Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
MEB’DEN OKULLARDA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

MEB’DEN OKULLARDA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

ABONE OL
28 Şubat 2020, 11:18:34

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okullar için Sağlık Bakanlığı tarafından öngörülen koronavirüs tedbirlerini içeren bir video mesaj paylaşıldı. Tokat’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki öğrencilere broşür dağıtılarak virüslerin neden olduğu hastalıklara karşı korunmak için neler yapılması gerektiği anlatıldı.

            Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle okullarda öğrenci ve öğretmenlere yönelik bilgilendirme faaliyetleri yürütülüyor. Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan 2 bin 500 insanın ölmesine neden olan korona virüsü nedeniyle Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Son olarak İran’da ortaya çıkan ve burada da birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan virüsten dolayı 81 il ve ilçelerindeki okullara Sağlık Bakanlığı uyarıcı ve bilgilendirici afiş ve broşürler gönderdi.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirlerini içeren bir video mesaj paylaşıldı. Bakanlığın sosyal medyadaki tüm hesaplarından “Koronavirüsten nasıl korunuruz?” başlığıyla paylaşılan videoda, “Solunum yolu enfeksiyonlarından korunma yolları” adı altında öneriler sıralandı.

MEB VİDEO HAZIRLADI

            Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve tüm okullarda izletilen videoda enfeksiyonların yayılmasını engellemek için ellerin sık yıkanmasının önemine değinilirken şu mesajlar verildi:

            “Eller, parmak araları, tırnak ucu ve avuç içlerini de ovalayarak, sabun ve suyla en az 20 saniye yıkanmalı. Kirli ellerle göz, burun ve ağza dokunmaktan kaçınılmalı. Özellikle hapşırma ve öksürme sonrasında ellerin su ve sabunla iyice yıkanması önemli. Her tuvalet kullanımı öncesinde ve sonrasında eller mutlaka yıkanmalı. Her tuvalet kullanımı sonrasında klozet kapağı kapatılarak sifon çekilmeli.

            Özellikle kış aylarında tokalaşma, sarılma ve öpüşmeden kaçınılmalı. Öksürüldüğünde ya da hapşırıldığında ağız ve burun mendille kapatılmalı, mendil bulunmadığı durumlarda dirsek içi ile kapatılmalı. Kağıt mendil kullanıldıktan sonra çöp kovasına atılmalı ve eller yıkanmalı. Öğrencide ateş, öksürük, hapşırma, burun akıntısı gibi solunum sistemi enfeksiyonu belirtileriyle karşılaşıldığında vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuyla temasa geçilmeli. Belirtilerin devam ettiği dönemde öğrencinin evde istirahat etmesi sağlanmalı. Hastalık döneminde bol sıvı tüketilmesine özen gösterilmeli, sağlıklı beslenmeye dikkat edilmeli, özellikle taze sebze ve meyve tüketilmeli.”

DİKKAT!  GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN KABARTMA KUR’AN-I KERİM HEDİYESİ

TOKAT’TA ÖĞRENCİLERE SOLUNUM YOLU HASTALIKLARINDAN KORUNMA EĞİTİMİ

            Tokat’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki öğrencilere broşür dağıtılarak virüslerin neden olduğu hastalıklara karşı korunmak için neler yapılması gerektiği anlatıldı. Ayrıca okullarda solunum yolu hastalıkları ile ilgili tedbirlerini içeren video gösterimi de yapıldı.

            Alpaslan İlköğretim Okulunda ise sınıflarda akıllı tahtalarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Solunum yolu enfeksiyonlarından korunma yolları’ adı altında hazırlanan video izletildi. Öğretmenler, nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında öğrencilere uyarılarda bulundu. Öğrencilere ellerini sık sık su ve sabunla en az 20 saniye boyunca yıkamaları, öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağızlarını tek kullanımlık mendil ya da kağıt ile örtmeleri, kullanılan mendili derhal çöpe atmaları, soğuk algınlığı veya grip semptomları olan kişiler ile yakın temastan kaçınmaları uyarısı yapıldı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet