Dolar 32,2820 0.01%
Euro 35,0484 -0.13%
Gram Altın 2.474,37 0,33%
Çeyrek Altın 4.061,00 -0,15%
Yarım Altın 8.122,00 -0,14%
Tam Altın 16.168,21 0,35%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ACİLEN ÇIKARILMALI”

“SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ACİLEN ÇIKARILMALI”

ABONE OL
15 Mart 2018, 07:18:50

Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, 14 Mart Tıp Bayramını gerçekten bayram olarak kutlamak için, sağlıkta şiddet yasası acilen çıkarılması gerektiğine dikkati çekerek, “sağlıkta ticarileşmeye son verilmelidir. Sağlık emekçilerinin örgütlenme hakkına, meslek örgütlerine saldırılara son verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

            Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, 14 Mart Tıp Bayrımı dolayısıyla yazılı yaptığı açıklamada, insanı temel alan, parasız, eşit sağlık hizmeti almanın, sosyal devlet anlayışının gereği ve en temel insan hakkı olduğunu belirtti. Durmaz’ın açıklaması şöyle oldu:

            “Sağlık; parayla alıp satılan bir ticaret unsuru değildir!

            Bugün; 15 yıllık AKP iktidarının sağlık politikaları sağlık hizmetini ticarileştirmiş, hastayı müşteri olarak gören zihniyet, sağlık çalışanlarının da, hastalarında haklarını yok saymıştır.

            Yurttaşlar en temel sağlık hakkına erişimde sıkıntılar yaşarken, sağlık çalışanlarının ve doktorların mesleki saygınlığı yok edilmiş, emekleri bir sömürü aracına dönüşmüştür.

            Sağlığımızı emanet ettiğimiz, halk sağlığı için bin bir fedakârlıkla çalışan doktorlarımız performans sistemi dayatmasıyla kaliteli sağlık hizmeti veremez hala gelmiştir.

            Türkiye’de 1 doktora 572 hasta düşerken,  performans sistemi hem halk sağlığını hem hekim haklarını hiçe saymıştır!

            Oysa, İnsan sağlığı ve hekim emeği performansla ölçülemeyecek kadar değerlidir!

            Bugün; Sağlık emekçileri bir yandan performans sisteminin baskısıyla ağır koşullarda çalışırken, bir yandan da şiddete karşı mücadele vermektedir!

            CHP İnsan Hakları Biriminin araştırmalarına göre; son 5 yılda sağlık çalışanlarına yönelik, kayıtlara geçen sözlü ve fiili şiddet içeren vaka sayısı 46 bin 361 dir.

            Ne yazık ki bu rakamların gölgesinde bir tıp bayramı kutluyoruz!

            Bugün; 14 Mart Tıp Bayramını gerçekten bayram olarak kutlamak için, sağlıkta şiddet yasası acilen çıkarılmalı, sağlıkta ticarileşmeye son verilmelidir! Sağlık emekçilerinin örgütlenme hakkına, meslek örgütlerine saldırılara son verilmelidir!

DİKKAT!  Bahane

            İş güvencesinin ortadan kalktığı, performans sistemiyle emeğin ucuzlaştırıldığı, meslek itibarının zayıflatıldığı, “sağlıksız” bir sağlık sisteminde; ülkenin her yerinde özveriyle, canını dişine takarak, insan sağlığı için çalışan tüm sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.”

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet