Dolar 32,2966 0.07%
Euro 34,9905 -0.08%
Gram Altın 2.447,35 0,04%
Çeyrek Altın 4.043,00 0,02%
Yarım Altın 8.085,00 0,02%
Tam Altın 15.965,42 -0,25%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KIRK BADALLAR DAHA GÖRÜNÜR HALE GELMELİ

KIRK BADALLAR DAHA GÖRÜNÜR HALE GELMELİ

ABONE OL
01 Mart 2018, 06:43:18

Ali Paşa Mahallesi Muhtarı Kemal Öğüt çevre düzenlemesi devam eden tarihi Kırk Badalların daha görünür hale gelmesi için Cumhuriyet Sokağında düzenleme yapılması talebini iletti.

            Tokat Belediyesi Web TV “Muhtarlar Anlatıyor” programının bu haftaki konuğu Ali Paşa Mahallesi Muhtarı Kemal Öğüt oldu. Tokat Belediyesi Web TV “Muhtarlar Anlatıyor” programının sunucu Sevil Dülger’in sorularını yanıtlayan Yılmaz, mahallesine dair talepleri de iletti.

            Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatında TSK’ya başarılar dileyerek konuşmasına başlayan Öğüt, Ali Paşa Mahallesinin Tokat’ın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyledi. Öğüt, 3 bin 223 nüfus,1280 konut, 2 bulvar, 6 cadde, 29 sokak, 2 okul, 2 cami, 1 sağlık ocağı bulunduğunu aktardı.

            Mahallede yapılan önemli çalışmalardan bahseden Öğüt, şunları kaydetti:

            “Remzi Topçam Caddesinde doğalgaz çalışması yapıldı. Doğalgazdan sonra asfalt çalışması yapıldı ve çok az bir yer kaldı. İnşallah bu sene bitireceğiz. Valiliğin etrafındaki kaldırımlar yeniledik, tamamen granit yapıldı.”

            Tarihi Kırkbadallarla ilgili çalışmaları değerlendiren Öğüt, “Kırk Badallar tamamen Tokat’ın tarihi doku alan bir yer. Tokat’ta beş yaşındaki bir çocuğa da sorsan Kırk Badalların neresi olduğunu bilir. Ali Paşa Mahallesinin çehresini değiştirdi bu badallar. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, buna büyük emek verildi. Hakikaten tarihin üzerine bir tarih daha oldu.” dedi.

            Gaziosmanpaşa ortaokulunun olduğu bölgede öğrenci servislerinin park sorunu ile ilgili gelişmeleri aktaran Öğüt, “Okulun arka tarafında boş bir alan vardı, belediyeye ait bir yerdi burası. Birisi otopark gibi çalıştırıyordu orayı. Ben otuz yıldır bu mahallede oturan bir insanım ve buradaki sıkıntıyı hep bilen birisiyim. Belediye başkanımızla o alanı gezerken ‘Başkanım bu alanı bize verin’ dedim. ‘Ne yapacaksınız?’ diye sordu, ‘okul servislerine yer yapacağız’ dedim. O alanı bize verdi belediye başkanımız. Alan bize verildi, düzenlemesini de belediye yaptı ve okula teslim edildi. O alan Özel İdareye teslim edilmiş. Özel İdareye yazı yazdık ve 25 yıllığına okula bırakıldı bu alan. Konuyu böyle çözmüş olduk ve Cumhuriyet caddesini rahatlatmış olduk.” diye konuştu.

DİKKAT!  JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU

            Öğüt, mahallenin alt yapı sorunlarına ilişkin Tokat Belediyesi Beyaz Masa birimine yapılan şikayetlerle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

            “Alt yapı sorunları çözülmüş durumda ancak Ali Paşa Mahallesi eski bir yerleşim yeri. Sokaklar yılların sokağı. Bu yerlerin altındaki malzemeler ister istemez eski malzemeler. Vakıf sokağı diye bir sokağımız vardı. Burada evlere su falan çıkmıyordu. Bu sokağın alt yapısını tamamen değiştirdik. Orada hiçbir problemimiz kalmadı. Ama diğer sokaklarımızda günübirlik alt yapı ile ilgili sıkıntılarımız olabiliyor, bu konuda şikayetler geliyor. Biz de belediyeye bildiriyoruz ve yapılıyor.

            Öğüt, mahalleye ilişkin taleplerini ise şöyle paylaştı:

            “Kırk Badalların çevre düzenlemesi devam ediyor. Kırk badalları göstermek adına Cumhuriyet Sokağında ışıklandırma gibi bazı düzenlemeler yapılabilir. İnsanlar baktığı zaman ‘burada ne var’ diye merak etmeli, kırk badallar o zaman ortaya çıkacak. Bunun yanı sıra başkanımızdan bir mahalle konağı istiyoruz, kültür merkezi istiyoruz.

            Belediye başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyorum. 29 sokağımızın her birine girdik, her bir sokakta yapılması gerekenleri aşağı yukarı yaptık. Onun için bir tuğla da koyan bütün personeline teşekkürlerimi sunuyorum.”

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet