Dolar 32,2234 -0.11%
Euro 34,9331 0.17%
Gram Altın 2.446,32 0,57%
Çeyrek Altın 4.080,00 1,02%
Yarım Altın 8.160,00 1,02%
Tam Altın 16.107,78 1,82%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ÖĞRENCİLERDEN “BİRBİRİMİZİ İNCİTMEYECEĞİZ” SÖZÜ

ÖĞRENCİLERDEN “BİRBİRİMİZİ İNCİTMEYECEĞİZ” SÖZÜ

ABONE OL
26 Kasım 2018, 14:28:17

Tokat Atatürk Anadolu Lisesi Kız Pansiyonu’nda kalan öğrencilere “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında bir söyleşi düzenlendi. Oldukça keyifli geçen söyleşiyi gerçekleştiren Doç. Dr. Emine Öğük, pansiyonda kalan öğrencilerden “Birbirimizi incitmeyeceğiz” sözünü aldı.

            Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi ve aynı zamanda Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Öğük tarafından gerçekleşen söyleşide “Şiddet karşısında ne yapmalı?” başlıklı sunum gerçekleştirildi. Çalışma alanı “Kelam ve İslam mezhepleri Tarihi Ana Bilim Dalı” olan Doç. Dr. Emine Öğük, şiddetin tanımı yaparak sosyal, psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddet konularında bilgi paylaşımında bulundu.

“BİRBİRİMİZİ İNCİTMEYECEĞİZ” SÖZÜNÜ ALDI

            Şiddetin bir iletişim şekli olduğunu belirten Öğük, sağlıklı iletişimin bittiği yerde şiddetin başladığını vurguladı. En çok kadınların ve çocukların şiddete maruz kaldıklarını kaydeden Doç. Dr. Emine Öğük, şiddet karşısında nelerin yapılması gerektiğini ve nerelere başvurulabileceğini anlattığı söyleşide, pansiyonda kalan kız öğrencilerin sorularına da yanıt verdi.

            Öğrencilere pansiyonda kurdukları iletişimde ve arkadaşlık ilişkilerinde aşağılamanın ve küçümsemenin de şiddetin başka bir türü olduğunu anlatan Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Öğük, öğrencilerden “Birbirimizi incitmeyeceğiz” sözünü alarak söyleşiye son verdi.

            Keyifli söyleşinin ardından Doç. Dr. Emine Öğük’e, Tokat Atatürk Anadolu Müdür Yardımcısı Ebru Alpay tarafından çiçek takdim edildi.

DİKKAT!  GÜNLÜK KOŞUŞTURMADA…
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet