Dolar 32,2732 0.06%
Euro 34,7763 -0.09%
Gram Altın 2.410,40 0,05%
Çeyrek Altın 4.015,00 -0,07%
Yarım Altın 8.030,00 -0,06%
Tam Altın 15.887,71 0,21%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
PANCAR ÜRETİCİLERİNE ÇAPA AVANSI MÜJDESİ

PANCAR ÜRETİCİLERİNE ÇAPA AVANSI MÜJDESİ

ABONE OL
20 Haziran 2018, 15:11:16

Tokat’ta Turhal Şeker Fabrikasına pancar üretimi yapan çiftçilere Çapa Avansı’nın 20 Haziran 2018 günü (bugün) yapılacağının müjdesi verildi.

 

Kayseri Şeker A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay: “Turhal Şeker Fabrikasına pancar üreten bütün çiftçilerimize, Tokat, Turhal, Zile, Artova, Çamlıbel, Niksar, Pazar, Sivas ve Yıldızeli olmak üzere 9 bölgeden oluşuyor, ÇAPA AVANSI ödenecek. 13 lira bedel üzerinden ödenecek ve toplamda yaklaşık 10 milyon TL ödenmiş olacak. Ama bundan sonraki avans ödemeleri, özellikle Sulama Avansı geldiğinde çiftçilerimiz lehine bazı düzenlemeler yapılacak.”

 

Turhal Muammer Tuksavul Şeker Fabrikası’nı özelleştirme ihalesini kazanan ve 08 Haziran 2018 tarihi itibariyle devralan Kayseri Şeker A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay dün Tokat merkezde basın mensupları ile buluştu. Açıklamalar yaptı, sorulara yanıt verdi. Akay’ın pancar üreticilerine bir de müjdesi vardı.

ÇAPA AVANSLARI ÖDENİYOR

            Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri’deki pancar çiftçilerine 12 Haziran tarihinde Çapa ve Bayram Avansı olarak 50 milyon TL ödediklerini söyledi. Tokat’ta hesap devri net olarak yapılamadığından ötürü bayram öncesi Tokat çiftçilerine ödeme yapılamadığını söyledikten sonra çiftçiye ödeme müjdesini verdi. Turhal Şeker Fabrikasına şeker üretimi yapan 9 bölgedeki pancar üreticilerine 13 lira bedelden toplam 10 milyon lira tutarında Çapa Avansı ödemelerinin 20 Haziran 2018 (bugün) itibariyle başlayacağını duyurdu. Akay bu husustaki açıklamasında özetle şunları söyledi:

            “Bu bölgede 5 bin 700 çiftçimiz ile Türk Şeker arasında sözleşme yapılmış. Bu sözleşmeler bize devrediliyor. Bu devir işlemleri artık tamamlandı, neredeyse. Ve bu tamamlanmayla birlikte çiftçilerimize bir takım mutlu haberleri ulaştırmamız gerekiyor. Biz Kayseri’de 12 Haziran’da ÇAPA AVANSI ve BAYRAM AVANSI adı ile bir ödeme yapıldı. Toplam 50 milyon Tl gibi bir bedel, Kayseri, Yozgat, Sivas ve Nevşehir’in bir kısmında çiftçilerimize ödendi. Buradaki çiftçilerimiz merakla bekliyorlardı. İşte bugün o müjdenin verileceği gün. Biz bugün sabah itibariyle Tokat’a geldik, o organizasyonu yapıyoruz. Bu zamana kalmasının en önemli nedeni, hesapların tam olarak devredilememesiydi. Yani kimlerle ne kadar sözleşme yapıldığının bizlere sağlıklı bir şekilde bildirilmemiş olmasıydı. Yoksa biz bunu bayram öncesi gerçekleştirebilirdik. Bu devir işlemleri yeni yapılabildiği için inşallah yarın (bugün) itibariyle Turhal Şeker Fabrikasına pancar üreten bütün çiftçilerimize, Tokat, Turhal, Zile, Artova, Çamlıbel, Niksar, Pazar, Sivas ve Yıldızeli olmak üzere 9 bölgeden oluşuyor, ÇAPA AVANSI ödenecek. 13 lira bedel üzerinden ödenecek ve toplamda yaklaşık 10 milyon TL ödenmiş olacak. Türk Şeker’in belirlemiş olduğu bedel bu bedel olduğu için bunun üzerinden ödeyeceğiz. Kayseri Şeker’de daha yüksek bedellerden çiftçilerimizin ihtiyacını karşılıyoruz. Burada yeni devir teslim olduğu için önceden hesaplamalar bu rakamlar üzerinden olduğu için böyle oldu. Ama bundan sonraki avans ödemeleri, özellikle Sulama Avansı geldiğinde çiftçilerimiz lehine bazı düzenlemeler yapılacak. O zaman zaten hesaplar da daha sağlıklı şekilde yerli yerine oturmuş olacak. Ben çiftçilerle bu müjdeyi paylaşmak için sizlerin huzuruna geldim.”

DİKKAT!  Zor günler…
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet