Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
SEBZE ve MEYVE TİCARETİ İLE TOPTANCI HALERİNİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

SEBZE ve MEYVE TİCARETİ İLE TOPTANCI HALERİNİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

ABONE OL
24 Haziran 2020, 12:43:28

Tokat Tarım ve Orman Müdürlüğünce Tokat’taki sebze, meyve ticareti ve toptancı hallerinin sorunlarının tartışıldığı ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, Ticaret İl Müdürü Ali Osman Sakar, Tokat Belediyesi Hal Müdürü Mustafa Şahin, Sebze Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Tayfur Niksarlı, Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Dursun Ulu; Hal Hakem Heyeti Raportörü Halil Yılmaz, KTV şube Müdürü Mehmet Demirkol ve teknik personeller katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, “Sayın Valimiz Dr. Ozan Balcı’nın talimatıyla , ilimizdeki sebze, meyve ticareti ve toptancı hallerinin sorunlarını araştırarak, neler yapabiliriz, çiftçimizi mağduriyetten nasıl kurtarabiliriz, ne tür tedbirler alabiliriz amacıyla bir araya geldik.  Değerli konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Sebze Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Tayfur Niksarlı, “bölgemizde üretilen ürünlerin büyük bir kısmı kayıt dışı olarak il dışına çıkmaktadır. Yeterli denetim yapılmadığı sürece, hem üyelerimiz, hem belediyeler,   hem de çiftçilerimiz mağdur olmaktadırlar. Kayıtsız olduğu için çoğu defa hak iddia dahi edilememekte ve dolandırılmaktadır.” dedi.

Tokat Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Bandırmalı, “Bundan sonra düzenli olarak, emniyet, maliye ve belediye olarak gerekli denetim ekipleri sahada olacaktır. Valiliğimizden denetim için onay alınmıştır.” dedi.

Toplantı sonunda Tokat’ın çıkış noktaları olan, Geyraz mevkii, Uzunburun mevkii ve Vali Zekai Gümüşdiş Bulvarı Bölge Trafik şube Müdürlüğü önünde kolluk kuvvetleri ile birlikte kontrol ve denetim faaliyetlerinin devam ettirilmesine karar verildi.

sebze meyve hali
DİKKAT!  BÜYÜKELÇİ KILIÇ AK PARTİ TOKAT'TAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet