan sesleniyorum, bu fabrikaları satın alanlar, ben cumhurbaşkanı seçildiğim gün ilk işim şeker fabrikalarının sözleşmelerini iptal etmek olacak. Bunlar ancak satıyor. 453 milyar dolar borç aldılar 16 yılda. 70 milyar dolar ne vardıysa sattılar. 16 yılda 2 trilyon dolar vergi topladılar. Toplayın bir araya 2 buçuk trilyon dolar ediyor. Tekel fabrikasını sattılar yerine fabrika yaptılar mı? Şimdi şeker fabrikasını sattılar, yerine fabrika yapacaklar mı, hayır. Peki bu cebinizden çıkan 2 buçuk trilyon dolar nereye gitti kardeşim? Tokatlıya fabrika geldi mi, Tokatlının gençlerine iş imkanı sunuldu mu?” diye konuştu.

DİKKAT!  ATATÜRK, TOKAT'TA ANILDI

Gençlere vatandaşlık bağışı

            Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Tokat’ın birinci probleminin genç işsizliği olduğunu ifade eden Akşener, gençlere iş sahibi oluncaya kadar aylık 500 lira vatandaşlık bağışı bağlayacağı vaadinde bulundu.

TRT ÖZELLEŞECEK

            Akşener, cumhurbaşkanı seçildiğinde gerçekleştirmek istediği vaatler için kullanacağı kaynaklara ilişkin şunları kaydetti:

            “Tokat’ta da kredi kartı anlamında ciddi takipte olan arkadaşlarımız var. Bunlar zengin har vurup harman savuran insanlar değil. Bu konu 4 buçuk milyon insanı ilgilendiriyor. Türkiye dayanışma fonunu kuracağız ve bunun hepsini affedeceğim dedim. Emeklilere her bayram döneminde 1500 TL ikramiye ödeyeceğim dedim, emeklilerin ilaçlara ödediği katkı payını ortadan kaldıracağız dedik, 3600 ek gösterge olan devlet memurlarının bu sorunu çözeceğiz dedik. Kaynak nerede dediler.

İnsanlar burada mutsuz pek çok acı hikayelerle karşı karşıya. Her insan vatanında mutlu ve özgürdür. Ben Suriye ile olan ilişkileri derhal düzelteceğim. Bu 4 milyon kardeşimizi sağ salim esenlik içinde vatanlarına geri göndereceğim. Evet koydunuz mu 150 milyar Türk Lirası da bu. TRT’yi satıyorum. Yıllık 2 buçuk milyar cebinizden vergiyle bir sürü ahmağı zengin ediyorlar. Bunu satıyorum, satma parasıyla gençlere iş imkanı yaratacağım.  Her yıl 2 buçuk milyar Türk lirası cepte kalacak.

Sayın Binali Yıldırım çıktı dedi ki, ‘Meral Akşener TİKA’yı kapatacakmış.’ Ben Türk Milliyetçisi olarak biliniyorum ya beni oradan vuracak arkadaş. Hadi oradan be, siz milliyetçiliği ayaklar altına almış insanlarsınız. Bir de ‘FETÖ’den talimat aldı, TİKA’yı kapatıyor.’ dedi. Tövbe vallahi benim TİKA’yla ilgili böyle bir düşüncem yoktu. Ama arpalık olan tüm devlet kuruluşlarını gözden geçireceğim dedim. Maaşları bankamatikten alan abileri gözden geçireceğim dedim. Ama TİKA’ya özel bir şey değildi. İyi ki de adam yalan konuşmuş ve iftira etmiş diyorum. Her şerde bir hayır varmış. Neyi gördüm biliyor musunuz, TİKA yılda 8 milyar dolar para harcıyor nereye gittiği meçhul. 6 buçuk milyar dolar maliyeden verilen para, sizin cebinizden çıkan para. Demek ki çok önemli bir yere çomak sokuldu.

DİKKAT!  Şanlıurfa Korona Önlemlerine Uymuyor!

“FETÖ’CÜYSEM TUTUKLAYIN”

            Akşener, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

            Sayın Binali Yıldırım’a seslenmek istiyorum, güzel kardeşim sen Başbakansın. Ben eğer Pensilvanya’dan talimat almışsam mutlaka elinizde belge, bilgi karine vardır. Koskoca Başbakansın, Adalet Bakanlığı sana bağlı, İç İşleri Bakanlığı sana bağlı. Ya bunun gereğini yapacaksın ya da iftiracısın. Yalan söylüyorsun, iftira atıyorsun. Ama ben şerbetlendim. 2 buçuk yıldır bana bunu söylüyorlar, dokunulmazlığım yok. Madem ben böyleyim hemen beni tutuklat kardeşim. Ama yapamadığınız için, bunu ispatlayamadığınız için bana FETÖ’cü deyip de ispatlamayan herkes şerefsizdir, alçaktır.

“İFTİRA ATMAK YERİNE İŞ YAPIN”

            Kereste gibi adamlar 2 buçuk senedir şerefsiz şerefsiz geziyorlar. Eşlerinin yüzüne nasıl bakıyorlar ona bile hayretler içerisinde kalmış durumdayım. Velhasıl kelam bu kafileye Başbakan da eklendi. Dedikodu yapmak yerine, iftira atmak yerine iş yapın iş. Tokat’ın genci işsiz. Tokat’ın genci göç ediyor. Tokat’ı yaptınız emekliler şehri. Tokat hem sanayi hem tarım kentiydi. Tokat’ın çiftçisini tarlasına küstürdünüz. Eskiden burada 400 dönüm tarlası olan çocuk okuturdu.  400 dönüme 20 bin lira para verilirdi. Niye çiftçi küstü pahalı ürün üretiyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Amerikan çiftçisi bizim paramızla mazotu 2 liraya kullanıyor, biz 6 liraya kullanıyoruz. Gübre pahalı, yem pahalı. Hayvancılığın da tarımın da içine tükürdüler. Eğitimin içine tükürdüler, adaletin içine tükürdüler. Ülkeyi şuanda son gaz giden bir otobüs şoförü hem yorgun hem geveze. Sürekli konuşuyor ve sonuçta o şoförü o direksiyondan indirmek zorundayız. Beraber indireceğiz. 24’ünde sandığa gideceksiniz ve bir soru soracaksınız; ‘Bu yorgun geveze şoför 2. Turda kimi istemez karşısında? Beni istemez.”

“ÇILGINLIKTAN VAZGEÇTİ ŞİMDİ KAHVE İÇİYOR”

            Bir şey dikkatimi çekti Çılgın Proje vardı ya tam 65 milyar dolar. Şu meşhur Kanal İstanbul. 65 milyar doları gömüyorlar. Soru şu: Hani bana Kaynak nerede? Diyorlar ya! Biz kaynakların hesabını veriyoruz. 65 milyar doları gömüyorsun oraya bu parayı nereden buluyorsun? Bu proje bittikten sonra Türkiye‘ye faydası nedir? Bu soruyu her mitingde soruyorum. Sayın Erdoğan sonunda çılgınlıktan vazgeçti şimdi kahve açıyor. Yahu kardeşim emeklinin cebine parasını koy istediği yerde çayını içsin. Sen şimdi kahve işletenlerin gelirine de mi göz diktin? Bir de kafa buluyor. Milletin adamı dendi milletten koptu. 300 polisle geziyor. Milletin adamı milletinden korkar mı? Milleti unuttu. Bin 153 odalı sarayın 13 günlük masrafı şeker fabrikalarının 1 yıllık zararı. O yatırımı şeker fabrikalarına yapsanız bu zarar biter ve üzerine kâr eder. Almanya ve Fransa pancar şekeri üretiyor dünyaya satıyor. Bak bakalım onlar nasıl ucuza üretiyor. Sen çiftçini de, sanayini de yerle bir ettin mezara gömdün” dedi.

DİKKAT!  Başarı-Mutluluk

            ‘Şeker vatandır vatan satılmaz’ şeklinde slogan atan halka seslenen Akşener, “Size katılıyorum. Alanlara da diyorum ki; Seçildiğim gün iptal edeceğiz. Çünkü geleceğin dünyasında 2 savaş alanı olacak. Bir: gıda, iki: su. Türkiye buğdayından mısıra, ayçiçeğinden soğan ve sarımsağa kadar aklınıza ne geliyorsa ithal ediyor. Yarın herhangi bir problemde bu ülkenin insanını aç bırakacaklar. Onun için şeker vatansa gıda ürünleri de vatan olmalı. 5 yıl içinde Türkiye’nin gıda ve tarım ithalatını bitireceğiz.  5 yıldan sonra ihraç eden bir tarım ülkesi haline gelecek inşallah. 70 milyar dolarlık fabrika sattın. Yerine 1 tane fabrika yaptın mı kardeşim?

            Miting alanındaki 1 gence cebinde kaç lira var diye soran Meral Akşener, 1 lira yanıtını aldı. Bunun üzerine “Bunu yaptığım zaman da çok kızıyor. Geçen de çemkirdi dedi ki! Biri çıkıyor millete cebinde ne kadar para var diye soruyor dedi. Bu şuur altıdır. Kurtulmazsanız bu ülkede yaşayamayacaksınız? Bir devlet insanının görevi millet aç mı tok mu bilmektir. Ama bunlar öyle değil. Hatırladınız mı bir bakan çocuğunu arıyordu: ‘Oğlum nerdesin? – Evdeyim baba. Buraya kadar iyi. Adam hangi evdesin oğlum? –Rezidanstayım baba. Rezidans, İstanbul’da 20 bin lira kirası olan bir yer. Para var mı oğlum. Yok baba az var 2 Trilyoncuk! Bir tarafta cebinde para olmayan vatan çocukları, diğer tarafta bir baltaya sap olamamış evinden 2 buçuk trilyon para çıkan Bakan çocukları. Bunu değiştireceğiz. Vatan çocuklarının yüzünün gülmesi, hayal kurması, bu ülke için proje üretmesi lazım.”

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet