Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KİTABA GÖNÜL VERENLER TÜYAP FUARINDA

KİTABA GÖNÜL VERENLER TÜYAP FUARINDA

ABONE OL
26 Şubat 2018, 06:44:05

Tokat’tan öğretmen ve öğrencilerden oluşan grup Samsun’da düzenlenen kitap fuarına katıldı.

            Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Birimi AR-GE tarafından yürütülen Okullu Okulsuz Okuyoruz Yazıyoruz Projesi kapsamında okuma grubu öğretmenleri ve İMKB Sosyal Bilimler Lisesi “Okur Yazarlık Atölyesi” öğrencilerinin katılımı ile Samsun TÜYAP kitap fuarına kültürel gezi düzenlendi.

            Fuara katılan İMKB Sosyal Bilimler Lisesi “Okur Yazarlık Atölyesi” öğrencilerinden fuarla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

            Öğrencilerden Abdülbaki Zambakoglu, “Hayatımda ilk defa bir TÜYAP fuar gezisi yaptım. Ama ilk ziyaretimden fuarların sadece kitap için olmadığını, orada başka görülmesi  gereken şeylerde olduğunu öğrendim bu gezide… Tokat’taki fuarda bunu hissetmek çok zordu herkes tek renkti. Burada yeni dostluklar edindim yeni insanlar tanıdım. Ve en önemlisi bu tür alanlarda herkesin bir ve beraberlik içinde olduğunu tek amacın sadece kitap olduğunu anladım farklı renklerde olsalar da” diyerek düşüncelerini belirtti.      Dilara Yolcu ise “Kelimelerle oynamayı seven ve kendini kelimelerin arasına saklayan biri olarak zihnimde hep şu soruyu büyüttüm. Bütün insanlar sahiden aynı gökyüzüne mi bakıyorduk?

Aynı anda farklı iklimleri yaşıyorduk ama aynı gökyüzüne mi bakıyorduk?

Ama bugün kanaat getirdim.

Aynı anda farklı iklimleri yaşasak ta aynı gökyüzüne bakıyorduk.

Ve hatta aynı kitabı okuyorduk. Belki de aynı cümle basıyordu bam telimize. Aynı cümleye hiddetleniyor, aynı cümleye seviniyor ve bakıyorduk aynı gökyüzüne.  Bugün kitapların arasında kaybolmak için uzadı çıktığımız yollar.

“İnsan kaybolmak ister mi?” diyen şairin kitabını diğer kitapların arasında görmek için ve evet biz işte kitapların arasında kaybolmak için kilometreler eksilttik.

Yollar bitti denizler uzadı bu sefer. Denizi olan şehirlerde insanlar güvendedir bilirim; bunu Akif İnan’dan öğrendim.

DİKKAT!  DEDEMAN, Atatürk’ün Tokat’a gelişini kutladı

“Gel denize yaslan yalnız denize

Sırrını denizler taşır insanın”

Denizlerde kitaplara benzer; alır götürür iyileştirir getirir seni.

Bugün bizi denizler götürdü kitaplar iyileştirdi.

Şimdi ait olduğumuz iklime geri dönüyoruz. Heybemizde bolca kitap ve denizin sesi var” dedi.

KİTAP’A GÖNÜL VERENLER İLEUMUT DOLU BİR GÜN

            Kitap Fuarı etkinliği ile ilgili bilgiler veren Türkçe Öğretmeni Keziban Özcan, “İlk olarak sonsuz derinliği ve ihtişamı ile bizleri Karadeniz selamladı. Sonra mı? Mustafa Uçurum Şehirde Yeni Bir Rüzgâr ile merhaba dedi. Kitapların dünyasında gezinme fırsatı sunan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı’ya ve şube müdürümüz Murat Ağar’ a teşekkürlerimiz ile” dedi

            Okuyoruz Yazıyoruz Projesi kapsamında okuma grubu öğretmenleri fuar ile ilgili olarak düşüncelerini dile getirdi. Öğretmenlerden Ülkü Nur Polat, “Kitap kokusu ve deniz kokusunu doya doya aldığımız ve heybemizi kitaplarla doldurup döndüğümüz bugün adına emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

            Hilal Arpacıoğlu” “Kitaplara dokunmanın verdiği hazzı başka hiçbir şeye değişmem dinlenip tekrar tekrar gezebileceğim harika bir mekan buraya gelmemize vesile olan herkese sonsuz teşekkürler”

            Buket Duran  “İyiki”lerimize bir yenisini eklediğimiz dopdolu bir gündü.  Her şey için teşekkürler…

            Ramazan Akbayrak “Sorumluluklarımız icabı uzun zamandır ailemden bağımsız herhangi bir seyahat yapamıyordum doğal olarak. Kitaplar sayesinde böyle bir gezi mümkün oldu. Kitap özgürlüğü bu olsa gerek. Her şey gayet güzeldi emeği geçenlere teşekkürler.”

            Aydoğan Sahin” Okumak özgürlüğe uçmaktır” diyordu Aliya Izzetbegoviç. Farklı ve güzel bir gündü bizim için. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Hep özgürce kalıp, özgürlüğe uçmamız dileğiyle.”

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet