Dolar 32,2128 0.01%
Euro 34,7937 -0.21%
Gram Altın 2.426,22 -0,75%
Çeyrek Altın 4.018,00 -0,52%
Yarım Altın 8.036,00 -0,52%
Tam Altın 15.981,35 -0,65%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN KABARTMA KUR’AN-I KERİM HEDİYESİ

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN KABARTMA KUR’AN-I KERİM HEDİYESİ

ABONE OL
09 Şubat 2019, 05:55:15

Mehmet Emin Saraç Kız İmam Hatip Lisesinde kitap dağıtım töreni düzenlendi. Programa Vali Dr. Ozan Balcı, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili katıldı.

            Kitap Tokat Projesi kapsamında Mehmet Emin Saraç Kız İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret eden Vali Dr. Ozan Balcı ilk olarak okul kütüphanesini gezdi. Okul kütüphanesine 400 kitap ile destek olma sözü veren Balcı daha sonra Valilik tarafından özel hazırlatılan, ‘Hz. Muhammed’in Hayatı’  ve Ali Fuat Başgil’in “Gençlerle Baş Başa” adlı kitapları öğrencilere hediye etti. Vali Balcı daha sonra lisede öğrenim gören 10 görme engelli öğrenciye özel tasarlanan kabartma Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Sınıftaki öğrencilerle bir süre sohbet eden Balcı gençlere okudukları en son kitapları ve geleceğe ilişkin hayallerini sordu. Öğrencilere ‘Hz. Muhammed’in Hayatı’ kitabını hediye eden Vali Balcı yaptığı konuşmada, “Geleceğimizi teminatı,  geleceğimizi kurgulayacak, inşa edecek olan siz öğrencilerimizin daha çok gelişmenizi ve bilgiye ulaşmanızı kolaylaştırmak  için sizleri  daha nitelikli kitaplarla buluşturmak istiyoruz. Tokat’ı, Türkiye’nin en zengin, en çok kitabına sahip ili haline getirmek ve sizleri değişik alanlarda kitapla beslemek istiyoruz.” dedi.

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL BASKI KİTAPLAR

            Sonrasında öğrencilere Ali Fuat Başgil’in Valilik tarafından özel baskı sunumu ile hazırlanan “Gençlerle Baş Başa” adlı kitabı hediye eden Vali Balcı, kitabı lise gençlerinden iki defa okumalarını isteyerek, “Bu kitabı gençlerimiz için özel olarak bastırdık. Karakter ve irade eğitimini anlatan bir kitap.  Gençlerin en önemli dönemi bence lise dönemi. Lise dönemini iyi değerlendiren kendisini ömür boyu takip edecek büyük bir hata yapmayan gençlerin ileriki yıllarda daha başarılı olduğunu görüyoruz. Karakter ve ruh eğitimine katkı sağlayan Ali Fuat Başgil ülkemizin yetiştirdiği bir değer. Biz de istedik ki gençlerimiz bu değerle buluşsun. Bu sınıfta projemizi başlatmış oluyoruz. Gençlerimize başarı ve muvaffakiyet diliyorum” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  KAR BEYAZ BİR GÜLDÜ

TÜRKİYE’DE GÜZEL ÖRNEK OLABİLECEK BİR PROJE

            Daha sonra görme engelli öğrencilere kabartma Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Kitap Tokat projesi kapsamında kabartma Kur’an-ı Kerim dağıtım töreninde konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, “Engelli yavrularımızın hayatına değer katmak, ailelerin işini kolaylaştırmak bizim görevimiz. İnşallah bundan sonraki dönemde de engelli çocuklarımızı sarıp sarmalamak, onların problemlerini gidermek hayatlarını kolaylaştırmak için kamusal faaliyet ve hizmetlerimizi her alanda arttıracağız.” dedi.

            Vali Dr. Ozan Balcı, “Engelli çocuklarımızı koruyor gözetiyoruz. Tokat bu konuda da örnek sayılabilir. Mesela Rehabilitasyon Merkezimizde  130’a yakın engelli çocuğumuza bakıyoruz. Kimse aç açıkta değil. Bunun yanında devletimiz, hükümetimiz sosyal politikalar konusunda da başarılı. Evde engelli çocuklarımıza bakıyoruz. Annesine babasına destek veriyoruz. Ülkemiz son zamanda engelli yavrularımızın, engelli insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırma, yaşamlarına değer katma konusunda mesafe aldı. Devlet olarak bununla gurur duyuyoruz. Türkiye’de de güzel örnek olabilecek bir proje. Başta bu projeyi gerçekleştirdiği için Müftülüğümüz olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğümüze, emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. Kabartmalar yapılmış, ses düzeni kurulmuş, teknolojinin son imkânlarından yararlanılarak hazırlanmış güzel bir proje. İnşallah engelli çocuklarımıza yavrularımıza yönelik bundan sonraki projelerimizi de arttıracağız, onları daha da mutlu edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet