Dolar 32,3008 0.11%
Euro 35,0066 0.05%
Gram Altın 2.454,77 0,35%
Çeyrek Altın 4.045,00 0,07%
Yarım Altın 8.090,00 0,09%
Tam Altın 16.090,01 0,78%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
MASKELİ OKURLARDAN KÜTÜPHANEYE DAVET

MASKELİ OKURLARDAN KÜTÜPHANEYE DAVET

ABONE OL
28 Mart 2018, 08:35:30

EN SON NE ZAMAN HALK KÜTÜPHANESİNE GİTTİNİZ? 

Nasreddin Hoca, Dede Korkut, Mehmet Akif Ersoy Tokatlılara İl Halk kütüphanesine en son ne zaman gittiklerini sordu? Tokat Merkez 26 Haziran Ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim öğrencileri için belirlediği 100 Temel Eser’in yazarlarından bazılarının fotoğrafları ile yüz maskesi yaparak yüzlerine taktı. Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde yürüyen öğrenciler halkı kütüphaneye çağırdı.

            Öğrenciler ayrıca üzerlerine önlük şeklinde o yazarın hayatından kesitlerin yer aldığı yazılar yazdılar. Yüz maskeleri ve önlükleri Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Sare Yücel ve öğrenciler birlikte hazırladı.

            26 Haziran Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri halk kütüphanelerinin yeniden canlanması, 7’den 70’e herkesin kütüphaneleri ziyaret etmesi ve kitap okumanın gerekliliğini vurgulamak için Cumhuriyet Meydanından Kütüphaneye kadar kortej yürüyüşü yaptı. Kütüphaneler Haftası için özel bir etkinlik gerçekleştiren öğrenciler, ünlü yazarların maskelerini yüzlerine takarak, yoldan geçenlere yüzlerindeki maskenin hangi yazara ait olduğunu, en son ne zaman halk kütüphanesine gittikleri sordular. Büyük eserler bırakan yazarların öldüklerinde değil, asıl unutulduklarında öleceklerini büyüklerine hatırlattılar.

            Etkinlik Cumhuriyet meydanında 26 Haziran Ortaokulu öğrencileri Dilara Arslan ve Buse nur Sırımcıoğlu’nun Kütüphaneler Haftası Minik Yazarlar Manifestosu’nu okuması ile başladı. Öğrenciler okudukları manifesto da “Kitap, uygar bir topluma kavuşmamıza, kendi ayakları üstünde yürüyen bireyler olmamıza katkı sağlar,

            Okumak yaradılış nedenimizi bilmemizi, dinimizi ve gerçek hayat kurallarını öğrenmemizi sağlar, Kültürümüzü artırır. Okuduğunu anlama ve yorum yapma yeteneğimizi geliştirir. İyiliğe, güzele ve gerçeğe ulaşmamızı sağlar. Geleceğin öğretmeni, mühendisi belki de cumhurbaşkanı olabilmemizi sağlar. Ülkemizin kalkınarak daha ileri gitmesine katkıda bulunmamızı sağlar. Kitap okuma, hayatı sevdirir. Düşüncelerimizi olgunlaştırır. Okumak bizi bir bilen yapar

DİKKAT!  EROĞLU MEYDAN ESNAFINI ZİYARET ETTİ

            Unutmayın çok zengin olabilirsiniz, çok güzel bir işiniz ve aileniz olabilir. Bunların hepsi geçicidir ama okumanın size kattığı değer ve itibar sizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacaktır.

Dünyaca Ünlü fizikçi Einstein’i başarılı kılan okuma alışkanlığıydı.

            Eğer ülkemiz için başarılı projeler geliştirip kendimizi ispatlamak istiyorsak bolca kitap okumalıyız” ifadelerine yer verdi.

            Okul Müdürü Bekir Hüseyin Çevik etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada okumanın bilgilenmenin önemine dikkat çekmek için yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.

            Okumanın sadece okullarla sınırlı kalmaması için de farkındalık oluşturmak adına yürüyüşe karar verdiklerini belirten Çevik, “100 temel eserde yer alan şair ve yazarların maskeleri hazırlandı. Maskeleri 100 temel eserde ismi geçen yazarlar şairlerle sınırlandırdık. Farkındalığı farklı kılmak için de böyle araçlar düşündük. Arkadaşlar bunu hazırladı, çocuklarda beğendiler, bu faaliyete karar verdik. Şair ve yazarlarımızı ve onların eserlerini tanıtma, okumanın önemini sadece okulla sınırlı tutmamak, halkın tüm kesimlerini de okumanın önemine kaymayı amaç edindik. Dolayısıyla bunu da Cumhuriyet meydanından kütüphaneye kadar bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz” dedi.

            Etkinlik koordinatörü Türkçe Öğretmeni Mevlüt Taşkın halkın bilinçlendirmeye çalışacaklarını ve vatandaşları kütüphanelere davet edeceklerini söyledi. 100 temel eserde adı geçen yazarların maskelerini taktıklarını belirten Taşkın, maskeleri seçerken de en çok okunan bilinen yazarları kişileri seçmeye çalıştıklarını söyledi.

            Etkinliği izleyen Fatma Esin Tuna, “İl Halk Kütüphaneleri halktan çok uzak, güncellenip yenilenmeli ve de halkı cezbedici farklı güzel etkinliklerle kütüphaneyi cazip kılmalı ve gidilebilir yapmalılar. Adı üstünde halk kütüphanesi ama halkın kütüphaneye gidip geldiği maalesef yok, sanki sadece öğrenciler gidiyormuş gibi bir algı var, bu konuda İl Halk Kütüphanesi yetkililerine çok iş düşüyor. Yazar buluşmaları yapılmalı,  halk günleri yapılmalı, rahat, konforlu, insanın gittikçe gidesi gelecek bir yer olmalı, benim hayalim bu şekilde en azından.” dedi.

DİKKAT!  Menspower Umzüge: Zürih İşletmeleri İçin Nakliye'de Rekabet Avantajı

            Cumhuriyet meydanında başlayan etkinlik, yürüyerek ulaştıkları Tokat İlk Halk Kütüphanesinde son buldu. İlk Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Feyzi Yanar Öğrencilere kütüphaneler Haftası rozeti takarken, ayrıca küçük hediyelerle öğrencileri mutlu etti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet